Innholdsfortegnelse:

Hvorfor Soppsykdommer Hos Planter Vises årlig
Hvorfor Soppsykdommer Hos Planter Vises årlig

Video: Hvorfor Soppsykdommer Hos Planter Vises årlig

Video: Hvorfor Soppsykdommer Hos Planter Vises årlig
Video: Tomatbladene krøller seg 2024, Kan
Anonim

Hvorfor soppsykdommer påvirker planter hvert år

Image
Image

Erfarne sommerboere vet at soppsykdommer kan angripe hagen, uavhengig av hvilke forholdsregler og forebygginger som brukes. Det er flere grunner til dette problemet, og de fleste av dem kan håndteres.

Image
Image

Sporer dvale i jorda

Sporer av patogene sopp er levedyktige og motstandsdyktige mot den negative påvirkningen fra det ytre miljøet, på grunn av hvilket de kan vedvare og overvintre i jorden, på planterester og fallne blader. Noen gartnere anbefaler å takle dette problemet med årlig graving av nettstedet, men dessverre er dette ikke den mest ideelle måten. Noen av sporene synker dypt i bakken, og de som er igjen på overflaten vil igjen være klare til å angripe planter om våren.

For å redusere risikoen for forurensning av den fremtidige avlingen, må du danne smale senger (ikke mer enn 1-1,5 m brede) som vil lufte og behandle jorden grundig. Det er viktig å ikke tykke plantingen, da dette skaper et passende miljø for utvikling av soppsykdommer. Å holde vekstrotasjon bidrar til å beskytte planter. Hvis du planter den samme grønnsaksavlingen i hagen ikke mer enn en gang hvert 3-5 år, vil myceliet være mindre sannsynlig å angripe det.

Sporer bæres av vinden

Uansett hvilke forebyggende tiltak du bruker for å bekjempe soppen, er det alltid en sjanse for at nye sporer brakt av vinden vil vises på nettstedet. De kan "fly inn" fra nærliggende, ikke-dyrkede grønnsakshager og forlatte områder. Selv din egen tomt kan bli en kilde, hvis behandlingen ble utført i den ene delen av den, men ikke i den andre, fordi soppen ikke bare lever i bakken, men også på verktøy og sommerhus.

Insekter, dyr, så vel som regn og mennesker selv blir bærere av soppsporer, hvis de ikke overholder sanitære standarder i hageprosessen. Men dette negerer ikke behovet for regelmessige behandlinger på stedet med egnede soppdrepende midler, fordi beskyttelsesmidler bidrar til å redusere risikoen for forurensning av plantasjene med soppinfeksjoner.

Feil bruk av soppdrepende midler

Soppdrepende preparater som brukes til å eliminere soppsykdommer, hjelper ofte ikke med å bevare hele avlingen. Dette skyldes det faktum at uerfarne sommerboere ikke følger reglene for avl av det valgte stoffet, samt hyppigheten og tidspunktet for behandling av grønnsaksavlinger. Et annet problem er feil valg av stoffet. Noen gartnere bruker noen midler som sier "soppdrepende middel", med tanke på at de er forskjellige i sammensetning, type handling og egenskaper.

Hvis du velger riktig soppdrepende middel og tar hensyn til kravene for bruk, inkludert de nødvendige forholdene (passende fuktighet, temperatur, kompatibilitet med andre midler og utviklingsstadiet til soppen), vil behandlingen være effektiv. Endre produktet som brukes fra tid til annen, fordi soppen "blir vant" til den, og effekten avtar gradvis.

Ineffektive midler

Image
Image

Mange sommerboere foretrekker folkemedisiner fremfor kjemikalier, og anser dem som mindre farlige for planter og deres egen helse. Derfor brukes urteavkok, en løsning av såpe og aske og medisiner ofte for å bekjempe soppinfeksjoner. Men de fleste folkeoppskrifter har liten eller ingen effekt på soppsporer.

Den ønskede effekten kan bare oppnås hvis midlet brukes på et tidlig stadium av sykdomsutviklingen, men i dette tilfellet vil effekten av avkok eller infusjon være kortvarig. Det samme kan sies om forskjellige biologiske stoffer. De skader ikke miljøet og menneskers helse, men dessverre utrydder de ikke problemet. Derfor er det bedre å forlate folkemedisiner og biologiske preparater, og erstatte dem med et riktig valgt soppdrepende middel, hvis effekt vil bli mer merkbar.

Til tross for at det ikke er noe ideelt middel som kan rense området helt fra soppen, er det viktig å huske å overholde agrotekniske og sanitære standarder, samt regelmessig utføre forebygging og velge resistente varianter av grønnsaker. Dette vil bidra til å begrense spredningen av soppen og redusere aktiviteten.

Anbefalt: