Innholdsfortegnelse:

Planter Farlige For Mennesker Og Dyr
Planter Farlige For Mennesker Og Dyr

Video: Planter Farlige For Mennesker Og Dyr

Video: Planter Farlige For Mennesker Og Dyr
Video: Dødsens farlige dyr og planter i danmark | Dyr og børn | Sjove facts om dyr | Viden om dyr 2024, Kan
Anonim

10 kjente planter i landet som er farlige for mennesker og dyr

Image
Image

Ofte blir gartnere båret av plantens skjønnhet og glemmer detige egenskapene. Mange kjente kulturer har en alvorlig fare, ikke bare for mennesker, men også for dyr.

Clematis

Image
Image

Alle deler av clematis ertige, men røttene er de farligste. Planten inneholder kardiale glykosider, anemonol, saponiner og alkaloider.

Clematis juice, som inneholder etsende stoffer, forårsaker rødhet og kløe i huden, blemmer. Anemonol irriterer slimhinnene, fremkaller nysing og lakrimasjon.

Det anbefales å bruke hansker når du arbeider med planten, og sørg for at juicen ikke kommer på huden.

Snowdrop

Image
Image

Offisiell medisin anerkjenner snøklokke som en medisinsk plante, mens folkemedisin nektet å bruke den. Alle deler av kulturen ertige. Det er forbudt å bruke det i te og sammenkomster.

Imidlertid brukes blomsterløk som inneholder galantamin og lycorin i medisinsk industri. Legemidlene som produseres er svært giftige og selges på resept.

Inntak av en hvilken som helst del av snøklokken i kroppen forårsaker kvalme, oppkast, svimmelhet og bradykardi.

Narcissus

Image
Image

Alle deler av narcissen ertige og inneholder triterpener, flavonoider, lycorin og galantaminalkaloider. Plantepærer er spesielt farlige. Lykorinet i dem påvirker hjernen direkte og forårsaker en lammende og berusende effekt, som kan ledsages av oppkast og diaré.

På grunn av sin sterke toksisitet avviser blomsten skadedyr. I offisiell medisin brukes ikke planten, men brukes aktivt i folkemedisin. For barn, gravide og ammende kvinner er medisiner basert på narciss kontraindisert.

Hyasint

Image
Image

Pærene inneholder en stor mengde oksalsyre og forårsaker alvorlig fotning, ledsaget av diaré og oppkast når de er inntatt.

De essensielle oljene som utskilles av hyasint under blomstringen, provoserer migrene, betennelse og hevelse i slimhinnene, rennende nese, kløe og utseendet på rødt utslett over hele kroppen. Hvis symptomene vedvarer når du beveger oss bort fra blomsten, er Quinckes ødem og utbruddet av anafylaktisk sjokk, som kan være dødelig, mulig.

Sosnovskys hogweed

Image
Image

Sosnovskys hogweed, forvekslet med en ufarlig ugress, er en enorm fare. Dens juice inneholder en enorm mengde furanokumariner. Når det kommer på huden, forårsaker det dårlig helbredelse og smertefulle kjemiske forbrenninger.

De første dagene av såret manifesterer seg kanskje ikke på noen måte, men under påvirkning av UV-stråler aktiveres furanokumariner, og rødhet og blemmer vises på huden. Alvorlige skader kan føre til sykehusinnleggelse eller til og med død av offeret. Etter kontakt med planten, skyll huden med vann og unngå sollys i 2-3 dager.

Hvis det kommer inn i øynene, brenner hogweedjuice hornhinnen i øyet og kan føre til blindhet. Plantepollen i høy konsentrasjon fremkaller ødem i strupehodet, luftveiene og øvre spiserør.

Fraxinella

Image
Image

Ask er en vakker, men ekstremttig plante. Når du berører en hvilken som helst del av det, kan du få en alvorlig forbrenning, som bare vises etter en dag.

Røttene til villstjerneanis inneholder alkaloider trigonellin, dictamnine, skimmianin. Overjordisk del - kolin, saponiner og fototoksiske essensielle oljer som inneholder metylchavicol og anetol.

Anlegget er farligst i varmt vær. På regnfulle og blåsende dager synker intensiteten av utslipp av essensielle oljer, men kontakt med asketreet er fortsatt farlig.

Planten skal ikke snuses eller berøres med bare hender. Hvis det oppstår kontakt, må du vaske hendene med såpe og vann og behandle det skadede området med pantenol.

Liljekonvall

Image
Image

Alle deler av liljekonvall ertige, men fruktene er de mest giftige, som beholder giftige egenskaper selv etter varmebehandling. Planten inneholder konvallatoksin, kardioglykosider og saponiner.

Enhver del av liljekonvall som kommer inn i kroppen forårsaker kvalme og oppkast, reduksjon i trykk, nedsatt pust og hjerteaktivitet. Huden blir blek, kramper, magesmerter og muskelsvakhet dukker opp. Uklar bevissthet og hallusinasjoner er mulig.

Langvarig bruk av medikamenter fra liljekonvall utvikler en kronisk form for rus med mindre alvorlige symptomer. Å overskride den terapeutiske dosen fem eller flere ganger kan være dødelig.

Sagebrush

Image
Image

Malurt er et urtemedisin som inneholder tauracin og thujone. Alle deler av den ertige og beholder giftige egenskaper etter år med lagring. En økt dose og langvarig bruk av medisiner som inneholder malurt, bidrar til rusen i kroppen og forårsaker alvorlige allergier.

Symptomer på forgiftning kan omfatte kvalme og oppkast, svimmelhet, generell svakhet eller økt spenning, kramper og hallusinasjoner.

Ukontrollert inntak av medisiner med denne planten forårsaker en rekke lidelser i arbeidet med mange menneskelige organer.

Digitalis

Image
Image

Foxglove (digitalis) inneholder glykosider, lanatosider og digitoksin, som virker lokalirriterende og kan forstyrre hjertets arbeid.

Alle deler av planten ertige, men bladene er spesielt farlige. Konsentrasjonen av giftstoffer avhenger av været og hvor revehandsken vokser.

En gang i kroppen forårsaker digitalis oppkast, diaré, forstyrrelser i hjerterytmen og synet, et fall i puls, utseendet på hallusinasjoner og kramper. Den dødelige dosen er 2,3 g.

Anlegget er ekstremt farlig for barn og kjæledyr.

Eldre

Image
Image

Den mørkeblå hyllebær brukes ofte som en tilleggsingrediens i tilberedningen av vin, syltetøy og konserver. Misbruk av frukt som inneholder cyanogene glykosider, er fulle av forgiftning.

Et stort antall spiste bær kan påvirke sentralnervesystemet, forårsake alvorlig migrene, diaré og oppkast. I tilfelle alvorlig rus kan offeret miste bevisstheten og falle i koma.

De farligste er umodne sorte hyllebær og alle deler av de røde og urteaktige variantene.

Anbefalt: