Innholdsfortegnelse:

Leger Og Ernæringseksperter Fraråder å Spise Disse Suppene Ofte
Leger Og Ernæringseksperter Fraråder å Spise Disse Suppene Ofte

Video: Leger Og Ernæringseksperter Fraråder å Spise Disse Suppene Ofte

Video: Leger Og Ernæringseksperter Fraråder å Spise Disse Suppene Ofte
Video: Pål Jåbekk - Hva er egentlig mennesker laget for å spise? 2024, April
Anonim

Leger og ernæringseksperter fraråder å spise 6 supper for ofte

Image
Image

"Spis suppe, ellers ødelegger du magen!" - denne foreldreordren er sannsynligvis kjent for alle barn fra barndommen. Mange generasjoner av mødre og bestemødre insisterte på nytten av det første kurset, på behovet for dets tilstedeværelse i det daglige kostholdet. Nå kan du finne mange materialer til forsvar for et eller annet poeng om fordelene med suppe. Men det er 6 supper som ifølge leger og ernæringseksperter ikke skal brukes for mye.

Solyanka

Image
Image

Til tross for den lyse smaken og næringsverdien, er hodgepodge veldig kaloririk. Når du tilbereder denne retten, brukes sylteagurk som øker surheten.

Og selvfølgelig er det verdt å huske den halvrøykede pølsen og pølsene som er inkludert i oppskriften på hodgepodge. I tillegg til en stor mengde salt og fett inneholder de stabilisatorer, konserveringsmidler og smaksforsterkere.

Så folk som ønsker å unngå sykdommer som hypertensjon eller kranspulsår, bør ikke la seg rive med med denne retten. Videre er det verdt å unngå hyppig bruk for de som allerede har problemer med overvekt, lever- og nyresykdom, samt hjerte- og karsykdommer.

Sur kålsuppe

Image
Image

Den viktigste ingrediensen i denne retten er surkål. Det har utvilsomt mange gunstige egenskaper og egenskaper, fra betennelsesdempende til jodrikt.

Og på samme tid, med høy surhet, er det skadelig for mennesker med sår eller gastritt, med høyt blodtrykk eller iskemi.

Soppsuppe

Image
Image

Sopp inneholder proteiner, karbohydrater, vitaminer, fett og de fleste aminosyrer samtidig. Det er tilstedeværelsen av alt på en gang som gjør at de ikke er nyttige.

Så proteinkitinet som er tilstede i sopp, blir nesten ikke fordøyd av det menneskelige fordøyelsessystemet, som, hvis det blir misbrukt, kan føre til gastritt, sår, pankreatitt og andre sykdommer i mage-tarmkanalen.

Khash

Image
Image

Denne armenske retten er identisk tilberedt med vårt gelékjøtt, men det serveres varmt, og som med gelékjøtt har det noen diettbegrensninger.

Ikke bruk for mye denne retten på grunn av risikoen for nyre eller gallestein. Og på grunn av det høye kolesterolinnholdet kan hasj bidra til forverring av vaskulær tilstand.

Lagman

Image
Image

Den tradisjonelle usbekiske oppskriften på denne retten bruker kjøtt (lam eller biff), nudler og grønnsaker. Og hvis tilstedeværelsen av grønnsaker gjør denne retten sunn, negler overflod av mel og fett den positive effekten.

Det økte fett- og kaloriinnholdet i lagman anbefales ikke for personer med overvekt og lesjoner i kardiovaskulærsystemet, det kan bidra til utvikling av hjerteinfarkt og hjerneslag.

Ertesuppe

Image
Image

Denne suppen er viden kjent for sine helsemessige fordeler. Det forbedrer også blodsirkulasjonen, og har en god effekt på huden, og styrker håret, forbedrer fordøyelsen og senker blodtrykket. Det ser ut til at det er en kontinuerlig fordel, men det er mange kontraindikasjoner og begrensninger.

Først og fremst må du huske på muligheten for individuell intoleranse mot kroppen av belgfrukter.

Og i seg selv øker kokte erter dannelsen av urinsyre i kroppen, noe som medfører risiko for å utvikle nyresykdommer som kolecystitt, nefritt og nyrestein.

Anbefalt: