Innholdsfortegnelse:

Hvorfor Du Ikke Kan Farge Håret I Løpet Av Perioden: Tegn Og Fakta
Hvorfor Du Ikke Kan Farge Håret I Løpet Av Perioden: Tegn Og Fakta

Video: Hvorfor Du Ikke Kan Farge Håret I Løpet Av Perioden: Tegn Og Fakta

Video: Hvorfor Du Ikke Kan Farge Håret I Løpet Av Perioden: Tegn Og Fakta
Video: Коллектор. Психологический триллер 2024, Kan
Anonim

Hvorfor du ikke kan farge håret ditt i løpet av perioden

Pike
Pike

Hver kvinne har en annen menstruasjonssyklus. Mange heldige er heldige, fordi de ikke opplever noe ulempe. Men for andre forårsaker menstruasjon alvorlig ubehag. Disse jentene føler kroppens sårbarhet og prøver derfor å være mer forsiktige, inkludert når det gjelder å ta vare på utseendet. Det antas at du ikke bør farge håret i løpet av mensen. Og du tar feil hvis du tror dette bare er en annen skjønnhetsmyte.

Sannhet eller myte: kan du farge håret ditt i løpet av perioden?

I løpet av menstruasjonssyklusen opplever kvinner hormonelle endringer. Økningen av hormoner før menstruasjon er årsaken til smerter i underlivet, forverring av hud, hår og negler. Hormoner påvirker også fargestoffpigmentet melanin, som reagerer med det kjemiske fargestoffet i hårfargen. Resultatet av slik farging kan være det mest uventede, derfor anbefaler gynekologer å utsette hårfargingprosedyren i flere dager. Men frisører mener at moderne maling ikke skader verken helse eller utseende. Det eneste de anbefaler er å ikke overbelaste håret med en overflod av prosedyrer.

Jente månedlig
Jente månedlig

Resultatet av fargeprosedyren under menstruasjonen kan være veldig uforutsigbart.

Konsekvensene av farging av hår under menstruasjonen kan være som følger:

  • ujevn farge. Som et resultat av interaksjonen mellom melanin og malingen, kan skyggen feste håret med flekker. Dette problemet er spesielt vanlig blant blondiner. Eksperter kaller dette fenomenet en leopardfarge. Det kan også vise seg at en grønn fargetone vises på håret. Mange kvinner som møtte et så ubehagelig problem, ble ikke bare tvunget til å farge håret, men også til å klippe det;
  • ustabil skygge. Hvis du farger håret ditt i løpet av mensen, er det en god sjanse for at skyggen ikke fester seg i det hele tatt. Og det blir ikke en billig maling av lav kvalitet eller en mester å klandre for dette. Melanin under menstruasjon kan utvikle en beskyttende reaksjon mot fargestoffer. Oftest oppstår dette problemet blant de som hele tiden eksperimenterer med hårfarge. I en slik situasjon vil det ikke skade håret, men du vil ikke kunne farge det;
  • forverring av hårkvaliteten. Selv om mesteren din bruker et mildt fargestoff, vil håret fremdeles oppleve de negative effektene. Krøller blir sprø og tørre, flass vil dukke opp og volumet vil reduseres. Alle slags masker, balsam og vitaminer redder oss fra disse ubehagelige konsekvensene. Men under menstruasjonen øker risikoen for å ødelegge håret ditt flere ganger. Ifølge mange jenter ødela vanlig farging av hår under menstruasjonen håret, og det var ingen spor av tykt hår;
  • skifte i skyggen. Kvinner som bruker tonet sjampo, vil ikke bli møtt med en ujevn leopardfarge, men det er usannsynlig at de oppnår ønsket nyanse. Spesielt når det gjelder rettferdig sex med naturlig blondt hår.
Bortskjemt hår
Bortskjemt hår

Ved å ty til fargeprosedyren under menstruasjonen øker risikoen for å ødelegge dem flere ganger

Årsakene til at leger ikke anbefaler å farge håret ditt i løpet av perioden, er ikke bare relatert til utseende. Menstruasjon er stress for kvinnekroppen, og på grunn av flekker kan det oppstå en rekke ubehagelige konsekvenser:

  • forekomsten av akutte allergiske reaksjoner;
  • kløe og rødhet i øyeområdet;
  • svimmelhet;
  • rus;
  • ørhet og besvimelse
  • svekkelse av kapillærens vegger;
  • migrene.
Migrene jente
Migrene jente

Hårfarging under menstruasjonen kan føre til en forverring av kvinnens velvære

Hvis menstruasjonen i ditt tilfelle ikke er ledsaget av ubehag og smerte, er det stor sannsynlighet for at håret ditt blir farget så vel som andre dager. Det er imidlertid umulig å forutsi kroppens reaksjon. Hvis du bestemmer deg for fremgangsmåten, så farg håret ditt noen toner lysere eller mørkere enn din naturlige nyanse. Ikke bruk ny maling som du aldri har brukt før. Det er best å foretrekke milde fargede sjampoer og sørge for å bruke en hårbalsam.

Det er umulig å forutsi kroppens reaksjon på å male under menstruasjonen. Noen kvinner vil farge håret godt, mens andre kan ha ubehagelige konsekvenser. Frisører overbeviser om at alt vil gå bra, og gynekologer advarer om mulig risiko. Til slutt forblir valget hos kvinnen, men det er bedre å utsette prosedyren i noen dager enn å korrigere resultatene av mislykket flekker.

Anbefalt: