Innholdsfortegnelse:

Hvorfor Kan Du Ikke Vaske På Søndag
Hvorfor Kan Du Ikke Vaske På Søndag

Video: Hvorfor Kan Du Ikke Vaske På Søndag

Video: Hvorfor Kan Du Ikke Vaske På Søndag
Video: Vores rådgivere er farlige kriminelle! Bloggerlejr! 2024, Kan
Anonim

Hvorfor kan du ikke vaske på søndag

Vask
Vask

Moderne mennesker som jobber 8 timer 5 dager i uken, foretrekker å utsette de fleste husarbeidene sine over helgen. Rengjøring, vasking, matlaging - alt dette er mye mer praktisk å gjøre på lørdag og søndag enn på hverdager. Imidlertid er det en oppfatning at det er absolutt umulig å gjøre husarbeid på søndag. Hvor kom forbudet fra?

Signer historikk

Forbudet mot søndagsrengjøring er direkte knyttet til Bibelen. I følge den hellige boken er det synd å utføre fysisk arbeid på den sjette dagen i uken. I Israel har for eksempel dette forbudet nådd lovgivningsnivået: hver uke feirer folk sabbat.

Men hvorfor ikke rydde opp på søndag når det gjelder sjette dag i uken? Det er ganske enkelt. I Bibelen er det lørdag som avslutter uken. I den moderne verden slutter uken på søndag, så denne dagen bør være viet til avslapning.

Ikke bare vasking faller inn under forbudet. På den syvende dagen i uken kan du ikke rense, lage mat og generelt gjøre noe fysisk arbeid. Bare åndelig arbeid er velkommen: å gå i kirken, be, besøke syke.

Mann som ber om bibelen
Mann som ber om bibelen

I følge Bibelen kan du ikke arbeide manuelt på søndag, men du må be mye

Skal du følge forbudet

Dette tegnet har ingen logisk begrunnelse. Skal jeg følge den? Avhenger av hva du tror på. Hvis du kan organisere uken på en slik måte at du helt frigjør søndag fra jobb, er hvile helt klart gunstig. Hvis du ikke kan skifte husarbeid en annen dag, så ikke bekymre deg, det vil ikke være noen problemer med rengjøring eller vask på søndag. Eventuelle bibelske forbud bør behandles tilstrekkelig og følges bare når de ikke forstyrrer det normale livet.

Forbudet mot klesvask og andre husarbeid på søndag er bibelsk, så det er opp til deg å følge det eller ikke. Hvis dette ikke forstyrrer livet ditt, kan du hvile på den siste dagen i uken. Og hvis du har mye å gjøre, og du ikke tror på Gud, er det ingenting galt med å følge planene dine.

Anbefalt: