Innholdsfortegnelse:

Hvorfor Pelargoner Ikke Blomstrer Og Hva Du Skal Gjøre For å Hjelpe Blomsten
Hvorfor Pelargoner Ikke Blomstrer Og Hva Du Skal Gjøre For å Hjelpe Blomsten

Video: Hvorfor Pelargoner Ikke Blomstrer Og Hva Du Skal Gjøre For å Hjelpe Blomsten

Video: Hvorfor Pelargoner Ikke Blomstrer Og Hva Du Skal Gjøre For å Hjelpe Blomsten
Video: Fant et troll under en bro i virkeligheten! Fottur til bloggerleiren! 2024, Kan
Anonim

Hvorfor pelargoner ikke blomstrer: vi takler problemet og redder blomsten

Geranium
Geranium

Geranium er en av de mest populære blomstene som dyrkes både hjemme og (i den varme årstiden) i hagen. Og hvis den blomstrer i en blomsterbed om sommeren, når den overføres til åpen bakke, er den i stand til å gjøre dette i veldig lang tid, nesten seks måneder, i romforhold. Hvis geranium ikke blomstrer i tide, bør du se etter årsaken til dette fenomenet og prøve å eliminere det.

Hvorfor pelargoner ikke blomstrer

Under gunstige forhold kan blomstring av pelargoner i romforhold begynne allerede på slutten av vinteren, og hvis den ikke har blomstret i mars, bør du takle situasjonen. Det er mange grunner til mangel på blomstring, den kan nesten alltid løses.

Upassende pottestørrelse

Geranium er en av de plantene som normalt blomstrer bare når røttene fyller hele jordens kapasitet. Derfor er ønsket fra nybegynnere blomsterhandlere om å gi pelargoner overdreven frihet upassende: potten skal være av passende størrelse, bedre litt trangt enn for stor. Hvis kapasiteten åpenbart er for stor, er det aldri for sent å transplantere en blomst med en jordklump i en mindre gryte.

Geranium potter
Geranium potter

Geranium-potter skal være lergods og ikke for store

Uegnet jord

Hvis "i naturen", i hagen, geranium mer eller mindre normalt tåler nesten hvilken som helst jord, så er det mer lunefullt i romforhold i denne forbindelse. Så hagejord er oftest uegnet for innendørs dyrking av denne blomsten, fordi den er for tung. På vinduskarmen vil pelargoner vokse i en gryte med fruktbar, men lett pustende jord. Hvis det er mulig, bør det kjøpes i en spesialforretning, ellers bland sand, humus og hagejord i forholdet 1: 1: 2. Tidligere skulle jorden som ble hentet fra stedet desinfiseres.

Vanningsfeil

Geranium er en helt tørkebestandig plante, den tåler moderat tørke lettere enn vanntett jord. Med en overdreven strøm av vann, spesielt i tilfelle av feil valgt jord, råtner rotsystemet lett. Vann, selv om det har gått gjennom dreneringslaget og akkumulert i sumpen, ikke dreneres derfra i tide, er et gunstig miljø for utvikling av patogener. Som et resultat får planten mindre ernæring, oksygen og kan i tillegg bli smittet. Vanning av pelargoner skal være veldig moderat.

Vanning
Vanning

Under vanning helles vann i en tynn strøm uten å berøre plantene

Feil valgt temperaturoppsett

For at pelargonen skal forberede seg godt på den varme årstiden og blomstre i tide, må den være forsynt med vinterfred. Når det holdes varmt om vinteren, vil blomstring være et stort spørsmål. Om vinteren holdes blomsten under spartanske forhold, på det kuleste stedet i leiligheten - på vinduskarmen, nærmere glasset.

Mangel på næringsstoffer og lys

For vellykket blomstring må pelargoner motta nok lys, men direkte sollys rettet mot potten i den varme sesongen er ødeleggende for den. Eieren må manøvrere mellom disse omstendighetene: kanskje med jevne mellomrom endre plasseringen av potten avhengig av været, eller organisere ekstra belysning.

Fra ernæringsperspektivet kan ikke geranium kalles en for glupsk plante, men det vil ha det vanskelig uten ytterligere gjødsling: i utarmet jord vil det ikke lenger være opp til blomstring.

Feil beskjæring, langt fravær av transplantasjoner

Selv med toppdressing er jorden utarmet. I tillegg vokser rotsystemet av pelargoner gradvis, og til og med i en riktig valgt pott blir det for overfylt for det. Derfor, for normal blomstring, bør pelargoner transplanteres med jevne mellomrom i en ny krukke av passende størrelse med delvis jorderstatning.

Rettidig beskjæring er veldig viktig for planten. Hovedbeskjæringen utføres når du forbereder blomsten til vinteren, fjerner opptil halvparten av den grønne massen (ublåste stikker, gulfargede blader) og forkorter skuddene nesten til gaflene. Om vinteren er dette nesten ikke gjort, men om våren forkorter de igjen de skuddene som forgrener seg over vinteren. Hvis luftdelen får vokse ukontrollert, kan planten nekte å blomstre.

Beskjæring
Beskjæring

Om vinteren sendes pelargoner grundig kuttet

Hvordan hjelpe en blomst og oppnå blomstring

For at pelargoner skal blomstre i tide og normalt, er det nødvendig å skape optimale forhold for det, spesielt:

  • å opprettholde en temperatur på 22 … 27 o C om sommeren, ikke høyere enn 15 o C om vinteren;
  • beskjæring i tide;
  • velg riktig kapasitet;
  • observer moderasjon i vanning;
  • i dressinger, ikke vær ivrig med nitrogen.

Noen ganger anbefales det å tilsette jodtinktur i vannet for vanning (bare 1 dråpe per liter vann). Hold blomsten på et solrikt sted, men ikke la de lyse strålene overopphetes og brenne bladene.

Hvis geranium ikke blomstret i mars, men eieren fant ut årsakene og raskt eliminert manglene, er det veldig sannsynlig at blomstring vil forekomme i inneværende sesong. Så å vanne en blomst om våren og sommeren bør være når det øverste centimeterlaget av jord tørker opp. Når du vanner, bør du prøve å ikke få vann på plantene, vann helles nær kanten av potten i en tynn strøm. Overskuddet som er fanget i pallen fjernes umiddelbart. Vann til vanning må avsettes, mykt, med en temperatur som ikke er lavere enn romtemperatur.

På våren og sommeren, to ganger i måneden, er gjødsling med et minimum nitrogeninnhold nødvendig. Hvis du har problemer med blomstring, er det spesielt viktig å ikke spare penger og kjøpe spesielle komposisjoner for pelargoner i butikken.

Gjødsel
Gjødsel

Å finne en spesiell gjødsel i butikken er ikke noe problem

Selv om beskjæring ikke er anbefalt om sommeren, er det verdt å beskjære de åpenbart ekstra skuddene og bladene for å spare planter, hvis stilkene tydelig strekker seg. Dessverre er det ikke alltid mulig å eliminere problemet forbundet med feil valg av potten om sommeren: sommertransplantasjonen er risikabel, spesielt i nærvær av knopper.

Video: hvordan å presse pelargoner til å blomstre

Mangelen på blomstring i pelargoner er vanligvis forbundet med åpenbare mangler ved omsorgen for det, inkludert om vinteren. Heldigvis kan situasjonen nesten alltid korrigeres, og i de fleste tilfeller kan de første blomstene dukke opp allerede i inneværende sesong.

Anbefalt: