Innholdsfortegnelse:

Hvorfor Du Ikke Kan Lukke Porten På Kirkegården
Hvorfor Du Ikke Kan Lukke Porten På Kirkegården

Video: Hvorfor Du Ikke Kan Lukke Porten På Kirkegården

Video: Hvorfor Du Ikke Kan Lukke Porten På Kirkegården
Video: De værste ting i huset blokerer pengene. Hvorfor skynder du dig ikke hjem? Hvordan rengøres, 2024, April
Anonim

Hvorfor du ikke kan lukke porten på kirkegården

Gravplass
Gravplass

Begravelseskultur er et av de mest mystiske og urapporterte temaene i samfunnet. Derfor dukket det opp mange tegn og overtro rundt ham. Noen av dem har et rasjonelt eller historisk grunnlag, mens andre bare er fiksjonen til et folk som tror på primitive overnaturlige krefter. Til hvilken kategori åpner skikken med å forlate porten på kirkegården? La oss finne ut av det nå.

Hvorfor er det vanlig å la porten på kirkegården være åpen?

Gjerder og porter i tro har en viss magisk kraft - de holder forskjellige typer energi inni og lar ikke den gå utenfor. Derfor regnes det som et dårlig varsel å lukke porten til gravgjerdet mens du er inne. En person som dermed har låst seg på en kirkegård kan angivelig bli angrepet av dødens negative energi, og derfor forutsier dette varselet en ulykkelig persons nært forestående død.

Men hvis det ikke er noen i live inne i gjerdet? Overtroiske mennesker anbefaler å dekke til, men ikke å låse porten. Noen forklarer dette ved at den døde trenger å kommunisere med andre avdøde, og den låste porten vil forhindre ham i å komme seg ut. Andre hevder at den åpne porten inviterer alle forbipasserende til å komme inn og huske den avdøde - spesielt hvis du legger igjen smakfulle tilbud ved graven.

Amerikansk kirkegård
Amerikansk kirkegård

I de fleste andre land er graver ikke adskilt av gjerder i det hele tatt - det godtas ganske enkelt ikke der.

Kirkens mening

Det er ingen slike forbud i Bibelen. ROC anerkjenner denne skikken som overtro, og krever derfor å forlate den og lukke (eller ikke lukke) porten i samsvar med argumentene til fornuften.

Generelt har kirkens representanter gjentatte ganger understreket at fysiske egenskaper som klær, mat og "hjem" (det vil si graven og et sted på kirkegården) er viktige ikke for den avdøde, men for de levende. Hovedformålet med begravelsesritualer er ikke å etterligne etterlivet i samsvar med det primitive konseptet, men å stimulere levende slektninger, bekjente og bare forbipasserende til å be om sjelen.

Det er ingen spesielle rasjonelle grunner til ikke å låse porten på kirkegården. Derfor har du rett til selvstendig å bestemme om du vil åpne den eller ikke - ingen onde ånder vil straffe deg for dette.

Anbefalt: