Innholdsfortegnelse:

Bruken Av Hydrogenperoksid For å Løse Hverdagsproblemer
Bruken Av Hydrogenperoksid For å Løse Hverdagsproblemer

Video: Bruken Av Hydrogenperoksid For å Løse Hverdagsproblemer

Video: Bruken Av Hydrogenperoksid For å Løse Hverdagsproblemer
Video: Using Hydrogen Peroxide To Clean Your Ears 2024, April
Anonim

10 hverdagsproblemer hydrogenperoksid lett kan takle

Image
Image

Hydrogenperoksid er et billig stoff som ofte brukes til å desinfisere sår og kutt. Men dette legemidlet kan brukes i hverdagen for å opprettholde renslighet i huset, spesielt siden tilberedningen av rengjøringssammensetningen ikke krever mye tid og krefter.

Dårlig lukt fra skjærebrett

Et treskjærebrett absorberer all matlukt godt. Over tid vises en vedvarende ubehagelig lukt fra overflaten. Du kan kvitte deg med det raskt og enkelt ved å bruke hydrogenperoksid.

Brettet blir rikelig vannet med en 3% løsning av dette produktet og blir stående i noen minutter, og deretter skyllet i vasken. Denne prosedyren hjelper ikke bare å fjerne ubehagelig lukt, men også å ødelegge mikroorganismer i porene i treet.

Mugg på badet

Rengjøring av bad kompliseres av mugg som akkumuleres i hjørnene og ved fugene på flisene. Det er slett ikke nødvendig å kjøpe spesielle husholdningskjemikalier. En billigere og tryggere måte vil bidra til å eliminere soppsporer.

For å tilberede et rengjøringsmiddel blandes 100 ml av en 3% løsning av H2O2 med 200 ml vann, 100 ml 9% bordeddik og 50 ml 1% borsyre tilsettes. Ingrediensene blandes grundig og påføres forurensede områder. Etter noen minutter kan formen lett fjernes med en svamp. For å lette påføring kan væske helles i en sprayflaske og sprayes over overflater.

Desinfisering av tannbørster

Sårmedisin er et utmerket desinfeksjonsmiddel for tannbørster. Mikroorganismer forblir i bustene, noe som kan forårsake tannråte og andre sykdommer i munnhulen.

Det er nok å suge tannbørstene i løsningen i 10-15 minutter og deretter skylles. Slik desinfisering er tilstrekkelig for å ødelegge patogen mikroflora.

Rengjøring av kjøleskapet

Hyllene i kjøleskapet vaskes også med en medisinsk løsning. Denne prosedyren lar deg kvitte seg med ubehagelig lukt, fjerne smuss og desinfisere.

Håndtering av matbeholdere

Smuss samler seg over tid på vanskelig tilgjengelige steder i matbeholdere, noe som får containeren til å lukte dårlig. Rutinemessig vask med rennende vann løser ikke problemet.

Det er mye mer effektivt å rengjøre beholderne med peroksid oppløst i vann. For hver 200 ml væske, tilsett 100 ml medisin. Den resulterende blandingen helles i en stor beholder og beholderne dyppes ned i den. Etter 15-20 minutter skylles de med vann.

Fjerne flekker

Oksygen som frigjøres under spaltning av hydrogenperoksid har bleke- og oksidasjonsegenskaper. Takket være dette fjerner den perfekt flekker fra lyse klær. For å gjøre dette påføres medisinen på skitten i 10 minutter, og vaskes deretter i en skrivemaskin som vanlig.

Denne prosedyren fjerner selv tøffe flekker fra blod, gress eller svette. For å holde klærne hvitere helles sårpleieproduktet ganske enkelt i maskinen før vask.

Hjemmeblomsters omsorg

Vanlig peroksid hjelper også til å styrke immunforsvaret til innendørs planter. For å gjøre dette, oppløs en spiseskje medisinen i en liter avgjort vann. Den resulterende blandingen sprayes månedlig på plantene.

Denne prosedyren styrker ikke bare immunforsvaret. Etter det absorberer plantene oksygen bedre og vokser mer aktivt, og sopp formerer seg ikke i jorden.

Fjern mugg og lukt i brødkassen

En lukket brødbøtte er et flott sted for sopp å utvikle seg. Det lukter ubehagelig, og lukten forblir til og med på bakevarer. Rutinemessig vasking løser ikke problemet. For rengjøring er det bedre å bruke en blanding av peroksid og vann. En slik væske fjerner ikke bare ubehagelig lukt, men desinfiserer også overflater, og forhindrer at det oppstår mugg i fremtiden.

Eliminering av ubehagelig lukt fra sko

Et farmasøytisk preparat hjelper deg med å takle et annet vanlig problem - ubehagelig lukt fra sko. Det ser ut på grunn av svetten som er igjen på innersålene. For å løse problemet tørkes de eller drysses av ufortynnet medisin daglig.

Behandling av barneleker

Leker et barn bruker utendørs kan bli en kilde til patogener. Ikke alle av dem vaskes av med vanlig vask. For å desinfisere leker er det bedre å behandle med peroksid, skyll med vann og tørk deretter.

Anbefalt: