Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lage En Garderobe Med Egne Hender Hjemme: Trinnvise Instruksjoner For å Lage, Installere Fylling Og Dører Med Tegninger Og Dimensjoner
Hvordan Lage En Garderobe Med Egne Hender Hjemme: Trinnvise Instruksjoner For å Lage, Installere Fylling Og Dører Med Tegninger Og Dimensjoner

Video: Hvordan Lage En Garderobe Med Egne Hender Hjemme: Trinnvise Instruksjoner For å Lage, Installere Fylling Og Dører Med Tegninger Og Dimensjoner

Video: Hvordan Lage En Garderobe Med Egne Hender Hjemme: Trinnvise Instruksjoner For å Lage, Installere Fylling Og Dører Med Tegninger Og Dimensjoner
Video: Montere skyvedører 2024, April
Anonim

Gjør-det-selv skyvegarderobe: en detaljert guide til beregning, montering og installasjon

Skyvegarderobe med speildører
Skyvegarderobe med speildører

Glidende garderober er veldig etterspurt. Og alt fordi de er romslige og komfortable. Bruk av skap av denne typen er spesielt viktig i små leiligheter, siden de sparer plass. I dem kan du ordne innvendige rom, hyller og skinner for kleshengere som du vil, installere ekstra oppbevaringsbokser. Ved første øyekast kan installasjonen av en "kupeynik" vise en lang og overveldende prosess. Men med litt kunnskap og ferdigheter kan du montere det selv som en konstruktør.

Innhold

  • 1 Forberedende trinn

    • 1.1 Måltegninger og beregning av antall deler
    • 1.2 Velge intern fylling

      1.2.1 Tabell: detaljer for skap

    • 1.3 Sagingsdeler
  • 2 Montere en garderobe med egne hender - trinnvise instruksjoner

    • 2.1 Veggmerking og festing av deler
    • 2.2 Installere skinnene
    • 2.3 Video: montering av skinner til garderoben
  • 3 Montering og montering av skyvedører

    • 3.1 Nødvendige materialer og tilbehør
    • 3.2 Dimensjonert tegning
    • 3.3 Lage dørhåndtak fra en profil
    • 3.4 Beregning og installasjon av dørfylling
    • 3.5 Installasjon og justering av dører
    • 3.6 Video: egenproduksjon av en garderobe
    • 3.7 Video: montering og installasjon av speildører
    • 3.8 Video: installasjon av skapbeslag

Forberedende stadium

Når du lager en garderobe, kan du utføre to oppgaver samtidig: fylle en tom nisje i stuen og skape et funksjonelt sted for oppbevaring av klær, sengetøy og andre ting.

Hvis det er en tom nisje i rommet, så har du helt sikkert allerede valgt stedet der den innebygde garderoben skal stå, det vil si at du allerede kan forestille deg hvilken størrelse skapet vil være, du vet lengden, høyden og dybden.

Hvis plassen for møbelstrukturen ikke er begrenset, er det nødvendig å følge regelen om den "gyldne seksjonen" for at skapet skal se vakkert ut, forholdet mellom høyde og bredde, i henhold til denne regelen, skal være 1,62 eller nær dette forholdet. Da vil garderoben se vakker ut.

Dimensjonerte tegninger og beregning av antall deler

Her vil vi vurdere produksjonsprosessen til et skap med en dybde på 520 mm, en høyde på 2.480 mm og en bredde på 1.572 mm (beregnet i henhold til regelen for den "gyldne snitt", med tanke på høyden på 2.480 / 1.62 = 1.531).

Åpen garderobe
Åpen garderobe

Det er nødvendig å designe en garderobe i henhold til regelen i den "gyldne seksjonen"

Tatt i betraktning at skyvedører ikke anbefales å være bredere enn 1000 mm og de generelle dimensjonene av strukturen, i dette tilfellet er det to ruter med en grov størrelse på 2.480x785 mm. Hvis skapet er planlagt å bli bredere, kan antall dører være større.

Det anbefales ikke å gjøre dybden mer enn 600 mm, siden det på større dybde vil være veldig upraktisk å bruke hyllene, spesielt de øvre - det vil være vanskelig å komme til ting.

Velge indre fylling

Etter å ha bestemt deg for de generelle dimensjonene, dybden og antall dører, må du håndtere den interne fyllingen av skapet, det vil si med skillevegger, hyller og deres plassering.

Her er det allerede nødvendig å ta hensyn til dine preferanser og plasseringen av strukturen.

For eksempel, i skapet til gangen, må du sørge for et stort rom for yttertøy, som kan henges på en henger når du kommer inn i leiligheten.

Hvis skapet er planlagt å bli plassert i stuen, ville det være mer logisk å sørge for et stort antall hyller til sengetøy og håndklær. For å gjøre det enkelt å bruke vil det også være tilrådelig å tenke på skuffer. For skjønnhet kan du avslutte rumpa med påmonterte avrundede hyller.

Bruk spesielle programmer for å forenkle designprosessen og spare tid.

Tegning av en garderobe med dimensjoner
Tegning av en garderobe med dimensjoner

Hvis du har en tegning du tenkte ut i minste detalj, blir det mye lettere å lage et skap.

Den samme tegningen vil da være praktisk å bruke når du markerer plasseringen av hyller og skillevegger på veggen, og monterer skapet på installasjonsstedet.

For å utføre denne operasjonen vil det være mer praktisk å sette dimensjonene i "kjeden" som i skjermbildet nedenfor. Dette vil eliminere muligheten for å gjøre feil når du dimensjonerer deler. Det antas at skapet er laget av 16 mm tykt sponplater (sponplater).

Dimensjoner på deler til garderoben
Dimensjoner på deler til garderoben

Tegningen skal alltid være for hånden

Videre, hvis du skal lage et skap med en høyde fra gulv til tak, er det tilrådelig å legge til 5-8 mm til dimensjonene til delene i den vertikale gruppen (her er dette deler nr. 5 og 6). Dette må gjøres for å kompensere for ujevnheter i gulv og tak. Når du installerer disse delene og monterer skapet, er det bedre å justere lengden litt på plass enn å få et stygt gap på 10 mm.

Selvfølgelig, hvis du har en renovering av høy kvalitet, med en streng horisontlinje av gulv og tak, bør dette ikke gjøres.

Deretter blir det laget en tabell over deler med antall, dimensjoner og indikasjon på sidene som skal behandles med kanten. Bordet vil være nyttig når du bestiller saging av alle sponplatekomponenter.

Tabell: detaljer for å lage skapet

Delstørrelsesoversikt
Delstørrelsesoversikt

Det kreves en tabell som inneholder informasjon om deler for saging

Del 12 og 13, ikke vist på dimensjonerte tegninger, er mellomlegg for de øvre og nedre føringsskinnene til skyvedører. Bredden (100 mm.) Velges ut fra bredden på føringsprofilene og lengden - garderobenes indre bredde (1572-16 = 1556 mm)

Kolonnene 5, 6, 7, 8 angir siden av delen som skal behandles med kantbåndet, det vil si at alle forside er angitt.

Saging av deler

Etter å ha tegnet opp et slikt bord, er alt klart for å bestille en saging av deler og kanting. Bedrifter som tilbyr en slik tjeneste, har programvare som lar deg ordne deler på det sagede sponplaterarket med minimalt avfall (denne tjenesten er inkludert i kostnaden for kutting). De selger også sponplater av forskjellige tykkelser, farger og teksturer underveis, og er engasjert i kantbehandling.

Før du bestiller kuttene, må du dobbeltsjekke delenes størrelse, kant og kantposisjon. Det er selvfølgelig enkelt å rette feil i noen tilfeller, men det hender også at det på grunn av en liten unøyaktighet kan være nødvendig med et ekstra sponplater for å produsere en del, og dette er dyrt.

Gjør-det-selv garderobemontasje - trinnvise instruksjoner

Når alle delene er mottatt, kan du begynne å montere garderoben.

Veggmerking og festing av deler

I denne versjonen ble skapet "bundet" til sideveggen på venstre side, derfor anbefales det å utsette dimensjonene og utføre installasjon fra den. Gradvis, ved å montere strukturen, flyttet han til høyre til den ytterste høyre vertikale veggen på skapet.

  1. Merk plasseringen til den vertikale partisjonen. Sett til venstre på veggen 1 140 mm fra bunnen, nær gulvet og oppe, under taket. Koble de oppnådde merkene med en loddrett linje, og kontroller vertikaliteten til linjen som er tegnet på veggen ved å bruke et nivå på linjen. Verifisering av vertikalitet er nødvendig for å eliminere feil som kan skyldes ujevnheter i veggen som verdien ble avsatt fra. Denne linjen vil være plasseringen til venstre side av den vertikale ledeplaten (5).

    Veggoppsett og installasjon av en vertikal skapvegg
    Veggoppsett og installasjon av en vertikal skapvegg

    Merk veggen langs den vertikale skilleveggen

  2. Langs den strekkede linjen med et trinn på 30-40 cm, skru plastfikseringsvinklene på veggen.

    Installasjon av monteringsvinkler
    Installasjon av monteringsvinkler

    Fest hjørner

  3. Fest den vertikale skilleveggen til det første rommet til plasthjørnene og fest den med skruer vinkelrett på kabinettets bakvegg.
  4. Rett inn den vertikale skillelinjen vinkelrett på baksiden av skapet. Dette kan gjøres ved å feste firkanten med den ene siden til skapets bakvegg, og den andre til skilleveggen (denne teknikken kan brukes hvis du ideelt sett har ført ut veggene i rommet). Den andre måten er å sette av størrelsen på bredden på rommet (1 140 mm.) Fra venstre vegg til skilleveggen fra forsiden av boksen, topp og bunn, og tegne linjer for plasseringen av skilleveggen på taket og på gulvet.

    Installere den vertikale kabinettdeleren
    Installere den vertikale kabinettdeleren

    Installer skilleveggen vinkelrett på baksiden av skapet

  5. Fest hjørner av plast i gulvet og taket etter linjene.
  6. Fest den vertikale skilleveggen til plasthjørnene langs gulv og tak.
  7. Merk plasseringen til den øvre horisontale sokkelen (1). For å gjøre dette, sett av 2092 mm fra gulvet på skapets bakvegg og merk to merker: på venstre side (i dette tilfellet mot veggen) og på høyre side ved linjen som markerer den vertikale skappartisjonen. Koble de oppnådde merkene med en horisontal linje og kontroller horisontaliteten ved å bruke et nivå for å eliminere feil. Dette vil være linjen som undersiden av den øvre horisontale hylle (1) er påført.
  8. Gjør samme fremgangsmåte for montering av den nedre horisontale hylle (2), men i stedet for størrelsen 2092 mm, utsett hyllens avstand fra gulvet - 416 mm. Dette vil være linjen som undersiden av den nedre horisontale hylle (2) er påført.
  9. Fest hjørner av plast langs de merkede linjene.

    Feste støttehjørner
    Feste støttehjørner

    Fest støttehjørner

  10. Legg hyllen på plasthjørner, fest den nedenfra med skruer. For å feste de horisontale hyllene til den vertikale skilleveggen til høyre, kan du bruke en annen metode for å feste - ved hjelp av Euro-skruer. Dette vil gi en sterkere forbindelse mellom konstruksjonens deler.

    Feste hylle på garderoben
    Feste hylle på garderoben

    Installer og fest hyllen

  11. Juster enden av hyllen og enden av den vertikale skilleveggen og merk festepunktene. Bor hull med en diameter på 5 mm og en dybde større enn lengden på Euro-skruen i henhold til merkene.

    Bor og skap
    Bor og skap

    Lag hull for festene

  12. Sett Euro-skruen inn i det borede hullet og koble delene sammen.

    Installasjon av en hylle i en garderobe
    Installasjon av en hylle i en garderobe

    Stram til Euro-skruen

  13. Merk posisjonen til den vertikale skilleveggen til topphyllen (3). For å gjøre dette, still inn en avstand på 562 mm i taket og på den øvre horisontale hyllen til venstre for veggen. Koble de resulterende merkene med en loddrett linje. Dette vil være linjen som den venstre siden av den vertikale skilleveggen til den øverste hylle (2) påføres.
  14. På samme måte som den forrige merkingen, merker du plasseringen til den vertikale skilleveggen til den nedre hylle (4) i det første skaprommet.
  15. Fest de vertikale skilleveggene til hyllene med Euro-skruer, og bor tidligere hull for dem. Feste den vertikale skilleveggen til den øvre hylle til taket og den vertikale skilleveggen til den nedre hylle til gulvet ved hjelp av plasthjørner.

    Installasjon av horisontale hyller i skapet
    Installasjon av horisontale hyller i skapet

    Skru vertikale skillevegger til hyllene

  16. Merk posisjonen til de horisontale hyllene i det andre rommet (7, 8, 9, 10, 11) på bakveggen til skapet. For å gjøre dette, sett av 516 mm (avstand til 1 hylle), 896 mm (avstand til 2 hyller) fra gulvet osv.

    Oppsett av det andre rommet i garderoben
    Oppsett av det andre rommet i garderoben

    Lag markeringer for det andre rommet i garderoben

  17. Merk plasseringen av hyllene og stedene for å feste Euro-skruene på den høyre vertikale veggen i rommet (6). Her kan du i tillegg lage symmetriske markeringer på innsiden av veggen. Dette vil gjøre det mulig å feste hyllene til ønsket sted når du fester veggen i hyllene.

    Hylleoppsett
    Hylleoppsett

    Lag markeringer for plasseringen av hyllene til det andre rommet

  18. Merk hyllenes plassering og stedene for å feste Euro-skruene på skapets indre skillevegg (5) og fest dem. Hvis du monterer skapet med en assistent, må merkingen overføres til baksiden av skilleveggen for å gjøre det enklere å montere skapet. I dette tilfellet bruker en hylle på skilleveggen i henhold til merkingen, den andre borer hull for feste av Euro-skruer på baksiden av skilleveggen i henhold til merkingen. Videre bores to deler samtidig - skilleveggen gjennom og gjennom og hyllen til ønsket dybde, avhengig av lengden på Euro-skruen. Hvis du gjør jobben alene, nærmet jeg meg derfor dette problemet som følger: I henhold til merkingen, lag hull i skilleveggen for festeskruen.

    Boring av skruehull
    Boring av skruehull

    Lag hull for skruer

  19. Fest hyllen til skilleveggen og merk plasseringen (avstand fra enden av hyllen) til Euro-festeskruen.

    Merking for montering av hull i enden av hyllen
    Merking for montering av hull i enden av hyllen

    Lag markeringer for monteringshullene på enden av hyllen

  20. Merk midten av sponplaten ved merket.

    Sponplater
    Sponplater

    Merk midten av detaljene

  21. I henhold til de oppnådde merkene, lag hull i hyllen for Euro-skruer.

    Monteringsskruehull
    Monteringsskruehull

    Bor et hull for festeskruen

  22. Fest hyllen på plass.

    Hylleinstallasjon og festing med en euroskrue
    Hylleinstallasjon og festing med en euroskrue

    Fest hyllen med en euroskrue

  23. Etter å ha gjort lignende operasjoner med alle hyllene i det andre rommet, får vi dette bildet.

    Installasjon av hyller i det andre rommet i garderoben
    Installasjon av hyller i det andre rommet i garderoben

    Slik ser det andre rommet med hyller ut

  24. Plasser skappanelet (6) lengst til høyre i hyllene.

    Installere høyre side av kabinettet
    Installere høyre side av kabinettet

    Installer høyre side av skapet

  25. Juster hyllen etter merkingene på den vedlagte vertikale veggen, og lag hull for festeskruene i henhold til merkingen på utsiden. Bor hullene gjennom veggen inn i hyllen til dybden på festeskruen.

    Bor et hull i skapveggen
    Bor et hull i skapveggen

    Lag hull i veggen for fester

  26. Koble den vertikale veggen og hyllen med en skrue.

    Skru inn en skrue
    Skru inn en skrue

    Fest den vertikale høyre veggen i det andre rommet i garderoben

  27. Gjenta trinn 25 og 26 for alle fem hyllene i høyre rom i garderoben.

Installasjon av guider

  1. Plasser sponplateavstandsstykket (12) under den nedre føringsskinnen på dørene. For å gjøre dette, skru inn festeskruene på forskjøvet måte med et trinn på 200-300 mm (gjennom og gjennom, slik at skruen kommer ut 2-3 mm fra baksiden). Fest underlaget som på bildet nedenfor, og ved å trykke ovenfra markerer du festene på gulvet.

    Sponplatedetaljer for skap
    Sponplatedetaljer for skap

    Installer et sponplateforing under den nedre føringsskinnen på dørene

  2. Bruk markeringene til å lage hull i gulvet for å feste plugger og feste planken til gulvet.

    Klargjøre monteringshull
    Klargjøre monteringshull

    Lag hull i gulvet for å feste underlaget

  3. Fest sponplatens bakside (13) på taket på samme måte under den øvre dørskinnen i taket.

    Feste toppfôret i garderoben
    Feste toppfôret i garderoben

    Fest den øvre dørsporet til taket

  4. Klipp av den øvre dørskinnen i aluminium til ønsket lengde. Lengden på guiden skal være lik den indre bredden på garderoben og komme fritt inn mellom garderobenes yttervegger. For ikke å skade føringens utseende, må verktøyet påføres fra siden av hyllen, som vil ligge ved siden av taket.

    Klippe en metallføring for en garderobe
    Klippe en metallføring for en garderobe

    Skjær av den øvre dørskinnen

  5. Skjær dørene i aluminium i samme lengde.

    Kutte guiden med en elektrisk baufil
    Kutte guiden med en elektrisk baufil

    Skjær av den nederste dørskinnen

  6. Fest bunndørsporet til bunnen av sponplater.

    Feste bunnskinnen til foringen
    Feste bunnskinnen til foringen

    Fest bunndørskinnen

  7. Fest toppdørskinnen til den øverste sponplaten.

    Feste toppskinnen
    Feste toppskinnen

    Fest øvre dørskinne

  8. Rammen og innsiden av garderoben er montert. Alle skillevegger og hyller er festet på plass. Fest om nødvendig kroker til klær, merk og installer stenger for kleshengere og annet lite tilbehør.

    Feste stangen i garderoben
    Feste stangen i garderoben

    Fest hengestangen

Video: montering av skinner til garderoben

Montering og installasjon av skyvedører

Dette er den siste fasen i produksjonen av en garderobe.

Nødvendige materialer og tilbehør

  • horisontale bunnstenger;
  • horisontale toppstenger;
  • vertikal innramming (håndtak);
  • et sett med beslag for montering (for to dører - to sett);
  • fylling (i dette tilfellet - speil).

Dimensjonert tegning

Den totale bredden på skapet, som må lukkes med skyvedører, er 1.556 mm (1.572-16 = 1.556), 16 mm er tykkelsen på høyre side av skapet som døren hviler mot.

Tatt i betraktning at skapet har to dører og at de må overlappe minst bredden på håndtaket (25 mm), eller bedre med en liten margin på 50 mm, legg til 50 mm i denne størrelsen (bredden på håndtaket på høyre side (25 mm) pluss bredden på håndtaket på venstre side (25 mm), som er 1556 + 50 = 1606 mm.

Beregning av garderobedører
Beregning av garderobedører

Tegningen viser dimensjonene til skyvedørene

Lengden på to dører med overlapping er henholdsvis 1606 mm, den ene er 1606/2 = 803 mm. Vi bestemte oss for bredden, nå må vi beregne høyden på lerretet. Total total høyde fra gulv til tak er 2481 mm. Topp- og bunnputer for 16 mm føringer. Gapet mellom toppskinnen og døren er 15 mm. Et lignende gap i bunnen er 15 mm.

Nettets høyde beregnes: 2481-16-16-15-15 = 2419 mm. Som et resultat vil det være to skyvedører 2419 * 803 mm.

Høyden vil bli bestemt av lengden på håndtaksprofilen. En slik profil selges i en lengde på 2700 mm, og for to dører trenger du fire pisker (to håndtak på den ene døren og to håndtak på den andre).

Vertikal profil for dørkonstruksjon
Vertikal profil for dørkonstruksjon

Vertikal profil for dører

Topp- og bunnrammeprofilene selges i multipler på en meter, og vi trenger to metersegmenter av den øvre profilen og to metersegmenter av den nedre profilen.

Horisontale profiler for innramming av garderobedøren
Horisontale profiler for innramming av garderobedøren

Topp og bunn horisontal profil

Lage dørhåndtak fra en profil

  1. Kjøp den nødvendige mengden materiale for fremstilling av rammen, to sett med beslag for montering, og fortsett med konstruksjonen av rammen. Monteringssettet inkluderer:

    • to støttehjul for plassering av døren i den nedre føringsprofilen;
    • to bolter for å feste støttehjul;
    • fire strammeskruer (selvskruende skruer) for å koble horisontale og vertikale profiler;
    • to posisjoneringsstøtter for døren i den øvre føringsskinnen.
  2. Merk og kutt til ønsket lengde (i mitt eksempel er denne lengden 2419 mm - høyden på døren) vertikal profil (håndtaksprofil).

    Skjæreprofil for garderobedør
    Skjæreprofil for garderobedør

    Skjær av den vertikale profilen for skyvedører i garderoben

  3. Det skal være fire slike segmenter (to håndtak, høyre og venstre på hvert lerret). Profilen er beskyttet med plastfolie, som forhindrer skader under transport og skjæring.
  4. Merk og kutt av den øvre og nedre horisontale profilen til skyvedørsdørene.

    Skjæreprofil for døren
    Skjæreprofil for døren

    Klipp av den øvre horisontale profilen til rammen på skyvedørene

  5. Når du beregner lengden på profilene, se diagrammet nedenfor. Total bredde - 803 mm, hvorav 25 mm til høyre er det høyre vertikale håndtaket, 25 mm til venstre er det venstre vertikale håndtaket.

    Bunn horisontal profil for dør
    Bunn horisontal profil for dør

    Lengde på nedre horisontale profil på garderobedørkarmen

  6. I de vertikale profilene (håndtakene) er det anordnet et spor for posisjonering av horisontale rammeprofiler med en dybde på 1 mm, dvs. at den horisontale profilen kommer inn i den vertikale 1 mm til venstre og 1 mm til høyre. Derav beregning av lengden på de horisontale profilene: 803-25-25 + 1 + 1 = 755 mm. Lag to 755 mm segmenter av den nedre rammeprofilen og to segmenter av samme lengde for den øvre rammen.

    Koble til vertikal og horisontal profil
    Koble til vertikal og horisontal profil

    Tilkobling av den vertikale og horisontale profilen til dørkarmen

  7. Merk steder for å bore hull i vertikale profiler for å montere skruer for den øvre horisontale profilen.

    Merking av monteringshullene
    Merking av monteringshullene

    Merk steder for montering av hull i vertikale profiler

  8. Mål avstanden fra enden av profilen til midten av hullet for festeskruen (7,5 mm) og overfør den til den vertikale profilen. På den vertikale profilen merker du stedet der hullet fjernes fra profilenden og markerer midten av hullet.
  9. En lignende merkingsprosedyre bør gjøres i den vertikale profilen (håndtaket) på den andre siden av pisken for å bore hull til festene til den nedre horisontale profilen.

    Merking av festepunktet til profilen
    Merking av festepunktet til profilen

    Merk festepunktene til den nedre horisontale profilen

  10. Merk av hullene på støttehjulene på samme side av den vertikale profilen. For å gjøre dette måler du avstanden fra enden til midten av blokkens monteringshull med støttehjulet. Overfør denne dimensjonen til den vertikale profilen.

    Hjulmonteringsmarkeringer
    Hjulmonteringsmarkeringer

    Merk festepunktet for støttehjulene

  11. Bor 5 mm hull for selvskruende skruer i alle merkede hull i de vertikale profilene. Bor hullene gjennom de to stripene (ytre og indre). Totalt oppnås tre hull i hver vertikale profil (ett øverst for den øvre horisontale profilen, det andre nederst for den nedre horisontale profilen og det tredje nederst for å feste støttehjulene).

    Borer et hull i profilen
    Borer et hull i profilen

    Bor monteringshull i vertikale profiler (håndtak)

  12. Bor hull i den ytre planken med vertikale profiler til en diameter på 8 mm, som på bildet nedenfor. Dette må gjøres slik at hodet til den selvskruende skruen passerer gjennom den øvre stangen (klemmen blir ført til den nedre stangen). Dette fullfører alle forberedende trinn med strukturelle elementer, du kan gå videre til montering.

    Ytre stripehull
    Ytre stripehull

    Bor hullet i den ytre stripen til en diameter på 8 mm

  13. Koble den øvre horisontale stangen til den høyre vertikale stangen (håndtaket). For å gjøre dette, juster de borede hullene i den vertikale profilen med hullet i den horisontale øvre profilen og stram delene sammen ved å sette inn en selvskruende skrue.

    Montering av dørkarmen
    Montering av dørkarmen

    Koble de øvre horisontale og høyre vertikale stripene til garderobedøren

  14. Før endelig stramming, sett inn (som på bildet nedenfor) posisjoneringsstøtten i den øvre føringsskinnen. Utfør en lignende prosedyre på den andre siden, og koble den venstre vertikale stangen (håndtaket) med den øvre horisontale stangen.

    Støttefiksing
    Støttefiksing

    Sett inn støtte for å plassere døren i den øvre føringsskinnen

  15. Koble til og trekk den nedre horisontale planken med høyre og venstre vertikale planker (håndtak).

    Kobler profiler
    Kobler profiler

    Koble den nederste horisontale og venstre vertikale profilen

  16. Sett støttehjulet inn i den nedre horisontale profilen på venstre side og juster monteringshullene.

    Montering av støttehjul
    Montering av støttehjul

    Sett inn de nedre støttehjulene på garderobedøren

  17. Stram bolten som på bildet nedenfor og fest støttehjulet på plass. Ikke skru inn bolten så dypt at den kan komme ut av stangen 1-2 mm. I fremtiden, ved å skru eller skru av denne bolten, vil vi justere plasseringen av strukturen på den nedre styrestøtten. Utfør en lignende prosedyre for å installere støttehjulet på høyre side. Monter den andre døren på samme måte.

    Feste hjul
    Feste hjul

    Fest de nedre støttehjulene på garderobedøren

Beregning og installasjon av dørfylling

Som fylling kan du male fiberplate, fiberplate for matting, fotopaneler, speil.

  1. Mål avstanden mellom de nedre og øvre horisontale stripene. For å gi klarhet, er stripene tett inntil hverandre for å vise hvordan dørkarmen ble installert i vertikalt snitt. Lengden på fyllingen er 2360 mm.

    To guideprofiler
    To guideprofiler

    Mål lengden på dørfyllingsarket

  2. Mål avstanden mellom venstre og høyre håndtak. Påfyllingsbredde 767 mm.

    Garderobedørhåndtak
    Garderobedørhåndtak

    Vi måler bredden på dørfyllingsarket

    For at fyllingen skal komme inn i rammen uten problemer, er det nødvendig å legge igjen et gap på 1 mm på hver side. Det viser seg fyllingsstørrelsen: 2358 * 765 mm. Eventuell fylling kan bestilles i henhold til disse dimensjonene, unntatt speil og briller. For å sette inn speilene, brukes et forseglende gummibånd, som også har sin egen tykkelse, hvor det også må være et gap på 1 mm langs hele omkretsen. Størrelsen på speilet i vårt tilfelle for skjæreordren vil være 2 356 * 763 mm.

  3. Hvis dette er speil, må du først sette på en tetningsgummi rundt hele speilets omkrets.

    Fest tetningsgummien til speilet
    Fest tetningsgummien til speilet

    Fest tetningsgummien rundt omkretsen av speilet

  4. Demonter rammekonstruksjonen, skru av skruene. Støttehjulene trenger ikke å skrus ut.

    Døreramme
    Døreramme

    Demonter rammen på garderobedøren

  5. Sett fyllet inn i topp- og bunnstangen.

    Installasjon av dørfylling
    Installasjon av dørfylling

    Sett fyll i topp- og bunnplanker

  6. Sett strukturen på kanten, fest en vertikal føring og sett inn festeskruene i de øvre og nedre horisontale stripene. Trekk strukturen av med en sekskant.

    Dørpåfyllingsinstallasjon
    Dørpåfyllingsinstallasjon

    Koble de vertikale og horisontale stripene til dørkarmen

  7. Snu døren og plasser den på det allerede faste håndtaket, sett det andre vertikale håndtaket inn i fyllet og trekk det av med selvskruende skruer. Ikke glem å sette inn støttevalser under festeskruene på den øvre horisontale stangen for å plassere strukturen i den øvre skinnen. På samme måte samle den andre døren.

    Feste profilen og fylle
    Feste profilen og fylle

    Stram festeskruene

Installasjon og justering av dører

Det gjenstår å installere de monterte konstruksjonene på plass. Den øvre skinnen har to spor for de øvre posisjoneringsstøttene - nær og fjern. Den nedre har to spor - nær og langt, for de nedre støttehjulene. Den fjerne skinnen på toppen og den fjerne rillen i bunnen brukes til å installere en struktur, og den nærmeste skinnen på toppen og den nærmeste rillen på bunnen brukes til å installere den andre strukturen.

  1. Sett toppen av døren inn i den øvre øvre styringen, og løft strukturen, og installer de nedre støttehjulene i det fjerne sporet.

    Installere garderobedøren
    Installere garderobedøren

    Installer døren i toppskinnen

  2. Trykk på de fjærbelastede nedre hjulene, skyv oppover inn i kroppen på den nedre horisontale stangen på rammen av strukturen. Mens du løfter konstruksjonen, må du installere støttehjulene i det fjerne sporet på den nedre støttebjelken.

    Installere garderobedøren
    Installere garderobedøren

    Sett det nedre støttehjulet inn i det nedre føringssporet

  3. En lignende installasjon er laget for døren til garderoben i de nærmeste guidene. Installer den andre strukturen ved hjelp av det nærmeste øverste sporet og det nederste føringssporet for montering. Juster dørens vertikalitet. Ved å skru inn eller skru ut bolten på støttehjulene på høyre og venstre side av konstruksjonen, må du oppnå en vertikal posisjon og ingen skjevhet.

    Justering av garderoben
    Justering av garderoben

    Juster dørene

Video: egenproduksjon av en garderobe

Video: montering og installasjon av speildører

Anbefalt: