Innholdsfortegnelse:

De Smarteste Hunderaser, Enkle å Trene
De Smarteste Hunderaser, Enkle å Trene

Video: De Smarteste Hunderaser, Enkle å Trene

Video: De Smarteste Hunderaser, Enkle å Trene
Video: Grunnkurs i hundeutstilling 2024, Kan
Anonim

5 smarteste hunderaser som er enkle å trene

Image
Image

Hver person som bestemmer seg for å ta med en hund inn i huset, har forskjellige motiver og krav til kjæledyret. Folk har lenge vært vant til å tenke på hunder som intelligente dyr, men vi må huske at deres oppførsel er 90% avhengig av oppdragelse. Her er 5 raser som vil være enkle, morsomme og morsomme for hunden din og eieren.

Border collie

Image
Image

Border Collie anbefales ikke for en byleilighet og er ikke tilpasset livet i en kjede. Hunden din trenger daglig aktivitet og kommunikasjon. Dette er en passende rase for barn: leken, energisk og kjærlig.

Rasen betraktes som intelligent, ekstremt atletisk. Collies konkurrerer ofte med stor suksess i gjeterforsøk og hundesport. De kalles den smarteste av husdyr. Kollier blir fortsatt brukt i tradisjonelle beiter rundt om i verden. Border Collies intelligens og ønske om å behage folk gjør læring ganske enkelt. De er lydige og smidige, vet hvordan de skal lære seg en rekke triks, og prøver å spille sportsspill.

De advarer bjeffing om fremmede, beskytter eiere og blir generelt sett på som gode verger.

Schäfer

Image
Image

Den tyske hyrden klarer seg best i en stor hage, men oppfører seg bra i en leilighet hvis den er skikkelig trent. Fra en ung alder kan de læres å leve i fred med andre kjæledyr. Dette er en passende hunderase for barn. Vennlig for familiemedlemmer, men mistroisk og mistenksom overfor fremmede.

Tyske hyrder trenger anstrengende aktivitet, helst i kombinasjon med trening. Daglig trening bør omfatte lange turer eller jogging for å dekke hundens motorbehov. Hvis hyrden ikke er opplært nok, kan den bli rastløs og aggressiv.

De lærer enkelt ved å lære en kommando i bare fem reps. Schäfer er utålmodige og flittige elever, og lærer raskt nye triks. De er følsomme for stemmen til eieren. Allsidigheten til den tyske hyrden gjør dem egnet for et bredt spekter av aktiviteter, inkludert hundesport.

De er uredde overfor angriperen og gjør sitt beste for å beskytte familien.

Sheltie

Image
Image

Shetland Sheepdog er en ekstremt intelligent, energisk rase som er lett å trene, og det er derfor de har blitt konkurrenter i verdensklasse innen smidighet, gjeting og lydighet. Med en leken, kjærlig natur og samtidig en tendens til å være forsiktig med fremmede, har denne rasen blitt en utmerket familiehund.

Mens Sheltie fremdeles trives med gjeting, blir hun i dag ansett som en gårdshund og familie kjæledyr eller følgesvenn for sin skjønnhet og vennlighet.

Papillon

Image
Image

Ikke la deg lure av papillons utseende. Det er mer enn en hushund. Papillon er faktisk smart. Disse små hundene er vennlige, våkne og aktive. Som andre små hunder kan Papillon være sta. Men hvis du gir treningsstimuleringen, vil hunden lære raskt. Læringsviljen gjør dette til en interessant prosess. Lær denne søte lille hunden noen triks, og du kan imponere vennene dine.

Selv om papillons kan være byhunder, har de et sterkt instinkt for å beskytte eiendom, så de vil bjeffe uten å skille mellom tilfeldige lyder og trusler mot huset.

Doberman

Image
Image

Kan bo i en leilighet, men Doberman vil fortsatt være mer rolig i hagen. Boden må være isolert, hunden er følsom for kulde. Får ikke bra med barn, derfor, for å redusere risikoen, må valpen vokse opp med barna og ha mange hyggelige opplevelser å leke med dem. Denne rasen er også vennlig mot andre kjæledyr og sjenert av fremmede.

Doberman er energisk og har stor utholdenhet. Denne rasen krever daglige turer eller jogging med hunden ved siden av eller bak personen som holder i båndet. Hunden har en tendens til å lytte til kommandoer og adlyde sin herre. Denne rasen krever færre repetisjoner for å lære kommandoer, og gleder eiere som elsker å se raske resultater.

Utmerket beskyttelsesevne: hunden vil bjeffe og advare eierne om fremmede.

Anbefalt: