Innholdsfortegnelse:

Sveising Av Linoleum Eller Hvor Kald Sveising Av Linoleum Gjøres
Sveising Av Linoleum Eller Hvor Kald Sveising Av Linoleum Gjøres

Video: Sveising Av Linoleum Eller Hvor Kald Sveising Av Linoleum Gjøres

Video: Sveising Av Linoleum Eller Hvor Kald Sveising Av Linoleum Gjøres
Video: Uppvik av linoleum - Manuellt 2024, Mars
Anonim

Hvordan få en optisk nesten usynlig skjøtesøm ved bruk av kald sveising av linoleum

Kaldsveising av linoleum
Kaldsveising av linoleum

God dag til alle lesere av bloggen vår "Gjør det selv med oss."

Fortsetter artikkelserien om valg og legging av linoleum, dets trimming til de indre og ytre hjørnene, i dag vil jeg vie artikkelen til hvordan linoleum er sveiset i skjøtene og trimmet ved arkfuger. Det er to metoder for sveising av linoleum - varmt, som er basert på den termiske effekten på skjøten, og den såkalte kaldsveisen av linoleum. La oss kort vurdere den første metoden og dvele nærmere på kaldsveisemetoden.

Varm sveising brukes hovedsakelig til sveising av kommersielt linoleum ved hjelp av en sveisebrenner (loddejern) og påfyllingsledning. Svært kort er sveiseteknologien som følger: Ved hjelp av loddejern blir oppvarmingsledningen og skjøtene til belegget som skal sveises oppvarmet. Når det stivnes, dannes en sterk binding. Deretter blir sømmen lett slipt. Denne metoden krever spesifikt utstyr (loddejern) og forbruksvarer (fyllesnor) og brukes i veldig lange sømmer av kommersielle gulv, for eksempel i offentlige bygninger med høyt mekanisk belastning på gulvet.

Varm sveising av linoleum
Varm sveising av linoleum

Du kan selvfølgelig bruke et vanlig loddejern til å varme opp krysset, men resultatet blir ikke veldig bra. Det er umulig å oppnå en vakker, ensartet søm langs hele skjøten. Som et resultat er bruken av denne metoden i hverdagen, når du legger gulvet i din egen leilighet med egne hender, upraktisk og mye billigere å bruke kaldsveisemetoden.

Kaldsveising av linoleum

Så hvorfor kalles denne metoden kald linoleumsveising? Saken er at prinsippet om å sammenføye materialet med denne metoden er basert på å smelte de tilstøtende kantene ved en kjemisk metode. Faktisk er klebemidlet et løsningsmiddel som i en kort periode gjør kantene til flytende tilstand, de binder, og etter fordampning av løsningsmidlet oppnås en sterk og meget estetisk binding. Siden det ikke er brukt temperatur, derav navnet kald sveising.

Forbindelsen er på ingen måte dårligere enn forbindelsen ved bruk av termisk smelting av kantene, men det er ikke nødvendig å kjøpe et dyrt loddejern. Derfor, når det sveises linoleum i hverdagen, er det mer rasjonelt å bruke denne metoden for sammenføyning av skjøter.

Det er to typer kald sveiselim - type "A" og type "C". Forskjellen deres er at en bestemt type kan brukes i forskjellige størrelser på gapet mellom arkene som sveises.

Lim for kald linoleumsveising
Lim for kald linoleumsveising

Limtype "C" kan brukes til sveisesømmer med et mellomrom mellom ark opp til 2 mm. Den er tykkere, og dens handlingsprinsipp er basert på å fylle sømmen, smelte kantene på de sammenføyde arkene og bli med dem. Det anbefales å bruke denne typen lim når to lerreter ikke passer tett til hverandre, hvis det er feil i å kutte stripene, eller hvis to linoleumark etter legging har vært i fri tilstand i lang tid og en gapet har dannet seg mellom dem.

Limtype "A" kan brukes til sveising av ark, mellom hvilke det er et minimumsavstand. Det er mer flytende i konsistens i forhold til type C-lim, som gjør det mulig å strømme inn i sømmen og smelte materialet.

La oss se nærmere på hele teknologien for å oppnå en søm av høy kvalitet ved skjøtene til belegget.

Det første som må gjøres for et godt sveiseresultat er å få en veldig tett, gapfri tilpasning av de sveisede arkene til hverandre.

Hvis to striper er koblet til med fabrikkskjæring av kanten, er alt klart her, du må presse stripene tett sammen og passformen blir perfekt.

Kaldsveising av linoleum - vi sveiser strimler
Kaldsveising av linoleum - vi sveiser strimler

Hvis det er nødvendig å koble sammen to kutt av linoleum i krysset mellom rommene for å oppnå en tettsittende passform, kutter vi to lerret samtidig. Dette gjøres som følger.

1. Når du legger linoleum, legger vi igjen en overlapping av lerretet på lerretet på 4-6 cm. Dette øyeblikket må forutsettes når du kjøper et gulvbelegg. Hvordan beregne linoleum riktig skrev han i artikkelen “ Hvordan beregne linoleum og spare mye penger på det ”.

Vi legger de sveisede arkene med overlapping
Vi legger de sveisede arkene med overlapping

2. Vi markerer skjøten slik at den faller midt i overlappingen. For eksempel, hvis du har et overlapp av et ark på et ark på 6 cm, markerer vi skjøten i en avstand på 3 cm fra kanten av det øvre linoleum.

Vi markerer linjen til skjøten av arkene og sveisen
Vi markerer linjen til skjøten av arkene og sveisen

3. Plasser en flat linjal eller et stykke linoleum under skjæreområdet. (For å klippe helt gjennom to ark samtidig langs hele tykkelsen).

Forberedelse for samtidig skjæring av to lag linoleum
Forberedelse for samtidig skjæring av to lag linoleum

4. Vi bruker en metallstyrelinjal på den merkede skjærelinjen og trykker den fast, kutt med et slipt blad eller en kontoristkniv.

Vi kutter to lag linoleum
Vi kutter to lag linoleum

5. Vi fjerner de adskilte delene av øvre, nedre linoleum og foringen de hviler på. Vi kobler to lerreter ledd til skjøt.

Linoleumsveising
Linoleumsveising

Dermed fikk vi en skjøt av lerretene av høy kvalitet uten hull. Du kan begynne å sveise dem.

Produksjonsteknologi for sveisesøm

1. Lim papirbånd på sømmen for å forhindre spredning av lim over beleggoverflaten.

Lim maskebånd i stedet for sømmen
Lim maskebånd i stedet for sømmen

2. Klipp gjennom klebebåndet ved hjelp av en kontoristkniv, og prøv å ikke skade leddet og ikke kutte linoleumet.

Skjæring gjennom beskyttende maskebånd
Skjæring gjennom beskyttende maskebånd

3. Sett nålehetten på limrøret. Start fra hver side av sømmen, og sett nålen inn i sømmen som skal sveises. Med en hånd trykker du lett på nålen og holder den i krysset, mens den andre trykker lett på røret, begynner vi å mate limet. Når det dannes lim med en diameter på 3-4 mm på papirbånd, begynner vi å trekke nålen jevnt langs sømmen. Forsikre deg om at bredden på limstrimlen er jevn 3-4 mm. Med en slik bredde faller limet garantert i sømmen og linoleumsendene kobles sammen (fusjon).

Vi limer strimler av linoleum
Vi limer strimler av linoleum

4. Etter 10-15 minutter kan båndet skrelles av ved å trekke fra begge kanter i spiss vinkel mot den andre kanten.

5. Vi gir eksponering i 2-3 timer, for den endelige fordampningen av limet.

6. Beundre sømmen vi fikk.

Som et resultat av riktig skjæring og bruk av type A-lim, er sømmen på linoleum nesten usynlig, veldig høy kvalitet og holdbar.

Råd: Hvis limet ved et uhell kom på linoleum, ubeskyttet med papirbånd, eller ved et uhell dryppet et sted på gulvflaten, vent til det er helt tørt og fjern det med en kontoristkniv. Hvis du begynner å tørke av dryppende lim umiddelbart, kan du skade det ytre beskyttende laget av linoleum - bare smør tegningen.

Ved å bruke samme lim kan du enkelt reparere skadet linoleum. Når du handler i samsvar med instruksjonene ovenfor og trår nålspissen inn i stedet for et kutt eller brudd på belegget, kan du enkelt takle denne oppgaven.

Det er alt for meg. I de kommende artiklene planlegger jeg å fremheve spørsmålet om hvordan du henger og kobler en lysekrone med egne hender og hvordan du installerer gulvplanker i plast.

Vi sees snart på sidene til bloggen vår "Gjør det selv med oss." Jeg venter på dine kommentarer og forslag for å forbedre linoleumsveiseprosessen.

Avslutningsvis foreslår jeg å se en liten video "Welding linoleum" (video).

Anbefalt: