Innholdsfortegnelse:

Hvordan Fjerne Svart Mugg På Badet
Hvordan Fjerne Svart Mugg På Badet

Video: Hvordan Fjerne Svart Mugg På Badet

Video: Hvordan Fjerne Svart Mugg På Badet
Video: Hvordan fuge med silikon på badet - Sikasil® C 2024, Kan
Anonim

7 populære måter å bli kvitt svart mugg på badet ditt

Image
Image

Badet er et spesielt sted i huset, hvor vi finner komfort og renslighet. Derfor vil jeg at selve rommet alltid skal være i perfekt orden. Jo mer ubehagelig det er å finne svart mugg på veggene. Ingen er immun mot det - tvister omgir oss, og når de kommer inn i et gunstig fuktig miljø, finner de et tilflukt for seg selv. Fra dette øyeblikket begynner krigen. Dessuten er mugg en ganske dyktig fiende, og for å beseire den, kreves et effektivt våpen.

Soda og eddik løsning

Vask først de mugne områdene med et rengjøringspulver. Dryss dette stedet med rikelig med natron, og slokk deretter natronen med eddik. Når skummet legger seg, skyll alt igjen med vaskemiddel.

Te tre olje

Tea tree ester kan forårsake allergi, så sørg for at du og familien din ikke er allergiske før prosedyren.

Som et kraftig antiseptisk middel er tea tree olje god til å undertrykke soppens vitale aktivitet.

Oppløs en spiseskje eter med 2 kopper vann, og hell blandingen i en sprayflaske. Spray svart mugg habitater og la det ligge over natten. Tørk av den behandlede overflaten med en tørr klut om morgenen.

Hydrogenperoksid

Peroksid er veldig god til å bekjempe sopp. Den eneste ulempen er dens blekeegenskaper, så sjekk effekten på et lite, iøynefallende område før du starter arbeidet.

Gå frem som følger under behandlingen:

  1. Bløtlegg en klut med peroksid og tørk veggene i det berørte området.
  2. Hvis soppen har lagt seg på et horisontalt plan, kan du bare helle peroksid der.
  3. La rommet stå i en og en halv til to timer til produktet tørker.
  4. Til slutt tørker du alt av med en tørr klut.

Ammoniakk

Ammoniakken skal fortynnes med vann i like store mengder. Deretter fyller du sprayflasken og behandler problemområder. Etter et par timer skal ammoniakken vaskes av overflaten og tørkes av.

Gjenta slike prosedyrer noen få dager i en måned, så kan den svarte formen utryddes helt.

Klorbasert vaskeblekemiddel

Klorblekemidler som Hvithet har vist seg å være gode våpen mot veggsopp.

For å oppnå best effekt trenger du ikke å fortynne et slikt produkt. Bare bruk den på noen måte til overflaten og vent til alt er tørt og sorten lyser. Rengjør deretter de behandlede områdene mekanisk.

Siden blekemiddelet er ganske etsende, bruk hansker og slå på ventilasjonen.

Kobbersulfat

Kobbersulfat brukes som grunning under etterbehandlingen, men i tillegg til bindingsegenskapene forhindrer det sopp i å trenge dypt inn i veggene. Du kan kjøpe den i hvilken som helst jernvare- eller landbruksbutikk.

Det er også bedre å jobbe med hansker. Tilsett ti deler vann til en del vitriol. Det er bedre å ikke spraye løsningen, men å bruke den med en børste. Etter noen timer må vitriolen vaskes av, og overflaten må tørkes av med en tørr klut.

Borsyre

Borsyre er helt trygt for mennesker, det er praktisk å bruke dette verktøyet regelmessig.

En syrepakke på ti gram krever et glass varmt vann. For å gjøre sammensetningen mer effektiv, tilsett et par spiseskjeer eddik og 10 gram boraks. Påfør løsningen på flekkene med en svamp og la stå i 2-3 timer.

Gjenta prosedyren en gang i uken til all mugg er fjernet, og deretter en gang i måneden for profylakse.

Selvfølgelig er det kjemikalier på markedet som er spesielt designet for å drepe sopp på vegger og bad. Bare de er ganske dyre, inneholder giftige komponenter og kan forårsake allergi. Derfor, hvis det er et mål å spare penger og unngå helserisiko, er det bedre å foretrekke en av de trygge folkemetodene for å fjerne svart mugg.

Anbefalt: