Innholdsfortegnelse:

Hvordan Rengjøre En Madrass Fra Flekker, Urin, Luktstøv Hjemme
Hvordan Rengjøre En Madrass Fra Flekker, Urin, Luktstøv Hjemme

Video: Hvordan Rengjøre En Madrass Fra Flekker, Urin, Luktstøv Hjemme

Video: Hvordan Rengjøre En Madrass Fra Flekker, Urin, Luktstøv Hjemme
Video: Rengjøre dusjkabinettet 2024, Kan
Anonim

Vi rengjør madrassen hjemme

Image
Image

Riktig stell av madrassen og overholdelse av driftsreglene bidrar til å beholde madrassens verdifulle forbrukeregenskaper. Madrassen må ventileres regelmessig og rengjøres for støv. Dette vil først og fremst gjøre det mulig å opprettholde et sunt mikroklima på soveplassen og vil forlenge madrassproduktets levetid.

Når det gjelder utseendet på forskjellige typer flekker på madrassen, blir dette alltid en ubehagelig overraskelse. Selv en liten flekk ødelegger den estetiske oppfatningen, skaper en følelse av avsky og fremmer reproduksjon av skadelig mikroflora.

Generelle anbefalinger

Jente rengjør madrassen med en vaskestøvsuger
Jente rengjør madrassen med en vaskestøvsuger

Regelmessig støvsuging vil forhindre at støv akkumuleres i de indre lagene

Det er viktig å huske fra begynnelsen at hvis du velger feil rengjøringsmetode eller bruker et usikkert rengjøringsmiddel for rengjøring, kan du umiddelbart skade produktet.

Det er mest riktig å kontakte en spesialtjeneste som driver med rengjøring av madrasser, eller ta det fargede produktet til en tørrrens. Men det er mulig at det ikke er noen slik tjeneste i byen din, eller det er ubeleilig og kostbart å transportere en slik klumpete vare. Da kan du prøve å rengjøre madrassen selv.

  1. Les instruksjonsetiketten nøye før rengjøring.
  2. Regelmessig støvsuging vil forhindre at støv akkumuleres i de indre lagene.
  3. Når du er ferdig med å støvsuge produktet, må du tørke det over med en fuktig (men ikke våt!) Klut / fille.
  4. Sengestellet må også tørkes rent.
  5. Det er nødvendig å snu og ventilere madrassen minst en gang i måneden.

Fjerne flekker og lukt

Stor flekk på en lys madrass
Stor flekk på en lys madrass

Det er viktig å huske innledningsvis at hvis du velger feil rengjøringsmetode eller bruker et usikkert rengjøringsmiddel for rengjøring, kan du umiddelbart skade produktet.

For å fjerne flekker på madrassen, kan du bruke moderne tekstilflekkfjerner. Disse produktene forhindrer frigjøring av tannin fra materialene - et naturlig fargestoff for fibre av vegetabilsk opprinnelse, ekskluderer forfall av fyllstoffer. Hvis disse flekkfjernerne ikke fjerner flekker uten rester, er det bedre å få en ny madrass på sengen slik at nattens hvile ikke blir overskygget av noe - verken bortskjemte materialer eller lukt fra rengjøringsprodukter.

Det er flere hjemmelagde oppskrifter for å fjerne bestemte flekker.

Fjerne blod flekker

Blodflekker fjernes best umiddelbart etter at de dukker opp.

  • Bland salt (1 ss), maisstivelse (1/2 kopp), hydrogenperoksid (¼ kopp) til konsistensen av tykk tannkrem. Deretter må produktet påføres forsiktig på flekken, vent til det tørker helt og skrap av pastaen. Til slutt, støvsug området. Det kan ta tre til fire rengjøringer for best effekt.
  • Påfør salt på den fuktede overflaten på flekken og la stå i et par timer. Fjern deretter salt fra overflaten og tørk flekken med hydrogenperoksid. Når skum slutter å dannes, tørk av overflaten med en ren klut. Hvis flekken er gammel, anbefales det å bruke ammoniakk i stedet for peroksid.

Fjerne urin flekker og lukt

Enzymrensemidler (laget for kjæledyr) eller vanlig eddik kan bidra til å bli kvitt denne typen flekker. Legg flekken i bløt med produktet og dryss sjenerøst med natron. Etter 5-6 timer blir stoffet fjernet, og madrassen støvsuges.

Lukten av babyurin og flekker fra den fjernes godt av babypulver, der det ikke er fargede flekker. Dryss den over flekken og tørk den forsiktig av med en tørr svamp.

Et middel laget av en løsning av vann og sitronsaft, tatt i like store proporsjoner, hjelper med urinflekker. Det sprayes på overflaten av flekken, etter tørking er det drysset med brus.

Fjerne andre flekker

  • tyggegummiflekker og rester som fester seg til madrassen, fjernes lett hvis det påføres is på dem;
  • leppestiftflekker fjernes med en bomullspinne dyppet i alkohol;
  • muggflekker og lukt fjernes ved å bløtlegge dem med en blekemiddel.
  • rødvinsflekker skal drysses med brus rikelig, og vask dette stedet med tørt skum (et rengjøringsmiddel piskes inn i skummet med tilsetning av en liten mengde vann).
Jenta ligger på sengen
Jenta ligger på sengen

Å bevare madrassenes verdifulle forbrukeregenskaper hjelper til med å ta vare på den og overholde driftsreglene

Hver av metodene har ulik grad av effektivitet for å fjerne flekker, så før du bruker tid, penger og krefter på å rengjøre madrassen, bør du vurdere rasjonaliteten til dine handlinger. Ofte er det å kjøpe en ny madrass den beste veien ut av denne situasjonen, heldigvis tilbys de i et stort utvalg i spesialiserte nettbutikker for ethvert budsjett.

Anbefalt: