Innholdsfortegnelse:

Hvorfor Du Ikke Kan Spise Med En Gaffel Under En Markering: Tegn Og Fakta
Hvorfor Du Ikke Kan Spise Med En Gaffel Under En Markering: Tegn Og Fakta

Video: Hvorfor Du Ikke Kan Spise Med En Gaffel Under En Markering: Tegn Og Fakta

Video: Hvorfor Du Ikke Kan Spise Med En Gaffel Under En Markering: Tegn Og Fakta
Video: Коп по Войне. Первые копатели в Калининграде. Первые клады. Шокирующие Истории от Профессора 2024, Kan
Anonim

Hvorfor kan jeg ikke spise med en gaffel under en markering, og hvor gjør Peter jeg

i
i

Tegnene og overtroene knyttet til begravelser er forankret i en fjern fortid. I dag virker de fleste av dem ulogiske og til og med dumme. Et av disse skiltene sier at du ikke kan bruke gafler ved markeringen. Er dette virkelig slik, og hva er grunnlaget for dette forbudet?

Skilt og overtro om en gaffel ved en begravelse

I Russland ble bare skjeer brukt til å spise. Gaflene ble hentet av Peter den store fra Europa. Folket aksepterte ikke innovasjonen godt, og fortsatte å bruke bare skjeer. Folk trodde at en gaffel er et djevelsk våpen, fordi det ser ut som halen på en djevel, som vanligvis er avbildet som en trident. Derfor ble det ikke brukt gafler under markeringen og under det vanlige måltidet.

Kutia
Kutia

Over tid ble de vant til gaffelen, og den dukket opp i hvert hjem, men ved minnesdagen brukte de den ikke, for ikke å forstyrre den avdøde og ikke kontakte Satan under minnemiddagen, for under minnedagens verden av de levende og døde forener seg

Det er også andre tegn knyttet til markering og gafler:

  • stikker en gaffel i kutya, kan du forstyrre sjelen til en avdød person;
  • hvis kniver og gafler brukes under markeringen, vil de avdødes slektninger kjempe.

Esoterikere fraråder også å sette kniver og gafler på minnebordet. De forsikrer at den avdødes sjel på måltidet ligger ved siden av sine nærmeste, og skarpe gjenstander kan skade den avdødes astrale kropp.

Logiske forklaringer på forbudet

Merkelig nok er det mange logiske forklaringer på dette forbudet. Den viktigste ligger i rettene som skal være til stede i det kanoniske minnemåltidet. Som regel skal bare kutia, pannekaker og gelé være til stede på bordet. Det er mer praktisk å spise kutya med en skje, og i henhold til reglene må alle tilstedeværende i begynnelsen av minnet spise nøyaktig tre skjeer av denne retten. Pannekaker bør spises med hendene, og gelé skal drikkes fra en kopp eller et glass. Dermed blir det klart at det ikke er behov for gafler på minnemiddagen.

Hedensk
Hedensk

I hedenske tider var det vanlig å legge ned alle våpen, inkludert piercing og skjæring, ved inngangen til rommet der minnemåltidet ble holdt, tilsynelatende, siden det ikke var vanlig å legge på bordet alt som kunne brukes som et våpen

Det er også en daglig "dekoding" av dette forbudet. Poenget er at alle pårørende til avdøde kommer til markeringen. Ofte kommer de ikke bare for å hylle den avdøde, men også for å arve. Inndelingen av avdødes eiendom begynner som regel allerede ved markeringen. Alkohol, banning og skjellsord kan bidra til at verbal diskusjon utvikler seg til en kamp. Det er mulig at noen til stede ikke vil ta tak i gaffelen og forårsake kroppslig skade på motstanderen.

Presteskapets mening

Kirkeprestere deler ikke forbudet mot bruk av gafler under markering. De er sikre på at noe bestikk kan plasseres på minnebordet, fordi et slikt forbud ikke er skrevet ut i Bibelen. Ved måltidet kan du bruke både gafler og kniver, det viktigste er å holde en minnemiddag i henhold til alle reglene, dekke bordet første, niende og førti dag etter begravelsen.

Overtro om forbudet mot gafler ved minnesmerker dukket opp på en tid da dette serviset nettopp hadde dukket opp i Russland. Noen var redde for utseendet på gafler, andre så rett og slett ikke poenget med å bruke dem. I dag er det ingen grunn til ikke å bruke gafler under et minnemåltid.

Anbefalt: