Innholdsfortegnelse:

Hvorfor Du Ikke Kan Feie Smuler Av Bordet Med Hånden: Tegn Og Fakta
Hvorfor Du Ikke Kan Feie Smuler Av Bordet Med Hånden: Tegn Og Fakta

Video: Hvorfor Du Ikke Kan Feie Smuler Av Bordet Med Hånden: Tegn Og Fakta

Video: Hvorfor Du Ikke Kan Feie Smuler Av Bordet Med Hånden: Tegn Og Fakta
Video: 🤩Секрет пузатых буханок: как избежать опадания хлеба😨 после посадки в духовку? 2024, April
Anonim

Hvorfor skal du aldri feie smuler av bordet med hånden?

med
med

Du har sannsynligvis hørt mer enn en gang at du ikke kan feie smuler av bordet med hånden. Og hvorfor er slike handlinger farlige, og er det en logisk forklaring på dette forbudet?

Tegn og overtro om smuler

Det er flere tegn blant folket som forbyr å feie smuler fra bordet med hånden din:

  1. Fei smulene med hånden eller servietten - bli gjenstand for hardtslående rykter og baktalelse. For å unngå problemer må du samle smulene i håndflaten og spise.
  2. I gamle dager ble det antatt at mat skulle spises til siste smule, fordi det er i smulene naturlig styrke og energi er inneholdt. Dermed, hvis du feier smulene i håndflaten, kan du miste vitaliteten.
  3. Våre forfedre hadde en spesiell holdning til bordet, fordi det var rundt det hele familien samlet seg for å kommunisere og spise. Å feie smuler av bordet med den bare hånden betydde at ulykker, skandaler og mangel på penger ville ramme familien. Og faktum er at en åpen hånd betyr naken, det vil si tom, derfor vil bare tomhet komme til huset. For å forhindre dette var det vanlig å dekke bordet med en duk og en hånd med en fille.

    Brød og smuler på bordet
    Brød og smuler på bordet

    Det ble antatt at feid og kassert brød kunne "straffe" den skyldige for respektløshet for seg selv og for arbeidskraften som ble brukt til å gjøre det

  4. Jenter er forbudt å feie smuler fra bordet med hånden, da det er en risiko for å være alene. For en gift dame kan slike handlinger bli til krangel med svigermor.
  5. Menn er også forbudt å feie smuler med hendene, for dem truer det med økonomiske problemer.

De fleste vil si at du ikke kan feie smulene av bordet med hånden, da dette kan føre til fattigdom og andre vanskeligheter. Imidlertid er det ingen pålitelig bekreftelse på dette forbudet. Sannsynligvis ble disse tegnene oppfunnet i vanskelige tider, da maten ble spist helt til siste smule og ikke kastet. Hvis du fremdeles er redd for de triste konsekvensene, er det verdt å feie smulene med en fille og mate dem til fuglene.

Anbefalt: