Innholdsfortegnelse:

Dobbeltbladede Dører: Inngangs- Og Innerdører, Samt Deres Varianter Med Beskrivelse Av Enheten Og Installasjonen
Dobbeltbladede Dører: Inngangs- Og Innerdører, Samt Deres Varianter Med Beskrivelse Av Enheten Og Installasjonen

Video: Dobbeltbladede Dører: Inngangs- Og Innerdører, Samt Deres Varianter Med Beskrivelse Av Enheten Og Installasjonen

Video: Dobbeltbladede Dører: Inngangs- Og Innerdører, Samt Deres Varianter Med Beskrivelse Av Enheten Og Installasjonen
Video: Montering av ny innerdør og karmlister 2024, April
Anonim

Dobbelbladede dører: typer og installasjon av konstruksjoner

doble dører
doble dører

Dobbel- eller dobbelbladede dører er etterspurt både til boliglokaler og til rom for andre formål. Utformingen av slike dører kan være annerledes og velges avhengig av egenskapene til åpningen og andre faktorer.

Innhold

  • 1 Hvordan er doble dører

    • 1.1 Dimensjoner og standardmål på dører
    • 1.2 Tabell: standardmål på doble dører
    • 1.3 Hvordan bestemme parametrene til dobbeltbladede dører
  • 2 Funksjoner av dørtyper

    • 2.1 Inngangsdører av metall
    • 2.2 Innvendige doble dører
    • 2.3 Fotogalleri: typer dobbeltbladede dører
  • 3 Hvordan velge tilbehør til dobbeltbladede dører
  • 4 Stadier av installasjon av doble dører

    4.1 Video: installere en dobbel dør

  • 5 Funksjoner ved portdrift
  • 6 anmeldelser av doble dører

Hvordan er doble dører

Klassiske dører med ett blad er kompakte, enkle i design og laget av forskjellige materialer. Et mer komplekst alternativ er doble dører, som også kalles doble dører. De har to lerreter og er installert i åpninger med en bredde på 1,2–1,5 m.

Dobbelbladet versjon med glass
Dobbelbladet versjon med glass

Dobbelbladede dører er mer massive enn konvensjonelle enbladede design

Utformingen av dobbeltbladede dører inkluderer alltid to blader, samt tilbehør, for eksempel en boks, platebånd og andre nødvendige deler. Avhengig av hvilken type lerret, er slike dører delt inn i følgende alternativer:

  1. Like dører. De har klaffer av samme størrelse, som er plassert symmetrisk til hverandre. Dørhåndtaket kan være på den ene halvdelen eller på begge deler, avhengig av ønsket nivå på funksjonaliteten til døren.

    Eksempel på like dører
    Eksempel på like dører

    Like dører har to identiske blader med håndtak

  2. Ujevne produkter. Dørbladene skiller seg fra hverandre i størrelse, og den totale bredden på åpningen er minst 1,4 m. Dørhåndtaket er oftest til stede på et større dørblad, tykkelsen på bladene er den samme.

    Variant av ulik innvendige dører
    Variant av ulik innvendige dører

    Den ulige døren bidrar til å utvide gangen om nødvendig, noe som gjør dette designalternativet praktisk

  3. Halvannen dører. De har et standard blad og en ekstra ramme, som lett kan åpnes om nødvendig. Den ekstra delen er festet nederst med en sperre.

    Eksempel på en dobbeltsidig inngangsdør
    Eksempel på en dobbeltsidig inngangsdør

    Ujevne dører lar deg utvide eller lage en standard åpning

Ethvert designalternativ forutsetter en åpning med en bredde på mer enn 1,4 m, i hvilken en boks er installert og lerret henges opp. Dørbevegelsesmekanismen kan være annerledes. For eksempel er konvensjonelle svingemodeller utbredt i både bolig- og kontorbygg. Sammenleggbare eller glidende strukturer som har to lerret som åpnes i forskjellige retninger, kan betraktes som toskallede.

Dimensjoner og standard dørstørrelser

Dobbeltsidede dører brukes til montering i åpninger som er mer enn 80–90 cm brede, noe som er typisk for konvensjonelle enkeltgulvskonstruksjoner. Hvis åpningen har store parametere, er bare dobbeltkomplekser optimale, som er praktiske for å komme inn i stuen, romslig hall, spisestue, bibliotek, som inngang.

Skyvedører
Skyvedører

Skyvbare to-bladede dører krever ikke ekstra plass for å åpne dem

Det er dører i standardstørrelser for leiligheter eller hus med en takhøyde på mer enn 2,7 m. I slike tilfeller er dører med parametere 130x230 cm installert. Produsenter produserer også andre alternativer som lar deg velge lerret for enhver åpnings- og takhøyde. Tykkelsen på esken er 4–6 cm for forskjellige typer dører. Når du velger strukturer, tas denne parameteren i betraktning, det vil si at lerretet skal være mindre enn bredden på åpningen med 4-5 cm, og i høyden med 2 eller 3 cm.

Tabell: standardstørrelser på doble dører

Like klaffer (cm) Ujevne rammer (cm) Knivhøyde (cm)
60 + 60 40 + 60 200
70 + 70 40 + 70 200
80 + 80 40 + 80 200
90 + 90 40 + 90 200

Hvordan bestemme parametrene til dobbeltbladede dører

Du kan finne ut dimensjonene på dørbladet ved å måle åpningen. Hvis boksen skal byttes ut, fjernes den, veggene utjevnes og åpningens høyde, bredde og dybde måles. I tilfelle boksen ikke krever utskifting, må du velge dørene nøyaktig etter fargen på platebåndene og alle tilgjengelige deler. Måling utføres under hensyntagen til boksen.

Skjema for blenderåpning uten boks
Skjema for blenderåpning uten boks

Lerretet skal være mindre enn den rene åpningen i bredden med 3 cm og i høyden med 5 cm

En slik måleteknikk lar deg bestemme de generelle parametrene til lerretene, og det påfølgende valget avhenger av ønsket type dører. For eksempel, i strukturer med like felt, har begge lerretene de samme dimensjonene, og det er derfor nødvendig å dele indikatoren for åpningsbredden som er oppnådd etter måling med 2. Resultatet er bredden på hver halvdel av strukturen.

Funksjoner av dørtyper

Dobbelbladede dører presenteres i forskjellige versjoner, forskjellige ikke bare i typer dører, men også i andre strukturelle elementer. Når du velger, ta hensyn til funksjoner som:

  • dimensjoner;
  • utseende;
  • lerretets kvalitet og materiale;
  • type pleie, praktisk dekning;
  • utsikt over åpningsmekanismen.
Doble dører med glass
Doble dører med glass

Svingdører er praktiske for romslige rom

Skreddersydde dobbeltbladede dører fra produsenten lar deg få den perfekte løsningen for ditt hjem. Hvis valget er gjort blant ferdige strukturer, blir alle funksjonene nødvendigvis tatt i betraktning.

Inngangsdører av metall

For en bred åpning i inngangsdørområdet er metall-dobbeltbladstrukturer ideelle. Ofte er slike produkter skreddersydde, men det er også ferdige alternativer.

Eksempler på dobbeltbladede inngangsdører av metall
Eksempler på dobbeltbladede inngangsdører av metall

Metallkonstruksjoner kan være av hvilken som helst farge og design

Metallmodeller har ofte en bred og en smal ramme. Lerretsdesignet antar en metallramme der det er et varmeisolerende materiale. På siden av rommet er det et laminert panel som dekker isolasjonen og gir døren et estetisk utseende. Lerretsenes ytre kappe presenteres i form av et metallplate og har ikke flisete, skarpe deler, esken er også laget av metall.

Dobbeltdører i metallinngang
Dobbeltdører i metallinngang

Dobbeltsidig inngangsdør lar deg bære store ting inn i rommet

Enheten til det aktive bladet er ikke forskjellig fra utformingen av en konvensjonell enbladet metalldør. Låsemekanismen er installert i et forsterket område, og metalltykkelsen er fra 1,2 mm, noe som gjør bladet pålitelig. Samtidig er dobbeltbladsmodeller mer funksjonelle enn enkeltbladsmuligheter, siden de lar deg utvide åpningen om nødvendig.

Interiør doble dører

Dobbeltsidige alternativer er vanligere som innvendige dører og er installert i stue, spisestue, kontorlokaler. De kan være laget av tre, MDF eller sponplater, plast, glass eller flere materialer.

Interiør doble dører til hallen
Interiør doble dører til hallen

Dobbelbladede blader er veldig praktiske og funksjonelle når de installeres i brede åpninger

Interiørdesign med to blader velges på samme måte som enkeltdørsdører, men med tanke på typen dører. Avhengig av materiale, form og andre funksjoner, skiller man følgende alternativer for dobbeltdørsmodeller:

  1. Hengslede doble dører. De er to blader som er festet på hengslene på esken og åpnes ved å bevege seg innover eller utover rommet. Lerret kan lages av forskjellige materialer, og et av de klassiske alternativene er en kombinasjon av glass og tre, men glasskonstruksjoner med høy styrke kan installeres på kontorer.

    Originale svingdører med frostet glass
    Originale svingdører med frostet glass

    Glass og tre eller sponplater gir rom for en rekke spektakulære design

  2. Buede dører med to blader. En original løsning for både hjem og offentlige rom. Designet inkluderer to lerret, hvor toppen er avrundet i henhold til åpningens form. Slike dører ser spektakulære ut både i moderne interiørstil og i et rom som er stilisert som middelalderlige omgivelser eller i landlig stil. Valget avhenger av materialet lerretene er laget av. Designet kan ha en avrundet innsats, mens lerretene forblir rektangulære.

    Buet døralternativ
    Buet døralternativ

    Brede buede dører gir rommet originalitet og eleganse

  3. Doble dører med glass. En vanlig versjon med lerret utstyrt med glassinnlegg. Formen på slike dekorative elementer kan være hvilken som helst. Glassdeler kan plasseres på toppen av lerretet eller i hele høyden. De er installert i en ramme laget av tre, sponplater eller MDF.

    Hvite doble dører med glass
    Hvite doble dører med glass

    Glass i dørene hjelper deg med å visuelt forstørre rommet i rommet

  4. Glidende modeller. De er egnet for små rom, men når du bruker dører, bør veggene rundt åpningen være fri for behagelig bevegelse av lerretene. Dører kan ha en "kupé" -mekanisme, som innebærer bevegelse av bladene langs skinnene, og det er også hengslede alternativer der elementene beveger seg på øvre stang. Hvert lerret flyttes i motsatt retning fra det andre, og åpner åpningen.

    Skyvbare doble dører til stuen
    Skyvbare doble dører til stuen

    Glidestrukturer kan skyves inn i veggen, der det er utstyrt med et spesielt hulrom

Fotogalleri: typer dobbeltbladede dører

Dobbelbladede dører med slitesterkt glass
Dobbelbladede dører med slitesterkt glass
Dører i tre kan ha glass- eller speilinnlegg, samt være dekorert med forskjellige mønstre
Dobbeltsidige originale gjennomsiktige glassdører
Dobbeltsidige originale gjennomsiktige glassdører
Glassdører krever lite vedlikehold, er veldig effektive og passer for moderne interiør
Dobbelbladede inngangsdører av tre
Dobbelbladede inngangsdører av tre
Tredører er praktiske og holdbare, men krever spesiell forsiktighet
Sammenligning av doble og enkle dører
Sammenligning av doble og enkle dører
Dobbeltdører er mer funksjonelle enn enkeltdører
Buede doble dører i storsalen
Buede doble dører i storsalen
Buede dører gir rommet luksus og raffinement
Tre skyvedører med glassinnlegg
Tre skyvedører med glassinnlegg
Glassinnsatser kan være matte, gjennomsiktige eller fargede
Hvite skyvedører
Hvite skyvedører
Dører med glass vil være passende i enhver interiørstil

Hvordan velge tilbehør til doble dører

Valg av tilbehør avhenger av typen dør. Detaljer som bevegelsesmekanisme, platebånd, lås, håndtak er nødvendige for forskjellige typer konstruksjoner, og de må velges i samsvar med parametrene, type dører.

Utvalg av tilbehør til dører
Utvalg av tilbehør til dører

For dobbeltbladede dører kjøpes tilbehør i større mengder enn for enbladede dører

For å installere dobbeltbladede strukturer, trenger du flere komponenter enn for enkelbladede strukturer. De viktigste detaljene er følgende:

  1. Dørhåndtak. De er installert på begge sider av hovedbanen i en og en halv eller ulik versjon eller på begge deler av strukturen i en dør av samme type. Type håndtak velges avhengig av konstruksjonstype. For eksempel for å skyve, er stasjonære valg eller braketter optimale (de samhandler ikke med låsemekanismen), og for svingbare er de med en sving- eller skyvmekanisme, som forhindrer at døren åpnes ved et trekk. Håndtakets materiale kan være hvilket som helst: metall, tre, plast.

    Dørhåndtak
    Dørhåndtak

    Håndtakene er montert i døråpningen

  2. Dørlås. Det kan være mortise, magnetisk, overhead eller i form av en enkel låsebolt. Det vanligste innskjæringsalternativet, som krever spesielle hull i lerretet. Andre typer er enkle å installere og krever ikke vesentlig inngripen i dørkonstruksjonen, for eksempel er en låse eller en patch lock ganske enkelt skrudd til dørbladet med selvskruende skruer på rett sted.

    Mortise dørlås
    Mortise dørlås

    Mortise lock kit er allerede utstyrt med et håndtak

  3. Lerretsenes bevegelsesmekanisme. Det kan presenteres i form av dørhengsler, som er innstikk, overliggende, hjørne, innskruing, universal, tosidig eller skjult. Delte og universelle modeller passer for alle svingdører, og skruetypen krever at elementene skrus inn i rammen og døren. For skyvekonstruksjoner kjøpes et sett guider, ruller, stoppere og andre deler med egenskaper som tilsvarer vekten og dimensjonene på lerretene. I dette tilfellet må det være to sett med ruller, siden dørene består av to deler.

    Ruller for skyvedører
    Ruller for skyvedører

    Skyvedører drives av spesielle ruller som beveger seg på skinner installert på toppen av døråpningen

  4. Platbands. De er ikke obligatoriske komponenter og kjøpes kun for svingkonstruksjoner. Disse produktene er planker laget av tre, sponplater eller MDF, som er installert på veggen nær boksen.

    Dørplater i seksjon
    Dørplater i seksjon

    Dørlister må matche fargen på bladet

Alle dørkomponenter må ha høyt styrke, byggekvalitet, gode tekniske egenskaper og parametere som tilsvarer dørbladets vekt og dimensjoner.

Stadier for installasjon av doble dører

Det klassiske alternativet er svingbare doble dører, og derfor bør installasjonstrinnene vurderes ved å bruke dette spesielle alternativet som et eksempel. Skyvekonstruksjoner er mer komplekse og varierte, men bevegelsesmekanismesettet har detaljerte instruksjoner som vil hjelpe deg med å installere gardinene. Uansett må åpningen være forhåndsplanet, alle uregelmessigheter som kan påvirke jevnheten og hastigheten på installasjonen, blir eliminert.

Forberedte døråpninger
Forberedte døråpninger

Før du installerer en dør, må du justere åpningen

For installasjon trenger du en skrutrekker, samt et bygningsnivå, et målebånd, en baufil, skruer og kiler. Hovedfasen av arbeidet med installasjon av doble dører kommer til uttrykk i følgende:

  1. Dørkarmen må monteres og tilpasses åpningens dimensjoner hvis designet har små avvik. For å gjøre dette, bruk en baufil med fine tenner, og fest delene med selvskruende skruer og en skrutrekker. Deretter installeres boksen i åpningen og festes med kiler. Strukturen er planert, kilene fjernes gradvis og sprekkene fylles med polyuretanskum.

    Montering av dørkarmen
    Montering av dørkarmen

    Alle elementene må festes nøye sammen.

  2. Tre løkker kreves for ett lerret. Merkingen av deres beliggenhet begynner fra toppen av døren, måler og trekkes tilbake 25 cm. Ytterligere 50 cm måles fra dette merket - den andre sløyfen er plassert her, den tredje sløyfen er festet i en avstand på 25 cm fra bunnen av lerretet. Med en enkel blyant understreker de kantene på hengslene, påfører og justerer elementene, og fester dem deretter med skruer til kanten av døren.

    Fest hengslene til døren
    Fest hengslene til døren

    Løkkene festes med selvskruende skruer

  3. Et av lerretene henges på bokshengslene, jevnheten og kvaliteten på elementets bevegelse blir sjekket. Hvis det ikke er noen avvik, kan du fikse det andre bladet, men i tilfelle problemer bør bladets planhet justeres ved å stramme eller løsne de selvskruende skruene på hengslene. På lerretet der låsen skal installeres, bør hull lages på forhånd, og deretter skal mekanismen installeres.

    Installere dørhåndtaket og låsen
    Installere dørhåndtaket og låsen

    Dørlåsen og håndtaket er installert etter at dørbladet er installert

  4. Avstandene mellom boksen og veggen er forseglet med polyuretanskum, hvorpå platebåndene er installert.

    Feste platebånd
    Feste platebånd

    Platbånd er festet med negler med små caps

Video: installere en dobbel dør

Funksjoner ved dørbetjening

Omsorg for doble dører skiller seg ikke fra driften av enbladede strukturer. Når du bruker dørene, bør følgende regler følges:

  • du kan smøre knirkende hengsler med fett, WD40, maskinolje, påføre blandingen forsiktig på hengselområdet og fjerne overflødig med en serviett;
  • en ødelagt lås eller et håndtak skal byttes ut med en ny enhet av samme design;
  • den milde eliminering av forurensning med møbelpleieprodukter vil bidra til å forlenge levetiden, og for glassprodukter kan du bruke spesialiserte forbindelser;
  • Du kan eliminere riper på overflaten av tre eller laminert stoff ved å bruke en møbelmarkør, voks, korrigerer, tilpasset fargen på produktet.
Eliminerer riper på døren
Eliminerer riper på døren

Riper er enkle å skjule med spesielle møbelprodukter

Ikke rengjør overflaten for smuss med harde børster eller våte filler. Dette kan skade materialet. Myke svamper og kluter vil forhindre riper på overflater laget av noe materiale.

Anmeldelser av doble dører

Dører bestående av to lerret lar deg gjøre åpningen vakrere og mer behagelig. Brukervennlighet sikres ved muligheten for å justere bredden ved hjelp av to blader. Derfor er dobbeltbladmodeller etterspurt, og installasjonen er ikke mye vanskeligere enn å installere enkeltdørsdører.

Anbefalt: