Innholdsfortegnelse:

Loppesjampo For Hunder: Når Og Hvordan Du Bruker Produktet, En Gjennomgang Av Populære Merker, Anmeldelser Om Effektiviteten
Loppesjampo For Hunder: Når Og Hvordan Du Bruker Produktet, En Gjennomgang Av Populære Merker, Anmeldelser Om Effektiviteten

Video: Loppesjampo For Hunder: Når Og Hvordan Du Bruker Produktet, En Gjennomgang Av Populære Merker, Anmeldelser Om Effektiviteten

Video: Loppesjampo For Hunder: Når Og Hvordan Du Bruker Produktet, En Gjennomgang Av Populære Merker, Anmeldelser Om Effektiviteten
Video: 41 hunde reddet 2024, Kan
Anonim

Loppesjampo for hunder: velge trygt og effektivt

Hunden blir vasket
Hunden blir vasket

Hunder har veldig delikat hud, det må utvises forsiktighet for å være forsiktig. Hvis kjæledyret ditt har lopper, er en av de sikreste og mest praktiske måtene å kvitte seg med dem å bruke anti-loppesjampo.

Innhold

  • 1 Sammensetning av loppesjampo for hunder
  • 2 Funksjoner ved bruk av loppesjampo

    2.1 Ulemper og bivirkninger

  • 3 Hvordan velge en loppesjampo
  • 4 Gjennomgang av populære produkter

    • 4.1 Sjampo for valper
    • 4.2 Fotogalleri: loppesjampo for hunder og valper
  • 5 anmeldelser

Sammensetning av loppesjampo for hunder

Alle anti-loppesjampoer består av:

  • skumdannende overflateaktive stoffer;
  • balsam og urteekstrakter som forbedrer pelsens tilstand;
  • stoffer som påvirker parasitter - kjemiske insektmidler eller plantekomponenter, hvis produktet er et fyto-middel.

Produsenter inkluderer forskjellige aktive stoffer i sine produkter:

  • pyretroider - syntetiske insektmidler, for eksempel permetrin eller cypermetrin og andre;
  • pyretrum - naturlig insektmiddel, dalmatisk kamilleekstrakt;
  • plantevernmidler.

Insektmidler i loppesjampo for hunder tilhører den tredje eller fjerde fareklassen, derfor er de ufarlige for dyr. De kommer ikke inn i hundens blodomløp, men i noen tilfeller forårsaker de allergiske reaksjoner på grunn av individuell intoleranse. Effekten på lopper er nervelammende. Dette betyr at prosessen med å overføre signaler til muskelfibre inhiberes etter kontakt med et stoff i et insekt, det vil si lammelse setter inn, organer svikter og loppen dør.

Hund i skum
Hund i skum

Loppesjampoer dreper skadedyr på dyrets kropp og forbedrer pelsens kvalitet

Funksjoner ved bruk av loppesjampo

Sjampoen dreper alle lopper etter en bruk i riktig dose. Det brukes også som et forebyggende tiltak, kjæledyret mitt en gang i måneden. Oftere er det umulig, fordi insektmidler akkumuleres i huden og skader kroppen. Hvis kjæledyret ditt lett tåler vannprosedyrer, er sjampo bare for ham. Når du vasker, må følgende fremgangsmåte følges:

  1. Plasser dyret i et badekar eller et basseng med normal vannmengde like over romtemperatur. Hvis kjæledyret er lite, hold det i magen.
  2. Fukt all dyrets pels liberalt.
  3. Beregn doseringen av sjampo som skal brukes. Det er angitt på pakken.
  4. Påfør sjampo på kappen, og skum godt. Vær forsiktig så du ikke får skum i hundens øyne, nese og munn.
  5. Vent ikke mer enn fem minutter og skyll skummet helt fra pelsen.
  6. Tørk og kjem pelset til kjæledyret ditt.

Forsikre deg om at kjæledyret ikke begynner å slikke pelsen, da dette er farlig for helsen.

Bedre å ha en assistent. For å vaske med hell, be en hjelper om å holde kjæledyret. Legg også en sklisikker bakside på bunnen av karet.

Insektmidler er veldig skadelige for menneskekroppen. Barn kan tiltrekkes av den behagelige lukten og emballasjen, de kan drikke sammensetningen. Som barn likte jeg å spraye aerosoler. En dag fant jeg en rød flaske i et skap og begynte å spraye innholdet over hele huset. Det viste seg å være et kakerlakkinsektmiddel.

For å gjøre bruk av sjampo trygt for dyret, må du eliminere følgende feil:

  • overdose - tegnene er kløe, forgiftning, generell ubehag, sløvhet og døsighet, i alvorlige tilfeller - oppkast (hvis slike symptomer dukker opp, kontakt din veterinær);
  • hyppig bading - insektmidler kan akkumuleres i kroppen og skade den;
  • dårlig tørking av ull - insektmidler forblir noen ganger i vanndråper, som dyret kan slikke og svelge giften med dem, og i tillegg kan et vått kjæledyr lett bli syk;
  • bruk av mange midler - etter bading, må du ikke bruke krage eller dryppdråper for ikke å overskride den sikre dosen med kjemikalier i hundens kropp.

Ulemper og bivirkninger

Ulempene med anti-loppesjampo inkluderer:

  • kortsiktig forebyggende tiltak;
  • fare for overdose
  • påføringsfrekvens - ikke mer enn en gang i måneden.

Sjampo har ingen bivirkninger når det brukes riktig og som anvist. I tilfelle overdosering utvikler dyret symptomer på forgiftning, spesielt hos valper og små hunder.

Hvordan velge en loppesjampo

Det er spesielle profylaktiske sjampoer og loppekontrollprodukter. Avhengig av situasjonen blir stoffet valgt. For store hunder er de fleste produkter egnet, for eksempel Celandine eller Bim. For små hunder med tynn hud eller en liten mengde hår er det behov for mer skånsomme sjampoer, for eksempel "Mr. Bruno" og "FitoElita".

Hundebad
Hundebad

Få hunder liker å svømme

Gjennomgang av populære produkter

Følgende varer finnes i hvilken som helst dyrebutikk:

  • "FitoElita" - en serie loppesjampoer for hunder og katter. Hvert produkt er designet for en bestemt type kjæledyr og dets egenskaper. Sammensetningen inkluderer mineral (natriumklorid) og plantekomponenter (ricinusolje, kokosnøttolje, klorofyll-karoten nåletrærpasta), glyserin, natriumlaurethsulfat, permetrin og hjelpeavkok. Du må bare bruke sjampo om nødvendig, ha den på dyrets kropp i ikke lenger enn 5 minutter, og skyll deretter med vann. Unngå svelging, slikking. Hvis dette skjer, kontakt veterinæren. Pris - 100 rubler.
  • MR. Bruno. Sjampoen regnes som den tryggeste; etter en påføring dør alle lopper på dyrets kropp. Permetrinbasert produkt som ikke forårsaker hudallergi, tørrhet eller irritasjon. Produktet har en avskrekkende effekt, og er derfor egnet for forebyggende formål. Pris per pakke 350 ml - fra 320 rubler.
  • "Lugovoy" - sjampo basert på permetrin, med ekstrakter av engurter. Ikke la det komme inn i dyret. Holdes borte fra mat og barn. Sjampoen er tilgjengelig i tre typer: universal, for langhårede og korthårede raser. Prisen for en pakke på 250 ml er fra 100 til 150 rubler. Forbudt for valper under 1 år, gravide eller ammende hunder.
  • "Dana". Tilgjengelig for valper og voksne dyr. Den aktive ingrediensen er permetrin. I løpet av en dag etter bruk av sjampoen dør alle parasitter. Det forhindrer dannelse av flass og fremmer helbredelsen av små sår. Tilgjengelig i 125 ml til en pris av 115 rubler.
  • "Leopard". Produktet inneholder ekstrakter av nellik og pelargonium, essensielle oljer av kostus og lavendel. Legemidlet virker mot alle hudparasitter: flått, lus, kløe og så videre. Sjampo beregnes av kjæledyrets vekt: for 1 kg vekt - 2-3 ml sjampo. Ved bruk må produktet skumles i hendene, påføres pelsen, skylles med rikelig med vann og kjemmes ut etter tørking. Produktet er tilgjengelig i 250 ml. Pris - fra 170 rubler.

Sjampo for valper

For valper produseres spesielle sjampoer, hvis formål er skrevet på emballasjen, for eksempel "Celandine" og andre merker. Babyer bør ikke bades med voksen hundesjampo. De har en svekket kropp som ikke er klar for effekten av insektmidler og andre stoffer. Hver dyrebutikk har en serie sjampoer for valper og gravide hunder.

Valp
Valp

Noen sjampoer behandler kløe

Fotogalleri: loppesjampo for hunder og valper

"Lugovoy"
"Lugovoy"
Sjampo "Lugovoi" lukter deilig, noe som gir behagelige vannprosedyrer
"Dana"
"Dana"
Dana loppesjampo har en frastøtende lukt
"Leopard"
"Leopard"
"Bars" er et universelt middel som brukes til å ødelegge lopper, forbedre kvaliteten på ull, helbrede små sår på et dyrs hud
Insekticid sjampo "FitoElita"
Insekticid sjampo "FitoElita"
"FitoElita" - en serie produkter for pleie av håret til hunder og katter, som også inkluderer en insektdrepende sjampo
Sjampoer "Celandine"
Sjampoer "Celandine"
Celandine-serien av loppeprodukter til dyr inkluderer sjampo for valper og kattunger
Mr Bruno
Mr Bruno
Mr Bruno er et flerbruksprodukt

Anmeldelser

Anti-loppesjampo er et produkt med lav toksisitet som passer i mange tilfeller av parasittangrep. Den relativt sikre sammensetningen og riktig påføring av produktet vil bidra til å beskytte kjæledyret ditt mot lopper uten å skade det.

Anbefalt: