Innholdsfortegnelse:

Hvorfor Du Ikke Kan Drepe Edderkopper I Huset: Objektive Grunner Og Tegn Om Forbudet
Hvorfor Du Ikke Kan Drepe Edderkopper I Huset: Objektive Grunner Og Tegn Om Forbudet

Video: Hvorfor Du Ikke Kan Drepe Edderkopper I Huset: Objektive Grunner Og Tegn Om Forbudet

Video: Hvorfor Du Ikke Kan Drepe Edderkopper I Huset: Objektive Grunner Og Tegn Om Forbudet
Video: Myter og fakta om norsk sau, lam og geit 2024, April
Anonim

Hvorfor du ikke kan drepe edderkopper i huset: rasjonelle grunner og tegn

Edderkopp og web
Edderkopp og web

Siden antikken har troen kommet til oss at det er umulig å drepe edderkopper i huset. La oss prøve å finne ut om våre forfedre hadde rett, hvorfor slike overtro ble født og om det er verdt å følge dem.

Hvorfor du ikke kan drepe edderkopper i huset: rasjonelle grunner

Vi kommer ofte over ikke edderkoppene selv, men deres nettverk - strukturer fra en slags hemmelighet produsert av edderkoppkjertlene. Arachnidene selv foretrekker å gjemme seg for mennesker, fordi vi er en større fare for dem enn de er for oss.

Det er med spindelvevet som ivrige husmødre kjemper. Men med sin hjelp fanger leddyr, som er rovdyr av natur, skadedyr og blodsugende insekter - bærere av farlige sykdommer. Noen typer edderkopper fanger og ødelegger mer enn 500 insekter per dag. Hvis du dreper en edderkopp som har slått seg ned i hjemmet ditt, blir du kvitt et nyttig rovdyr, en levende skapning, en viktig del av hjemmets økosystem.

Fotogalleri: edderkopper som ofte bor i leilighetene våre

Tramp edderkopp
Tramp edderkopp

Et særegent trekk ved tramp edderkoppen er at den ikke vever et nett, men angriper offeret, injiserer giftet, spiser det og går videre

Høy edderkopper
Høy edderkopper
Ofte bosetter edderkopper seg i leiligheter som utstyrer hjemmet nær vinduer og i mørke hjørner.
Hus edderkopp
Hus edderkopp
Husets edderkopp vet ikke hvordan han skal lokke offeret inn i en kokong, derfor må han under jakten bare stole på sin hurtighet

Tegn og tro knyttet til å drepe edderkopper

Folkets varsler, som fortalte om hvilke dårlige konsekvenser drap av en edderkopp kan vise seg å være, kom til oss fra fjerne tider:

  • sykdommer vil begynne. Det er bevis for at våre forfedre behandlet noen sykdommer (astma, døsighet, feber), stoppet blødning ved hjelp av et edderkoppnett. Til dags dato er det pålitelig kjent at nettet ikke har helbredende egenskaper, men giften til noen representanter for leddyr brukes virkelig i medisin;
  • problemer vil komme til huset. Jo mindre edderkoppen du drepte, jo flere problemer vil det medføre. Forfedrene mente at nettet fungerer som en lykkefanger. I følge en annen versjon er edderkoppnettet i stand til å holde forbannelser, det onde øye og dårlig energi;
  • ikke motta en gave eller et brev. En edderkopp som faller ned på et spindelvev er en budbringer av en slik uventet glede. Du vil bytte ut en edderkopp, selv ved et uhell, og litt glede vil omgå deg.

Video: hvorfor du ikke kan drepe edderkopper

Stilt overfor edderkoppdyr i ditt personlige rom, er det vanskelig å oppleve positive følelser. Hvorvidt den magiske kraften til edderkoppdyr eksisterer, er opp til deg. Kanskje å redde liv og slippe dette naturbarnet ut på gaten ville være en klokere beslutning enn å slå ham med en tøffel.

Anbefalt: