Innholdsfortegnelse:

Hvilke Steiner Er Bedre å Velge I Et Bad - Jadeitt, Jade Og Andre Typer, Deres Fordeler Og Ulemper, Sammenligning
Hvilke Steiner Er Bedre å Velge I Et Bad - Jadeitt, Jade Og Andre Typer, Deres Fordeler Og Ulemper, Sammenligning

Video: Hvilke Steiner Er Bedre å Velge I Et Bad - Jadeitt, Jade Og Andre Typer, Deres Fordeler Og Ulemper, Sammenligning

Video: Hvilke Steiner Er Bedre å Velge I Et Bad - Jadeitt, Jade Og Andre Typer, Deres Fordeler Og Ulemper, Sammenligning
Video: Colonel Bagshot - Six Days War (Lyrics)at the starting of the week it's only monday from Tokyo Drift 2024, April
Anonim

Hvilke steiner er bedre å velge for å arrangere et bad

Badesteiner
Badesteiner

Når vi bygger et badehus, er vår interesse først og fremst forårsaket av tre og bygningsmaterialer som brukes til dekorasjon. På andreplass er kjøp av tilbehør, og vi husker ikke engang steiner. Men de er hovedelementet for et bad, siden det er steinene som avgir varm og sunn luft. Enkelt sagt, hvis du velger de rette bergarter, vil dette øke effektiviteten av prosedyrer i dampbadet. Så hva slags prøver passer for et bad?

Innhold

  • 1 Typer steiner for et bad: egenskaper, fordeler og ulemper med bergarter

    • 1.1 Talkokloritt
    • 1.2 Pyroksenitt
    • 1.3 Jadeite
    • 1.4 Sjø- og elvestein
    • 1.5 Jade
    • 1.6 Gabrro-diabase
    • 1.7 Forsegling av voksjasp
    • 1,8 kromitt
    • 1.9 Kvartsitt
    • 1.10 Dunite
    • 1.11 Basalt
    • 1.12 Porfyritt
    • 1.13 Salt (salt) steiner
    • 1.14 Hvit kvarts
    • 1.15 Keramiske steiner av kunstig opprinnelse
    • 1.16 Støpejernsteiner
    • 1,17 peridotitt
    • 1.18 Talcomagnesite
    • 1.19 Bringebærkvartsitt
  • 2 Hvilke steiner for et bad å velge: hovedkriteriene

    2.1 Noen få generelle tips for plukking av steinblokker

  • 3 anmeldelser om steiner til dampbadet

Typer av steiner for et bad: egenskaper, fordeler og ulemper med bergarter

Styrke, miljøvennlighet og holdbarhet - dette er egenskapene som steiner for en komfyrvarmer i et badekar skal ha. Hver rase har sine egne helbredende kvaliteter, så velg selv den som virker mer verdifull for deg.

Moderne bad
Moderne bad

Moderne badstue med dampbad

Talcochlorite

En slitesterk og lett stein som har god varmeledningsevne (den akkumuleres og varmes opp bedre enn andre bergarter) og en rekke forskjellige gråtoner. Den utstrålte varmen fra talkokloritt i egenskapene ligner solenergi, nyttig for menneskekroppen og fremmer metabolske prosesser, og enzymene som frigjøres ved oppvarming hjelper til med å styrke menneskets immunsystem. Dampen som genereres av steinen er behagelig og "luftig", og slik at talkokloritt ikke "støver", vaskes den før legging og antennes.

Slike steiner varmes opp raskere enn murstein og holder varmen to og en halv ganger mer, som deretter avgis målt og i lang tid

Talcochlorite
Talcochlorite

Flisete kleberstein for et bad

Pyroksenitt

Pyroksener er hovedkomponenten i steinen, der det er få urenheter, og derfor avkjøles den og etterfølgende oppvarming jevnt, mens sprekker, flis og brudd ikke dannes på fjellet. Fraksjonen har høy motstand mot mekanisk og fysisk skade på grunn av sin styrke. Under påvirkning av høyest mulig temperatur "blir ikke pyroksenitt støvete" og er ikke i stand til å avgi farlige giftige gasser. Ulempen er kompleksiteten i anskaffelsen.

Pyroksenitt
Pyroksenitt

Pyroxenite - en sjelden stein for en ovnovn

Jade

Lav absorpsjon, optimal varmekapasitet og styrke - disse egenskapene tilhører kongen av steiner, jadeitt. Fjellet sprekker ikke selv med plutselige temperaturendringer. Men den største fordelen ligger i de helbredende egenskapene. Dampen, som oppnås som et resultat av reaksjonen av en kampestein med vann, desinfiserer og har en utmerket effekt på alle menneskelige systemer og luftveier. Det normaliserer den biologiske sammensetningen av røde blodlegemer og blodtrykk, er nyttig for alle sykdommer i ryggraden. Men prisen på jadeitt er høy, siden den tilhører en rekke semi-dyrebare smaragd bergarter.

Jadeite er i stand til å utøve en positiv energisk effekt på menneskekroppen, derfor kalles den "stabilisatorstein"

Jade
Jade

Jadeite for komfyren

Småstein fra sjø og elv

Velg en litt flatt rullestein, i intet tilfelle ovoid eller oval, hvorfra du ikke får den nødvendige stablingen av en tett konsistens som forbedrer varmeoverføringen fra ovnen. Fraksjoner er valgt i en mørk farge uten flekker og striper av rødt. Dette er jernoksider som ikke er gunstige for menneskers helse.

Elv og sjø småstein
Elv og sjø småstein

Elv og sjø småstein for et bad

Nefritt

En stein med høy styrke, sammenlignbar med stål, så det vil ikke være mulig å dele den selv i stykker. Det anbefales å bruke nefrit i badekaret, fordi det har god effekt på svette, fremmer en rask metabolisme, og også helbreder nervesystemet og muskelsystemet, forbedrer hudens tilstand. Det er et utmerket middel mot tretthet, følelsesmessig stress og søvnforbedring. Ulemper: rasen er dyr og selges knapt i butikker.

Nefritt
Nefritt

Bath jade

Gabrro-diabase

Stein med en fin mediumkornet struktur og massiv tekstur, som ikke har ensartethet og hulrom. Gabrro - diabase er slitesterk, tett, akkumulerer perfekt varme og gir den bort. Naturen har malt den i en ensartet mørk grå nyanse og utstyrt den med økologisk renhet med minimal strålingsbakgrunn.

Den største fordelen med steinen er dens varme og lave vannabsorpsjon, som et resultat av at den produserer størst mulig volum damp. Inneholder ikke skadelige stoffer og har en litt flatt rund eller oval form. Steinen er relativt billig fordi den blir utvunnet i Karelen.

Ulemper: tendens til sprekkdannelse, to års levetid og sporadisk flygende fragmenter. Under påvirkning av høye temperaturer gir rasen en ubehagelig, spesifikk lukt. Ikke spray gabbro-diabbase med essensielle oljer og aromatiske tinkturer, siden karbonavleiringer umiddelbart vil dannes på steinen under oppvarming. Steinene må ordnes regelmessig og ødelagte fraksjoner må fjernes, som når de ødelegges, avgir lite sandavfall som tetter risten.

Denne steinen har ikke medisinske egenskaper og spesiell dekorativ tiltaling

Gabro-diabbaz
Gabro-diabbaz

Gabro-diabbaz - den mest berømte steinen for et bad

Voks jaspis

En semi-dyrebar rase som lenge har blitt brukt i bad av velstående mennesker. Dens helbredende universelle egenskaper er godt uttrykt og brukes i medisin for behandling av forskjellige indre organer. Boulderdampen kurerte psykiske og kvinnelige sykdommer, søvnløshet, stoppet blødning og helbredet sår.

Voks jaspis
Voks jaspis

Forsegling av voksjaspis - en helbredende stein for et bad

Kromitt

I Russland har denne rasen lenge vært brukt i svarte bad som et middel for å bli kvitt forkjølelse. Kromitt har ingen skadelig radioaktiv stråling, har et høyt nivå av varmeoverføring og er ikke utsatt for sprekker. Høy svart tetthet "svart stein" har en relativt lav prosentandel av termisk ekspansjon. Perfekt for bruk i et badehus på grunn av sin rimelige pris og høye medisinske egenskaper.

Kromitt
Kromitt

Kromitt - "svart" stein for badekar

Kvartsitt

Prøver blir utvunnet i Uralsfjellene med høyt kvartsinnhold. Kvartsitt har en tendens til å raskt avkjøles og deretter varmes opp, så det blir aldri hovedsteinen for å tenne et bad, men bare sammen med andre bergarter. Folkekurere brukte kvartsitt for å eliminere energilast eller for luftveissykdommer.

Kvartsitt
Kvartsitt

Helbredende kvartsitt for å tenne et bad

Dunite

Den inneholder ingen urenheter som er skadelige for mennesker og ingen skadelig strålingsbakgrunn. Fjellet er ikke utsatt for dannelse av flis, sprekker og feil selv når det utsettes for høye temperaturer. På grunn av den betydelige varmekapasiteten er steinen bevart i lang tid, og dens varmeledningsevne hjelper til med å avgi varme godt. Dunite har en gunstig effekt på sirkulasjons-, kardiovaskulær- og nervesystemet, dampen som frigjøres av den, kurerer forskjellige forkjølelser og reduserer blodtrykket.

Dunite
Dunite

Dunit - "naturlig lege" for å tenne et bad

Basalt

Den har ikke uttalt terapeutiske egenskaper, men den sterke og sterke basalt av stivestein har vist seg godt som en stein for et dampbad. Det blir ikke "støvete", temperaturfall er ikke forferdelig for det, sprekker ikke, har ubetydelig vannabsorpsjon og utmerket varmekapasitet. De helbredende egenskapene til basalt takler bakterier som finnes i menneskekroppen og på huden. Svart damp viser seg å være intens og langvarig: den brukes til å behandle forkjølelse, hoste, bronkitt, lungebetennelse, eksem, lavt blodtrykk, migrene og leddbetennelse.

Basalt
Basalt

Basalt er en slitesterk stein for et bad med helbredende egenskaper

Porfyritt

Den har utmerket toleranse mot temperaturendringer, utmerket varmelagring, lang levetid og ingen sprekker. Damp fra porfyritt kurerer betennelser i huden og hodepine, det hjelper med å gjenopprette luftveiene og kardiovaskulærsystemet. Imidlertid har den også en ulempe - den trenger hyppig spyling og grundig rengjøring. Ved oppvarming for første gang avgir steinen en karakteristisk knitring, som forsvinner ved senere bruk. Før hver bruk av porfyritt rengjøres den grundig for å få ekte glede av den aromatiske dampen.

Porfyritt
Porfyritt

Porfyritt for å tenne et bad

Salt (salt) steiner

De kommer fra de fjerne Himalaya. Rasen brukes som et etterbehandlingsmateriale for et bad eller legges til en varmeapparat. De skaper et sunt mikroklima i damprommet, noe som har en særlig gunstig effekt på menneskekroppens generelle tilstand. Dampen fra dem helbreder luftveiene, øker immuniteten, bekjemper hudsykdommer og allergier.

Saltstein
Saltstein

Saltstein for et bad med en helbredende effekt

Hvit kvarts

Utenfor ser gjennomsiktig hvit kvarts, bestående av oksygen- og flintmolekyler, imponerende ut, men den sprekker lett, er ustabil og tåler praktisk talt ikke temperaturendringer, så du må ofte ordne ut ovnen og fjerne sprukne fraksjoner. Den største fordelen med hvit kvarts er ozon, som renser luftveiene og virker foryngende på menneskekroppen. Det har også en unik "piezoelektrisk effekt", som er frigjøring av ozon som et resultat av sterk mekanisk kompresjon under påvirkning av isvann som faller på glødende steiner.

Hvit kvarts er en av de sjeldneste og dyreste mineralene, og også den beste for bruk i en badstueovn fra alle eksisterende

Hvit kvarts
Hvit kvarts

En sjelden edelsten for et bad - hvit kvarts

Kunstige keramiske steiner

Et alternativ er keramiske prøver av kunstig opprinnelse, som perfekt tåler ekstreme temperaturer og har utmerket varmebestandighet. De vil ikke erstatte naturlige prøver helt, men de er ganske egnet for å legge topplaget i varmeren.

Keramiske kuler for et bad
Keramiske kuler for et bad

Kunstige keramiske kuler for et bad

Støpejernsteiner

Produsert i industrien, akkumulerer støpejernsteiner perfekt, holder på varmen og varmer opp damprommet mange ganger raskere enn ekte naturlige prøver. Ulempe: de gir praktisk talt ikke helbredende fordeler for menneskekroppen og ruster raskt.

Støpejernskjerner
Støpejernskjerner

Støpejernskjerner for et bad

Peridotitt

Fremmer jevn varmeoverføring og varmes perfekt opp. Når det gjelder varmekapasitet, er peridotitt mange ganger høyere enn granitt. Den har en homogen struktur og reagerer på karbondioksid. Gjennom dette samspillet blir luften konstant renset.

Peridotitt
Peridotitt

Peridotitt - en stein for et bad som renser luften

Talcomagnesite

Magnesitt er den viktigste ildfaste komponenten i fjellet med høy varmebestandighet. I lang tid er steinen i stand til å opprettholde temperaturen uten skade. Egnet for bruk i komfyrvarmer.

Talcomagnesite
Talcomagnesite

Talcomagnesite - varmebestandig stein for et bad

Bringebærkvartsitt

Denne steinen er et sjeldent mineral med verdifulle egenskaper, som er ideelt for bruk i et dampbad. Holdbarhet, pålitelighet, høy tetthet og motstand mot åpen ild er hovedkriteriene for bringebærkvarts, som vil vare i mer enn ett år. Selv maksimal oppvarming og plutselig kjøling med isvann vil forhindre at steinen sprekker. Og ved hyppig bruk mister den ikke utseendet.

Bringebærskyggen av rasen ser attraktiv ut, så den kan bli et originalt tillegg til det indre av badekaret. På grunn av den glatte overflaten og det fine kornet, brukes kvartsitt til å lage forskjellige dekorative elementer som pryder ovnen, og egenskapene hjelper til med forskjellige sykdommer: hypertensjon, muskelsmerter, hoste med komplikasjoner og saltavleiring.

Når du kjøper en stein, er det nødvendig å velge bare hele fraksjoner, da delte eksemplarer vil "smuldre" sterkt som et resultat av unaturlig bearbeiding.

Bringebærkvartsitt
Bringebærkvartsitt

Bringebærkvartsitt er en verdifull rase for et bad

Hvilke steiner for et bad å velge: hovedkriteriene

La oss se hvilke steiner du trenger å kjøpe for et badekar, hva du skal se etter når du velger dem og hvilke krav de må oppfylle. Kontroller basert på følgende kriterier og profesjonell rådgivning vil hjelpe deg å gjøre det riktige valget:

  1. Formen. For varmeapparatet brukes fraksjoner av en rund form med en jevn overflate, som bidrar til bedre sirkulasjon og oppvarming av luften. Sprekkmotstand sikrer bergglatthet. Det skal være basert på billige og noen ganger splittede fraksjoner, og på toppen av de vakreste.

    Jade
    Jade

    Bearbeidet glatt jadeitt med rund form for bruk i badstuovnen

  2. Størrelsen på fjellet er direkte proporsjonal med ovnens volum. Jo mindre den er, desto mindre skal diameteren på steinene være. Det ideelle alternativet for et bad er steinblokker 5–20 cm i størrelse. For vedfyrte ovner fra 75 til 125 mm er små steiner fra 50 til 60 mm egnet for elektriske ovner.
  3. Utseende. Steiner skal være fri for glimmer, store fragmenter av andre bergarter og inneslutninger. Tilstedeværelsen av mangler fører til rask ødeleggelse av fraksjoner, sprekker, smuldrer og til og med små eksplosjoner, noe som truer menneskers helse.
  4. Omsorg. Hver prøve må kontrolleres for forskjellige feil før den plasseres i varmeren. Alle steiner med sprekker og chips kan erstattes. Bruk av essensielle oljer i damprommet fører til dannelse av avleiringer på steinene, så de må rengjøres og installeres på nytt hver gang.
  5. Varmelagring. Denne egenskapen består i rask oppvarming av fjellet og langvarig frigjøring av varme. Ved å inspisere utseendet blir steinene sjekket i henhold til følgende kriterier: høyesteinblokker er tette, har høy egenvekt og en homogen struktur.
  6. Motstandsdyktig mot høye temperaturer. Brøker skal ikke splintres og sprekke. Det er lett å sjekke - slå steinen mot hverandre eller slå den med et tungmetallgjenstand. Den andre kontrollen er å varme steinene rødvarmt og raskt senke dem i kaldt vann. Kvalitetsfraksjoner tåler denne testen, vil ikke boble eller sprekke.

Noen generelle tips for å plukke opp alle typer steinblokker

Sjøstein er ikke det beste alternativet for en komfyr, da de brytes ned raskt. Elvefraksjoner vil være flere ganger sterkere

Det er strengt forbudt å bruke myke bunnsteiner, for eksempel kalkstein i badekaret, da det ikke bare påvirker menneskekroppen negativt, men også raskt kollapser, og blir til mykt motbydelig støv som legger seg i munnhulen til dampende mennesker

Kalkstein
Kalkstein

Kalkstein - en stein som ikke er egnet for bruk i et bad

  • For et campingmobilbad kan du til og med ta elvelesteiner eller store steiner som ligger ved siden av hvilestedet ditt. Men hvis du kjøper steiner til et stort bad, er det best å foretrekke butikkkjøpte eksemplarer, som samles og høstes på strengt definerte miljøvennlige steder, derfor har de ikke strålingsbakgrunn og har ikke skadelige stoffer;
  • Når du samler inn steiner selv, velg steder ikke nær vannet, men i marka. Ganske gode småstein ligger under kraftledninger (kraftledninger), som ble fylt opp i sovjettiden;
  • Det er umulig å bruke lagrede steinblokker av sedimentære, kalksteins- og sandsteiner, fordi de har minimal varmebestandighet og økt hydrofilisitet, og derfor er levetiden kort. Granitt er ikke egnet for et dampbad på grunn av det høye innholdet av silisiumdioksyd i det;
  • Ikke samle prøver nær jernbanen, da de blir behandlet med kreosot, som vil fylle dampbadet med en ubehagelig lukt. Kreosot frigjør også giftige stoffer som er farlige for menneskers helse. Giften som vil frigjøres fra steinene sammen med dampen kan være dødelig;

    Jernbanevoll
    Jernbanevoll

    Steinene på jernbanevollen egner seg ikke til badekar

  • Når du velger steiner i en spesialbutikk, må du sørge for at emballasjen har en påskrift om at produktet har bestått spesiell strålingskontroll;
  • Oppvarmingstiden til steinene kan forkortes ved å blande dem med stål- eller støpejernsemner;
  • Et eksemplar anses å være av dårlig kvalitet hvis det kommer en kjedelig lyd når det treffes med en hammer;
  • Velg steinblokker med liten diameter for en elektrisk ovn;

    Steiner for en elektrisk ovn
    Steiner for en elektrisk ovn

    Steiner for en elektrisk ovn i et badekar

  • Dryss fraksjonene med avkok tilberedt med medisinske urter og essensielle oljer som øker den helbredende effekten;
  • Kjøp prøver uten feil - disse vil vare mye lenger;
  • 7 kg steiner brukes til å varme opp 1 kvm. m. dampbad;
  • Før du legger steinen i ovnen, må du først kontrollere brøkdelene for mangler. Senk dem i saltet vann i en time, skyll godt og tørk ved en vanlig temperatur på +20 - + 22 °.

Å velge en baderase er en seriøs og interessant aktivitet når alle parametrene til steiner tas i betraktning, så du må nærme deg det på en ansvarlig måte, så blir ditt opphold i badekaret hyggelig og nyttig. Også riktig utvalgte steiner med en helbredende effekt vil bidra til å gjenopprette menneskers helse.

Anmeldelser om steiner til dampbadet

Når du bestemmer deg for hvilke steiner du vil kjøpe for et bad, velger du magmatiske prøver som ble dannet ved krystallisering og størkning av magma. De vil gi deg en fordel for lungene og helsen din generelt. Hold deg for eksempel til jadeitt, da den har alle egenskapene du trenger for å dampe sunn og sunn. De termiske egenskapene til steinen tilfredsstiller kravene til de som elsker den heteste dampen. Valget er imidlertid ditt!

Anbefalt: