Innholdsfortegnelse:

Nakke Lommebøker: En Ny Trend I Herre Mote, Foto
Nakke Lommebøker: En Ny Trend I Herre Mote, Foto

Video: Nakke Lommebøker: En Ny Trend I Herre Mote, Foto

Video: Nakke Lommebøker: En Ny Trend I Herre Mote, Foto
Video: 3000+ Common English Words with British Pronunciation 2024, Kan
Anonim

Er en lommebok for menn en praktisk ting eller et ubrukelig tilbehør?

lommebok for menn
lommebok for menn

Med fremveksten av penger som tilsvarer arbeidskraft eller en vare, dukket behovet for å bevare dem, for å beskytte dem mot utilsiktet tap eller tyveri. I forskjellige land ble dette problemet løst på forskjellige måter, men den generelle trenden var den samme - du må bære penger så nær kroppen som mulig for å umiddelbart føle endringene i vekten av besparelsene dine. Så hvilke metamorfoser gikk en manns lommebok gjennom i årtusener av eksistensen, og hvordan er den interessant for en moderne person?

I eldgamle stater, og deretter i det gamle Russland, ble mosna utbredt - et stoff eller lærveske for mynter, smykker, små verktøy. Først ble den brukt på et belte, tydelig, noe som selvfølgelig provoserte tyver og røvere. Over tid fant kjøpmennene ut å henge vesken rundt halsen og om nødvendig skjule den under klærne.

kjøpmenn
kjøpmenn

I middelalderens østlige kultur ble det brukt en enda mer ekstravagant måte å lagre penger på - alle mynter ble laget med hull eller ører som en silkesnor ble tredd gjennom. Dette provisoriske halskjedet ble deretter båret rundt halsen.

mynter
mynter

I den moderne verden brukes kopier av slike lommebokmynter som talismaner. Mange tror at de er i stand til å skaffe rikdom og beskytte mot onde ånder.

pung
pung

Fra sør og øst tok nakkepunger vei til Europa, hvor de ble mer en hyllest til mote enn et praktisk tilbehør. Ofte lagret de ikke penger, men smykker, segl, religiøse symboler. De ble erstattet av "forfedrene" til moderne vesker og klør - opprørspoliti og reticule.

Da papirpenger ble allestedsnærværende, mistet nakkebøkene sin mening og forsvant nesten helt for å bli gjenopplivet i det 20. århundre. Denne gangen var hovedformålet å lagre dokumenter, og de begynte å legge til rom for penger senere.

menns lommebok på nakken
menns lommebok på nakken

I tillegg til politiets og hærens behov, bidro den raske utviklingen av turismen, som begynte på 60-tallet i forrige århundre, til at mote returnerte til lommebøker for menn. Risikoen for å bli sittende uten pass og penger i et ukjent land "spurte" folk til å kjøpe lommebøker for skjult bæring.

menns lommebok på nakken
menns lommebok på nakken

Dette dannet det moderne bildet av en lommebok for menn, som deretter ble løst av kjente motedesignere på mange utstillinger.

menns lommebok på nakken
menns lommebok på nakken

I dag betyr en lommebok som skal bæres rundt halsen et minimalistisk casual tilbehør laget av tynt slitesterkt stoff eller lær, utstyrt med en kort stropp.

menns lommebok på nakken
menns lommebok på nakken

Borrelås eller "glidelås" spiller rollen som et eksternt feste, inne er det flere seksjoner for notater og dokumenter. Konfigurasjonen av produktet kan være veldig forskjellig, men oftest er det dokumentar lommebøker og lommebøker. Noen ganger er det lommer for små gjenstander som nøkler eller en smarttelefon.

menns lommebok på nakken
menns lommebok på nakken

Unisex-lommebøker er utbredt og passer like godt inn i hverdagsstilen til både menn og kvinner. De er vanligvis billigere enn klassisk lær- og metalltilbehør for menn.

For en moderne person er en lommebok ikke bare et praktisk middel for å lagre penger, dokumenter, bankkort, men også et tillegg til hans image. Halsmodeller vil være et utmerket valg for de som lever et travelt, dynamisk liv, reiser mye eller bare elsker uvanlige ting.

Anbefalt: