Innholdsfortegnelse:

Typer Av Innerdører Med Beskrivelse Og Egenskaper, Avhengig Av Produksjonsmaterialet Og Designfunksjonene
Typer Av Innerdører Med Beskrivelse Og Egenskaper, Avhengig Av Produksjonsmaterialet Og Designfunksjonene

Video: Typer Av Innerdører Med Beskrivelse Og Egenskaper, Avhengig Av Produksjonsmaterialet Og Designfunksjonene

Video: Typer Av Innerdører Med Beskrivelse Og Egenskaper, Avhengig Av Produksjonsmaterialet Og Designfunksjonene
Video: Hæng døren på og ret til 2024, April
Anonim

Innvendige dører: typer og funksjoner fra forskjellige modeller

innvendige dører
innvendige dører

Et bredt utvalg av innerdører krever nøye valg av optimal design. For å gjøre dette må du kjenne til de eksisterende systemalternativene og deres funksjoner, samt egenskapene til materialene som dørene er laget av.

Innhold

  • 1 Utvalg av innvendige dører

    • 1.1 Klassifisering av dører etter materialtype

      1.1.1 Video: funksjoner ved valg av innerdør

    • 1.2 Typer av innerdørdesign
  • 2 Video: hvordan du designer innerdører til interiøret

Utvalg av innerdører

Innerdører til kontor- eller boliglokaler er laget av forskjellige materialer. De er forskjellige i design, ytelse og utseende. Det er enheten og materialet som er de viktigste faktorene som påvirker produktets valg. Det første kriteriet bestemmer funksjonaliteten, brukervennligheten til systemet. Materialet som brukes, avhenger av utseendet, levetiden, funksjonene til dørstellet.

Innvendig dør i mørk farge
Innvendig dør i mørk farge

Eventuelle innerdører krever riktig installasjon

Klassifisering av dører etter materialtype

Et av de vanligste og klassiske materialene til innerdører er tre. Slike lerreter suppleres ofte med glass. Mer moderne plast, finerte modeller og MDF-modeller.

Finert døralternativ
Finert døralternativ

Finerte dører kombinerer egenskapene til naturlig tre og syntetiske materialer

Funksjoner av produkter laget av disse materialene kommer til uttrykk i følgende:

  1. Dører laget av naturlig tre er miljøvennlige, de ser solide og vakre ut, de kan males på nytt og repareres. For å lage slike lerreter brukes forskjellige arter: furu, eik, or, ask, lind, valnøtt osv. Hvert alternativ er preget av visse egenskaper, for eksempel skiller modellene av eik, or og bjørk seg mest. Det er vanskelig å legge riper på slike overflater, derfor er dørene estetisk tiltalende gjennom hele levetiden på mer enn 20 år.

    Eikedører inne i et boligbygg
    Eikedører inne i et boligbygg

    Eikedører kan males med treprodukter

  2. De finerte modellene representerer en treramme med MDF-paneler (trefiberplater laget av presset sagflis og lim). Produktets estetikk sikres med et finérlag - et tynt kutt av naturlig tre, malt og lakkert. Det kan være annerledes, men det er alltid mer holdbart enn en polymerfilm som fungerer som belegg for mange billige sponplatedører.

    Øko-finer overflate
    Øko-finer overflate

    Finéringen har en naturlig trekonstruksjon, men er ripebestandig

  3. Glassduk er effektive, allsidige og praktiske å vedlikeholde. Produktene er laget av herdet glass eller tripleks, bestående av flere lag og en spesiell film. Slike alternativer er trygge i tilfelle skader, og tykkelsen på et slikt lerret bør være minst 0,5 cm. Strukturer kan ha en ramme og en innsats laget av stort glass, og alternativer med mønster, farget glass og annet design er også i kreve.

    Glassdører i leiligheten
    Glassdører i leiligheten

    Frostet glass er ofte grunnlaget for dører

  4. Innerdører av plast er sjeldne og blir laget på bestilling av selskaper som produserer lignende vinduer. Fargen på PVC-profilen kan være hvilken som helst. Lerret kan kombineres med glass eller ugjennomsiktige paneler. De kan også gli eller svinge. Uansett design er dørene enkle å rengjøre. Plastkonstruksjonen gir god støybeskyttelse, er slitesterk og enkel å installere i åpningen.

    Mulighet for plastdører i leiligheten
    Mulighet for plastdører i leiligheten

    Hvite plastdører er egnet for mange interiørstiler

  5. MDF-lerreter er et billig, praktisk alternativ i forskjellige lokaler, men uten høy luftfuktighet. Slike dører er laget av plater av pressede spon og bindende komponenter, derfor svulmer og deformeres materialet ved høy luftfuktighet. Fargen på døren er gitt ved å påføre en polymerfilm. Produktene er preget av enkel design, lav pris og mange alternativer.

    MDF dører
    MDF dører

    MDF-dører er varierte i farger og dekor

  6. Chipboard-modeller er mer holdbare enn MDF-versjoner. Dette skyldes det faktum at sponplater er en plate av store chips med et kompleks av bindende komponenter. Vannavvisende tilsetningsstoffer gir en gjennomsnittlig motstandsdyktighet mot produkter mot fuktighet, men slike dører anbefales ikke for montering på bad eller bad. Det ytre belegget presenteres i form av en laminert, polymer eller annen film. Ulike typer finer kan også brukes til dette formålet.

    Interiør enkle dører laget av sponplater
    Interiør enkle dører laget av sponplater

    Sponplatedører kan ha en flat overflate eller dekorative innsatser

Hvert materiale tilhører en viss priskategori, preget av levetid og andre ytelsesegenskaper. Disse funksjonene sammenlignes med romtypen og bestemmer de nødvendige egenskapene til dørsystemet. For eksempel for et bad eller et bad kreves lerret som er motstandsdyktige mot høy luftfuktighet. Dette er modeller av plast, eik, glass. Hvis rommet er bolig og tørt, er strukturer med god lydisolasjon optimale.

Video: funksjoner ved å velge en innerdør

Typer av innvendige dørdesign

Innvendige dører er forskjellige i forskjellige designfunksjoner. Disse egenskapene bestemmer nettets bevegelsesretning, installasjonsteknologien og reglene for drift og reparasjon. Derfor, når du velger, er det viktig å tydelig bestemme ønsket type produkt, avhengig av parametrene til åpningen, området i rommet. Skreddersydd dørproduksjon er den beste løsningen for å skape et komplekst oppsett, et unikt interiør.

Diagram over enheten til en svingende innerdør
Diagram over enheten til en svingende innerdør

Svingdører har det enkleste apparatet

Produsenter tilbyr mange designalternativer, men følgende er spesielt vanlige:

  1. Doble eller doble dører kan hengsles, klappes sammen eller skyves. Slike alternativer er laget av forskjellige materialer og deres kombinasjoner, men designet forutsetter alltid tilstedeværelsen av to lerreter, som kan være av samme størrelse. Hvis åpningen er 1–1,2 m bred, installeres ofte en fullverdig ramme og en fast innsats.

    Doble dører med glass
    Doble dører med glass

    Dobbelbladede modeller er egnet for åpninger med en bredde på 1,2 m

  2. Innvendige svingdører er et vanlig alternativ, som er en boks der det er installert ett eller to lerret, som åpnes innover eller utover rommet. Modeller kan være av forskjellige materialer. De er allsidige og passer i alle rom. Svingemuligheter er preget av den tetteste vestibulen og god lydisolasjon.

    Svingdører i leiligheten
    Svingdører i leiligheten

    Svingdører er etterspurt etter boliglokaler

  3. Roterende systemer består av en boks og et gardin. Detaljene i seg selv er enkle, men bevegelsesmekanismen er kompleks, slik at du kan åpne døren til siden og samtidig svinge den opp. Kjøreenheten har en guide, feste deler og andre elementer. Installasjonen av en slik mekanisme krever nøyaktige målinger, kunnskap om driftsprinsippet og installasjonsregler. Slike modeller er passende for små rom, for eksempel omkledningsrom.

    Innvendige dører med en roterende mekanisme
    Innvendige dører med en roterende mekanisme

    Roterende dører følger en uvanlig bane, men er kompakte

  4. Skyvesystemer fungerer på prinsippet om en enhet som ligner dørene til en garderobe. Designet har skinner eller føringer langs hvilke bladet beveger seg på ruller. Stoppere, plugger og andre deler sørger for at systemet fungerer riktig. Rullene kan festes over lerretet eller inne i esken. Et kassettsystem er etterspurt, der lerretet skyves inn i veggen, hvor en spesiell boks er utstyrt, et hulrom.

    Skyvedørsalternativer
    Skyvedørsalternativer

    Skyvedørsbevegelsesmekanismer er forskjellige i design

  5. Foldedører eller foldedører er kompakte, da de er en skillevegg som består av flere paneler forbundet med hengsler. Når den åpnes, brettes strukturen som et trekkspill. Slike modeller er lette, enkle å installere og praktiske for små rom, men praktiske for store åpninger.

    Eksempel på trekkspilldør for et boligområde
    Eksempel på trekkspilldør for et boligområde

    Foldedører kan brukes til store åpninger

  6. Innvendige buede systemer skiller seg fra andre ved at de har en avrundet øvre del. De er laget av forskjellige materialer og i hvilken som helst stil. For eksempel ser mauriske modeller spektakulære ut og passer til et interiør i afrikansk stil. Buede dører krever ikke overholdelse av spesielle driftsregler, men lerretet må nødvendigvis tilsvare parametrene til åpningen, og det er bedre å overlate produksjonen av esken bare til en profesjonell mester.

    Buede dører i stuen
    Buede dører i stuen

    Buede dører ser solide ut og kan være med forskjellig innredning

  7. Dører med paneler har en struktur som består av en ramme med formede innlegg. Formen og størrelsen kan variere. De kan settes inn i lysken på rammen eller buler på den ene siden av lerretet. For å feste panelene brukes spesielle lameller. Produktets utseende avhenger av installasjonsmetoden for slike deler.

    Paneldører laget av tre
    Paneldører laget av tre

    Paneler kan ha forskjellige former og størrelser

  8. Interiørsystemer med akterspeil er et lerret, hvor en fast innsats er installert for å matche fargen på døren. Det kan også være plassert på siden. En slik strukturell detalj er vanligvis planlagt når man designer en døråpning, men ofte installeres et akterspeil med en forstørret åpning. Dette lar deg montere et standard lerret og ikke utføre omfattende og kostbare arbeider for å bygge opp en del av veggen. Akterspeilet kan dekoreres med paneler, utskjæringer eller annen innredning i samsvar med dørens design.

    Valg av dør med akterspeil
    Valg av dør med akterspeil

    Et akterspeil med glass øker dørens lystransmisjon

  9. Luvered-modeller er en ramme der tynne og smale striper er installert i en liten vinkel. Utad ligner en slik dør persienner, men innsatsene er urørlige. I dette tilfellet kan den ene delen av lerretet være døv, og den andre er blind. Slike systemer er laget av plast, tre, sponplater eller MDF. De er lette. Det lave lyd- og varmeisolasjonen skiller disse dørene fra blanke ark. Derfor er ikke jalousie-alternativer alltid praktiske som interrom-alternativer, men de er egnet for kjøkken, pantry, ikke-bolig.

    Valg av rullelukker
    Valg av rullelukker

    Luftdører ser vakre ut og kan ha hvilken som helst farge

Noen design kan kombineres. For eksempel er glidende skyvemodeller praktiske, og sving er ofte supplert med akterspeil. For enhver åpning og rom er det således enkelt å velge den optimale dørtypen, avhengig av produktets nødvendige funksjonalitet, design og egenskaper.

Video: hvordan du designer innerdører for interiøret

Innerdøren gir lyd- og varmeisolering av rommet og er en integrert del av interiøret. Derfor må designen oppfylle det nødvendige ytelsesnivået, være enkel å bruke og holdbar. Hvis døren har nettopp slike egenskaper, vil reparasjon eller utskifting ikke ta lang tid.

Anbefalt: