Innholdsfortegnelse:

Nikolin-dagen I 2019: Hvilken Dato Vil Være, Hva Som Skal Og Ikke Bør Gjøres
Nikolin-dagen I 2019: Hvilken Dato Vil Være, Hva Som Skal Og Ikke Bør Gjøres

Video: Nikolin-dagen I 2019: Hvilken Dato Vil Være, Hva Som Skal Og Ikke Bør Gjøres

Video: Nikolin-dagen I 2019: Hvilken Dato Vil Være, Hva Som Skal Og Ikke Bør Gjøres
Video: MGP-stjernerne afslører deres vilde hemmeligheder. Silde-elsker eller karatemester? | MGP 2021 2024, April
Anonim

Tradisjoner for Nikolins dag: hvordan man kan tiltrekke lykke for året som kommer

Nikola Veshny
Nikola Veshny

Nikola Veshny (aka Nikolai the Wonderworker) er en av de mest ærverdige helgenene i den ortodokse kulturen. Og mange ritualer er tidsbestemt til dagen for hans minne, og overtro vil også finne sted.

Tegn og tradisjoner på Nikolins dag

Nikolins dag er en fast høytid som faller 22. mai hvert år. I den tidlige kristne æra i Russland ble helgenen identifisert med Veles, skytshelgen for storfe og bønder. Derfor kom mange skikker og tradisjoner fra hedenske ritualer.

Mange trosretninger er knyttet til jordbruk. På Nikolin-dagen er det vanlig å så bokhvete og poteter, samt plante agurker. Det antas at innhøstingen plantet 22. mai vil være rik og glede eierne. Folk sier også at regnet på Nikolins dag markerer en rikelig høst for alle.

Ved begynnelsen av 22. mai gikk noen spesielt overbeviste mennesker ut i åkeren, hagen eller grønnsakshagen, vendt mot øst og leste en bønn til Nikola Veshny. I fri formbønn ber de helgenen om å beskytte avlingene mot dårlig vær, for å beskytte landet mot tyver og ville dyr, samt å ha et matet liv og en rik innhøsting.

Dugg, som dukket opp ved begynnelsen av Nikolinas tid, er angivelig utstyrt med magiske egenskaper. Det antas at hvis du vasker ansiktet hennes, så vet du ikke hele neste år sykdommer.

Dugg
Dugg

Mange mennesker utstyrte dugg med magiske egenskaper og vasket den for lang levetid og helse.

En liten seremoni, avholdt 22. mai, lar deg angivelig øke rikdommen og drive bort fattigdom for året som kommer. Du må ta med et lys fra kirken, trekke veken ut av det og tenne det på begge sider. Mens veken brenner, må du fortelle en fortryllelse: «Ild er evig, og min ånd er markert med gull, sølv og alt godt. Amen . Deretter slukkes veken (uten å blåse ut) og den brente tråden settes i lommeboken.

Saint Nicholas er skytshelgen for de vanskeligstilte og urettferdig anklagede, så på hans dag må du mate de fattige og hjemløse. Populær tro sier at den som dekker de fattige på Nikolins dag vil få et godt år. Samtidig antas det at du først må mate de fattige, og deretter dekke for familien din.

Hva ikke å gjøre på Nikolin-dagen

Det er også flere tradisjonelle forbud. 22. mai anbefaler ikke:

  • sy eller strikke. I motsetning til dette oppfordres andre husarbeid;
  • stupe i tristhet og melankoli;
  • nekte hjelp til de som ber om det;
  • sverge og slåss (selv om når oppmuntres dette?);
  • unne deg triste minner.

Nikolins dag er en gammel og veldig mangesidig ferie. Mange tradisjoner og ritualer er knyttet til det, som, hvis de utføres riktig, angivelig kan gi lykke, velstand og helse hele året.

Anbefalt: