Innholdsfortegnelse:

Regler For Oppførsel I Supermarkeder For Ikke å Bli Smittet
Regler For Oppførsel I Supermarkeder For Ikke å Bli Smittet

Video: Regler For Oppførsel I Supermarkeder For Ikke å Bli Smittet

Video: Regler For Oppførsel I Supermarkeder For Ikke å Bli Smittet
Video: Ikke lov å bli FLAU (med VARMEKAMERA) 2024, Kan
Anonim

Gå for dagligvarer og ikke bli smittet: oppførselsregler i supermarkeder

Image
Image

Selv utenfor kroppen til bæreren kan viruspartikler leve opptil 2-3 dager, så en enkel tur til butikken kan forårsake infeksjon med coronavirus. Bruk hansker og maske når du forlater huset for å unngå dette. Deretter vil vi finne ut hva mer du trenger å gjøre for ikke å bli syk mens du går til supermarkedet.

Bare når det er nødvendig

Den beste måten å beskytte deg mot coronavirus er å holde deg hjemme. Lag derfor en liste over dagligvarer og andre viktige ting på forhånd, slik at du ikke trenger å forlate huset igjen for noe nødvendig om et par dager.

Hvis du allerede har tenkt på å handle dagligvarer på nettet, er det på tide å prøve det. Dessuten har mange store butikker, som Auchan eller Perekrestok, egne leveringstjenester. Du må bare legge inn en bestilling på supermarkedets nettside og vente på kureren.

Beste tid og sted

Jo færre kunder i butikken, jo mindre sjanse for å bli syk. Derfor er det bedre å forlate huset på et tidspunkt hvor det er færre forbipasserende på gatene, for eksempel tidlig på morgenen, når butikken åpner.

Du må også velge riktig ukedag. Mange fortsetter å gå på jobb, noe som gjør gatene mindre overfylte på hverdager enn for eksempel i helgene eller fredagskveldene.

Alene

Å handle mat uten pårørende er mye tryggere for både familien din og de rundt deg. Hvis det plutselig viser seg at du allerede har blitt bærer av viruset, risikerer du å smitte færre mennesker enn på gaten alene, i selskap med noen nær deg.

I tillegg er det mye mer praktisk hvis noen allerede hjemme venter på deg som vil hjelpe deg med å pakke ut og desinfisere alle kjøp.

Hold avstand

For å minimere risikoen for infeksjon, prøv å ikke nærme deg andre kunder nærmere enn 1-1,5 meter. Du må også holde avstanden i køen, spesielt siden de fleste butikker for lengst har gjort spesielle markeringer i nærheten av billettkontorene.

Men ikke få panikk. Selv om du kommer for nær noen med koronavirus, er det ingen 100% garanti for at det vil føre til infeksjon.

Ikke ta på det du ikke skal kjøpe

I et supermarked, der maten er i offentlige hyller, er smittefaren mye høyere enn å bestille de nødvendige varene gjennom en leveringstjeneste. Derfor, hvis du kommer til en vanlig butikk, prøv å ikke ta på det du ikke skal kjøpe.

Spesiell oppmerksomhet bør også rettes mot bulkvarer. Hjemme bør slike kjøp vaskes grundig med såpe eller desinfiseres.

Kartet er bra, men telefonen er bedre

Hvis du betaler for kjøp med bankkort, må du oppgi en PIN-kode, som betyr å berøre terminalknappene, som også kan inneholde viruspartikler. Den beste løsningen i denne situasjonen ville være å bruke en smarttelefon med NFC-funksjonen, som tillater kontaktløse betalinger.

Det er også verdt å nekte å bruke kontanter. Men hvis du må gjøre dette, må du ikke berøre ansiktet ditt og prøve å vaske hendene eller rengjøre dem med et desinfiseringsmiddel så snart som mulig.

Hva er viktig å gjøre hjemme

Demonter pakken der du tok med deg kjøpet hjem rett i gangen. Pakk ut alle produktene eller behandle overflatene med et desinfeksjonsmiddel. Frukt og grønnsaker kan vaskes med såpe, etter samme regler som for håndvask. Det vil si at du må såpe produktene i minst 20-30 sekunder.

Når du har behandlet kjøpene dine og kastet emballasjen, må du tørke av alle brukte overflater med et desinfiseringsmiddel og sørge for å vaske hendene med såpe og vann.

I praksis kan det være veldig kjedelig å følge disse reglene. Hvis du på et eller annet tidspunkt vil forlate dem, må du huske at du ikke bare bryr deg om deg selv, men også om sikkerheten til dine nærmeste og alle menneskene rundt deg.

Anbefalt: