Innholdsfortegnelse:

Myredronning (dronning): Hvordan Det Ser Ut, Hvor Du Kan Finne, Hva Er Funksjonene
Myredronning (dronning): Hvordan Det Ser Ut, Hvor Du Kan Finne, Hva Er Funksjonene

Video: Myredronning (dronning): Hvordan Det Ser Ut, Hvor Du Kan Finne, Hva Er Funksjonene

Video: Myredronning (dronning): Hvordan Det Ser Ut, Hvor Du Kan Finne, Hva Er Funksjonene
Video: Hvordan finne skjæringspunktet mellom to linjer? 2024, Kan
Anonim

Hovedspørsmålene om dronningsmyren: Å avsløre alle kortene

maurdronning
maurdronning

En maurtue er en liten suveren stat med et strengt hierarki. Det er enkle arbeidere, larver, hovmenn, og de ledes av dronningen av riket - maurdronningen. Den kjører ikke "staten", den har litt forskjellige funksjoner, men maurtue lever som regel ikke uten den.

Innhold

  • 1 Livmorens rolle i maurtue

    • 1.1 Kan en "vanlig" maur bli en dronning
    • 1.2 Er dronningen virkelig den viktigste i maurtue?
  • 2 Hvordan ser en maurdronning ut
  • 3 Livmorens liv fra fødselen til grunnleggelsen av kolonien

    • 3.1 Parasitere andre kolonier
    • 3.2 Video: Dronningsmauren legger egg
  • 4 Hva skjer hvis livmoren dør

    4.1 Hvis livmoren døde i inkubatoren

  • 5 Hvor finner du en dronning for å kvitte seg med husmyrer

    5.1 Video: hvordan finne og fange en dronningsmaur i naturen

Livmorens rolle i maurtue

Dronningen fungerer ikke som andre maur, beskytter ikke kolonien, leter ikke etter byggematerialer eller mat, den har en viktigere rolle å legge egg. Fra dem dukker det opp nye individer som kommer til stedet for vanlige arbeidere. Dronningen er en spesiell hunn i reiret som har evnen til å legge egg. Det er andre kvinner i kolonien, men de gir ikke "avkom", men utfører de samme funksjonene som andre medlemmer av samfunnet.

Stor maurtue omgitt av bjørker
Stor maurtue omgitt av bjørker

Alle maurene tjener maurtue og dronningen, uten hvem de vil dø

Hvis kolonien er veldig stor (hovedsakelig under naturlige forhold), kan det være flere dronninger. Dette kalles polygyni. Dronningene legger egg, de behandles på samme måte, det er ingen preferanse for en dronning fremfor en annen. Derfor, hvis du bestemmer deg for å ødelegge maurtue, frata den dronningen, og kolonien av en eller annen grunn forble på samme sted, betyr dette at det er flere dronninger.

Stor maurtue i skogen
Stor maurtue i skogen

I store maurekolonier av dronninger kan det være flere

Kan en "vanlig" maur bli en dronning

De primitive maureartene har ikke en dronning, men det er flere kvinner som kan legge egg. De utfører rollen som livmor, men lever så lenge som sine kolleger. Dette betyr at varigheten av slekten til denne spesielle kolonien avhenger direkte av hunnenes korte levetid: hvis alle oviparøse maur forsvinner, vil maurtue bli dømt til døden.

Arbeider maur nærbilde
Arbeider maur nærbilde

En enkel arbeidermaur kan ikke bli en dronning

En vanlig maur kan ikke bli en dronning, han kan bare midlertidig utføre hennes funksjoner, men en koloni uten dronning er åpenbart dømt til utryddelse

Står dronningen virkelig for maurtue?

Dronningen bor helt inne på maurtue, så andre levende ting kan som regel ikke nå det, og noen naturkatastrofer (noe falt ovenfra, en sterk vind blåste - og mauren ble ført bort osv.) det er praktisk talt ikke berørt. Gjennom hele livet (og dette er opptil to tiår), gjør hun bare det hun gir avkom. 90 eller flere generasjoner kan endre seg, og livmoren blir en og legger egg like effektivt som første gang etter befruktning. Derfor er selvfølgelig maurdronningen den viktigste, viktigste enheten i hele myredømmet.

Brann i skogen
Brann i skogen

Flom og branner er naturkatastrofer som virkelig kan ødelegge dronningsmyren.

Hvordan ser en maurdronning ut?

Det er veldig enkelt å skille en maurdronning fra enkle "harde arbeidere": den er større i størrelse, tykkere, hvis jeg kan si det. Dronningen har et stort underliv som det eggstokkelige organet ligger på (i husmyrer er underlivet 3–4 mm). Dronningen har også et massivt bryst, som ikke er mindre enn hodet. Dette skyldes det faktum at hunnen, før avlstiden, hadde vinger, så musklene i dette området er store og sterke.

Atta dronning og arbeidermaur
Atta dronning og arbeidermaur

Myredronningen er alltid større enn "vanlige" maur

Livmorens liv fra fødselen til grunnleggelsen av kolonien

I kolonier er det alltid mange menn og kvinner, men ikke alle "kvinnelige representanter" er i stand til befruktning. De av dem som kan gi avkom par av det motsatte kjønn om sommeren, hvorpå de enten vender tilbake til moderkolonien (hvis dette er røde maur), eller går på jakt etter et godt sted å etablere bosetningen. De migrerer ikke så langt fra fødestedet og "holder kontakten" med sin første maurtue.

Livssyklus for en maur
Livssyklus for en maur

Hvis en maur ble født som en kvinne, betyr ikke dette at den vil leve lenge og er en dronning.

Den fremtidige dronningen leter etter et sted for sitt rike ved hjelp av vinger. Etter at hun har bestemt seg for stedet, legger kvinnen de første eggene og kaster vingene eller tygger dem av. Livmoren søker ikke mat for sine avkom, men mater den enten spesielt lagt egg til dette, eller fettreserver og råtnende vingemuskler.

Maurekoloni
Maurekoloni

Livmoren kontrollerer hvor mange og hvilke individer den vil "føde"

Det er ganske vanskelig å si på forhånd om en kvinne er en livmor, fordi dette bestemmes ikke bare av hennes evne til å reprodusere, men også av hennes forventede levealder. Hvis hun lever lenger enn en vanlig maur, så er hun en dronning, hvis ikke, så var hun ikke henne.

Dronningen spiser sjelden seg selv: det er spesielle "hoffmyrer" som tygger mat på forhånd, hvorpå de gir den til dronningen. Slik mat er lettere og raskere å fordøye, og det er akkurat det som hele koloniens velvære er avhengig av. Hun spiser hovedsakelig på proteinmat.

Parasitere andre kolonier

Alle maur, med unntak av en art, oppretter enten sine kolonier på et nytt sted, eller bor sammen med "moren". Bare Formicoxenus Nitidulus klatrer inn i en merkelig maurtue og bor lykkelig der. Selvfølgelig er deres "vakter" "nok", men det er her saken ender. Forskere antyder at Formicoxenus Nitidulus skiller ut en hemmelighet som skremmer andre maur. Livmoren til slike parasitter kan ganske enkelt slå seg ned i hvilken som helst annen maurtue og skape sine avkom der.

Maur Formicoxenus Nitidulus
Maur Formicoxenus Nitidulus

Formicoxenus Nitidulus parasiterer fremmede kolonier

Video: Dronningsmyr legger egg

Hva skjer hvis livmoren dør

Som praksis viser er det umulig å si utvetydig hva som vil skje hvis livmoren blir ødelagt. Hvis hun hadde et brød når du tok henne, er sjansen stor for at kolonien snart vil dø. Hvis hun nylig har lagt egg, er det sannsynlig at det blant de nye individene vil være enten en hunn eller en fullverdig livmor, som vil fortsette å føde avkom.

En maur kryper på et blad
En maur kryper på et blad

Hvis bare dronningen er igjen i live, vil hun gjenopplive maurtue, og hvis bare dronningen blir drept, er det stor sannsynlighet for at kolonien vil dø

Levetiden til en maur avhenger av hvilken art den tilhører. Hvis vi snakker om innenlandske (farao) insekter, lever hannen bare 20 dager, og den arbeidende personen - 60 dager. Derfor, hvis livmoren ikke etterlot nye avkom, vil maurene dø på mindre enn 2 måneder.

Hvis livmoren dør i inkubatoren

Maur skal være skikkelig ivaretatt; de må ikke slippes ut i formicarium på forhånd. Jo mindre kolonien er og jo mer plass til den, desto større er sannsynligheten for at maur bærer søppel rundt inkubatoren, noe som vil forårsake muggsopp og andre "gleder" som også vil ødelegge samfunnet og dronningen. Hvis du fulgte alle reglene for avlsmaur, og livmoren døde uansett, må du enten vente på å se om hun forlot en annen kvinne i stedet, men i dette tilfellet kan kolonien forsvinne, eller skaffe seg en ny livmor.

Mauregård
Mauregård

Maur skal avles veldig nøye og nøye, ellers er det lett å ødelegge hele kolonien.

Personlig erfaring sier at dronningen må være av samme art som hele kolonien, ellers vil ikke maurene akseptere den og drepe den.

Hvor finner du en dronning for å bli kvitt husmyrer

Husmyrereir ligger vanligvis på hemmelige steder. Først må du bestemme hvor insektene kommer fra. For å gjøre dette kan du spore bevegelsen til arbeidermaurene. Imidlertid hender det også at det er et nettverk av diffuse reir plassert på forskjellige steder, mellom hvilke det opprettholdes en forbindelse, og livmoren kan være plassert i noen av dem. I dette tilfellet er det svært liten sjanse for å finne dronningsmyren.

Dronningen bor veldig dypt inne i maurtue slik at ingen fiender kan nå den. Og det er nesten umulig å lokke henne ut. Du kan prøve å ordne en slags liten apokalypse slik at instinktet for selvbevaring fungerer i insekter (for eksempel blåse på maurens rede med en hårføner eller en vifte). I maurstrømmen vil det imidlertid være vanskelig å trekke ut livmoren. Derfor er det nødvendig å søke i selve kolonien og få dronningen derfra. På samme måte må du få livmoren til maur under naturlige forhold (i naturen). Det er ganske enkelt å ødelegge det - insekter overlever ikke i kokende vann eller under tung belastning.

Aerosoler mot maur
Aerosoler mot maur

Med aerosoler er det enkelt å behandle vertikale eller skrå flater der maur gjemmer seg

Video: hvordan finne og fange en dronningsmaur i naturen

Det er ikke for ingenting at mauredronningen kalles en dronning - hun er mor for hele kolonien, og ikke engang for en, fordi kvinnene født av henne skaper bosetningene sine. Hvis du ødelegger hele maurtue, men forlater dronningen, vil bosetningen snart gjenopplive. Etter å ha kvittet seg bare med dronningen, vil hele maurtue dø i løpet av de kommende ukene hvis det ikke er noen kvinner igjen blant eggene som er lagt. Dette må tas i betraktning når du sprer maurene dine, og hvis du ønsker å rense huset ditt for ubudne “gjester”.

Anbefalt: