Innholdsfortegnelse:

Er Det Mulig å Be For Dyr Som Er Syke Eller Døde I Ortodoksi
Er Det Mulig å Be For Dyr Som Er Syke Eller Døde I Ortodoksi

Video: Er Det Mulig å Be For Dyr Som Er Syke Eller Døde I Ortodoksi

Video: Er Det Mulig å Be For Dyr Som Er Syke Eller Døde I Ortodoksi
Video: Это должно быть в любом кошельке, чтоб привлечь деньги и достаток. Простые правила 2024, Kan
Anonim

Guds skapelser: Kan du be for dyr?

Katt
Katt

Kjæledyr har en spesiell plass i hjertene til mennesker. Men når et kjæledyr er sykt eller allerede har forlatt denne verden, kan en troende ha et naturlig ønske om å be for dyret. Men kan du gjøre dette?

Er det greit å be for dyr

Et av hovedformålene med bønn er å be om frelse for sjelen. Men ifølge de fleste teologer har ikke dyr sjeler (i samme forstand som mennesker). Bibelen sier at Guds gnist er den viktigste fordelen for mennesket i forhold til andre skapninger som bor på jorden, og dette er hva som forklarer menneskers verge over dyr (1 Mos 1:26, 28; 2:19). Så kan du be for dem?

Ja det kan du. Dette straffes ikke bare, men oppmuntres også av kirkens ledere. Oppriktig bønn for et dyr er en manifestasjon av kristne dyder, og det kan derfor ikke straffes. Eksempler på helgenes bønn for dyr finnes også i hellige tekster. Så i Salmen, sier salmisten David følgende ord: "Frels mennesker og dyr, Herre." Hvis et kjæledyr blir syk, forsvinner eller dør, kan en ortodoks person vende seg med bønn til de hellige og martyrene.

Ortodokse geistlige understreker at jorden lider på grunn av menneskets fall, ikke dyr. Derfor inkluderer vårt ansvar, i følge kristen tradisjon, å ta vare på de mindre brødrene, som inkluderer bønner for deres helse.

Hvem ber de for syke eller savnede kjæledyr?

Hvis kjæledyret ditt er borte, blir Saint Gerasimus of Jordan vanligvis bedt om hjelp. Han er æret som skytshelgen for alle tamme dyr, spesielt katter. Dette skyldes det faktum at det i hans liv er kapitler som beskriver tamingen av en løve av Gerasim.

Gerasim fra Jordan
Gerasim fra Jordan

Den temmede løven fikk navnet Jordan

The Great Martyr Gregory er en annen skytshelgen for husdyr. Imidlertid blir han tradisjonelt bedt for storfeens helse og fruktbarhet. Men kirken forbyr ikke å be til denne helgen for en katt eller en hund. I dette tilfellet er det vanlig å drysse kjæledyrets panne med hellig vann. Tross alt er raketter og biler drysset med det, hvorfor er dyrene verre? Tradisjonelt tilbys bønnen til Gregory 23. april, minnedagen, men dette er et valgfritt krav. Du kan vende deg til helgenen hver dag du ønsker det.

Martyrene Florus og Laurus regnes også som helgener som bryr seg om dyr. I Russland ble de æret som beskyttere av hester, men nå har deres "kompetanse" i den ortodokse kulturen utvidet seg til alle kjæledyr.

Flor og Laurus
Flor og Laurus

Martyrene Florus og Laurus led forfølgelse i Illyricum

Den ortodokse kirken støtter utvetydig bønner for dyr - både levende og døde. Omsorg for kjæledyr og ekte bekymring for skjebnen oppfordres, ikke straffes.

Anbefalt: