Innholdsfortegnelse:

Hvorfor Du Ikke Kan Rydde Opp På Kirkens Høytider
Hvorfor Du Ikke Kan Rydde Opp På Kirkens Høytider

Video: Hvorfor Du Ikke Kan Rydde Opp På Kirkens Høytider

Video: Hvorfor Du Ikke Kan Rydde Opp På Kirkens Høytider
Video: Израиль | Иерусалим | Крестовоздвижение | Голгофа и пещера обретения Креста 2024, April
Anonim

Hvorfor er det umulig å rydde opp i kirkens høytider: bibelsk forbud eller latskap?

Kirkens kuppel
Kirkens kuppel

Noen ganger skyldes nektet å rydde ikke latskap, men tradisjoner - for eksempel antas det at man ikke kan rydde opp på høytidsdager. Er det sant eller ikke, og hva mener kirken om dette? La oss undersøke opprinnelsen til denne overtroen.

Overtro om å rydde opp i høytidsdager

Kristne som tar hensyn til overtro, nekter vanligvis ikke å arbeide på kirkens høytider. Videre er ikke bare rengjøring av hus forbudt, men også andre typer arbeid: håndarbeid, arbeid i hagen eller i marken, matlaging. Noen likestiller til og med arbeid på kirkeferie med nesten dødssynd. Er arbeid virkelig straffet av Gud?

I Bibelen vil du faktisk ikke finne noen tydelig indikasjon på at det å arbeide på en religiøs høytid er synd. Hvor kommer benene til denne overtro fra? En av de vanligste versjonene gir en slik forklaring - da kristendommen først dukket opp i Russland, var det vanskelig for de første misjonærene og prestene å samle en flokk på en religiøs høytid. Folk fortsatte å jobbe hardt til tross for presteskjærens ønsker og overtalelser. Så kom de med et lite triks og kunngjorde at det å arbeide på kirkens høytider er en forferdelig synd, som du må betale for etter døden. En mer «hedensk» versjon av denne forklaringen ble spredt blant folket - alle som jobbet på en kirkeferie kom ut av hånden. Behovet for å tvinge folk til å bruke tid på åndelig arbeid har allerede forsvunnet, og overtro lever fortsatt.

Traktor i felt
Traktor i felt

Å jobbe i feltene var en av de mest angivelig straffbare - kanskje fordi det var veldig vanlig i Russland

Kirkens mening

Kirken støtter i prinsippet ikke overtro. Tross alt snakker selve ordet "overtro" om den "forfengelige troen" til en person. Kirkemennene anbefaler å først og fremst bruke helligdager til å tjene Gud, be og gå i kirken. Men resten av tiden kan brukes på verdslige anliggender - den samme rengjøringen. Ingen vil straffe og skjelle deg for dette.

Likevel anbefaler kirkens tjenestemenn at alle større oppgaver (for eksempel rengjøring eller et større prosjekt på jobben) gjøres dagen før for å frigjøre ferien til gode gjerninger og bønner.

Kirkens representanter understreker at du på høytiden kan gjøre de nødvendige verdslige anliggender og husarbeid. Imidlertid bør kristne foretrekke å ta vare på sjelen, bønn, bekjennelse og barmhjertighet.

Anbefalt: