Innholdsfortegnelse:

Frossen Lås I Bildøren - Hvordan åpne Den, Også Etter Vask
Frossen Lås I Bildøren - Hvordan åpne Den, Også Etter Vask

Video: Frossen Lås I Bildøren - Hvordan åpne Den, Også Etter Vask

Video: Frossen Lås I Bildøren - Hvordan åpne Den, Også Etter Vask
Video: Slik vasker du bilmotoren selv 2024, April
Anonim

Dørene og låsen på bilen er frossen: hva skal jeg gjøre med dem?

Frossent slott i bilen
Frossent slott i bilen

Et av de vanligste problemene som bilistene møter om vinteren, er frysing av lås og dør. Det mest irriterende er at dette vanligvis skjer i det mest uhensiktsmessige øyeblikket, når du haster med å gå, men du ikke kan komme deg inn i bilen.

Hvorfor fryser dører og låser i bildører om vinteren

Om vinteren står bileiere overfor ulike problemer som oppstår på grunn av alvorlig frost. En av dem er frysing av billås og dører. Dette problemet er spesielt relevant når bilen overnatter på en åpen parkeringsplass eller i en uoppvarmet garasje.

Hovedårsaken til at låser og dører fryser i en bil er inntrenging av fuktighet inne i låsene og på tetningene, hvorpå den blokkerer mekanismen og det er umulig å åpne dørene. Fukt trenger inn i låsen og dørpakningene av følgende årsaker:

  • etter vask av bilen, ble den ikke tørket eller den ble gjort dårlig;
  • på grunn av det faktum at temperaturen er forskjellig på gaten og i hytta, dannes det kondens;
  • etter tining var det et kraftig temperaturfall;
  • når døren åpnes, kommer snø på selene, som deretter smelter og senere fryser.

Slik løser du problemet raskt

Hvis ikke låsen er frossen eller det er umulig å åpne bildøren, må du ikke få panikk umiddelbart. Mange bilister står overfor et slikt problem, men det er flere effektive måter du raskt kan tine låsen på. Du kan løse dette problemet på følgende enkle og effektive måter:

  1. Flytende nøkkel. I butikkene er det spesielle væsker som låsen raskt tines opp med. Problemet er at de ikke alltid er tilgjengelig.

    Flytende nøkkel
    Flytende nøkkel

    Flytende nøkkel lar deg raskt tine låsen

  2. Brann. Hvis frosten er lav, kan du bruke fyrstikker eller en lighter for å varme opp nøkkelen. Etter det settes det inn i nøkkelhullet, og isen smelter raskt.

    Nøkkeloppvarming
    Nøkkeloppvarming

    Den oppvarmede nøkkelen hjelper deg med å tine billåsen

  3. Alkohol. Det er bedre å bruke ren alkohol, men som en siste utvei er alkoholholdige væsker også egnet: Köln, glassvaskemaskin og andre. Med en sprøyte helles alkohol i nøkkelhullet, og det smelter raskt isen.

    Bruk av alkohol
    Bruk av alkohol

    Alkohol eller alkoholholdige væsker helles i nøkkelhullet

  4. Varmepute eller varmtvannsflaske. Hvis problemet oppstår i nærheten av huset, er det nok å feste varme til nøkkelhullet, for eksempel en varmepute eller en flaske varmt vann. Ikke hell vann i nøkkelhullet. Siden det kan skade de elektriske ledningene i døren, og også bidrar til for tidlig korrosjon.
  5. Varm luft. Med litt frost kan du sette inn et cocktailrør i brønnen og puste. Varm luft vil tine isen, men i sterk frost vil denne metoden være ineffektiv. Etter det, må du bruke et fuktavvisende smøremiddel. Hvis det er mulig, kan du bruke en hårføner.

    Varm luft
    Varm luft

    Ved å lede en strøm av varm luft til låsen, kan du raskt tine den

  6. Parafinbaserte produkter. Midler for å løsne muttere og bolter brukes ofte. Dette er vanligvis WD-40 eller lignende væsker. De hjelper deg med å takle problemet raskt, men de tiltrekker seg fuktighet og neste gang blir problemet enda verre. Etter bruk av en slik væske er det viktig å bruke et vannavstøtende middel.

    Spesielle midler
    Spesielle midler

    Parafinbaserte produkter hjelper deg med å tine låsen raskt, men etter dem må du bruke vannavstøtende midler

  7. Trafikkgasser. Dette er en effektiv måte, men det må være en arbeidsbil i nærheten. En slange med passende diameter settes på eksosrøret, og den andre enden er rettet mot den frosne låsen. De varme eksosgassene hjelper deg med å varme isen raskt.
  8. Silikonfett. Dette alternativet brukes til dørpakninger. Tilstedeværelsen av et slikt smøremiddel på dem lar ikke fukt samle seg, og det fryser ikke. Hvis problemet ikke er i låsen, men i de frosne tetningene, må du ikke trekke døren mot deg for å ikke bryte dem, men skyve den innover. Dette vil bryte isen, og deretter enkelt åpne dørene uten å bryte selene.
  9. Varm garasje. Hvis du klarte å åpne den ene døren, er det bare å kjøre inn i en varm garasje, og allerede der vil alle låser og tetninger raskt smelte.

Hvis du ikke kan åpne førerdørlåsen, kan du prøve å åpne passasjerdøren. Etter at varmeapparatet begynner å virke, smelter de frosne låsene og tetningene.

Video: hvordan du raskt åpner et frossent slott

Hvordan unngå å fryse av låser og dører

For å ikke møte et slikt problem, må du følge følgende regler:

  • tørk av dørpakningene tørre etter vask av bilen;
  • vaskemaskinen må bruke trykkluft for å tørke låsene, bensintankluken og andre problemområder for å fjerne fuktighet helt;

    Tørking av bilen
    Tørking av bilen

    Etter vask av bilen er det nødvendig å tørke alt godt, spesielt låsene og dørpakningene

  • dekk tetningene med silikonfett;

    Silikonfett
    Silikonfett

    Silikonfett forhindrer opphopning av fuktighet på tetninger

  • med jevne mellomrom er det nødvendig å behandle låsene med fuktavvisende midler;
  • før du lar bilen stå på parkeringsplassen, må du åpne dørene en stund slik at overflødig fuktighet forlater kupeen;

    Fryser en bil
    Fryser en bil

    Før langtidsparkering må du åpne dørene en stund slik at overflødig fuktighet forlater hytta

  • hvis problemet oppstår ofte, må du tørke bilen godt i en varm garasje;
  • når du parkerer en bil, er det nødvendig å fjerne all snø fra toppen og bunnen av dørene slik at tetningene ikke fryser.

Overholdelse av disse enkle reglene vil bidra til å beskytte låsene og dørpakningene mot frysing.

Video: hva du skal gjøre for å hindre at låsen fryser

Ikke prøv å vri nøkkelen med makt når låsen fryser. Alt må gjøres nøye. Behandling av låser og dørtetninger med spesielle midler, samt å utføre andre forebyggende tiltak, vil redde deg fra dette problemet. Selv i de mest alvorlige frostene kan du lett komme inn i bilen. Hvordan løser du dette problemet?

Anbefalt: