Innholdsfortegnelse:

Hvilke Matvarer Bør Ikke Varmes Opp I Mikrobølgeovnen Og Hvorfor
Hvilke Matvarer Bør Ikke Varmes Opp I Mikrobølgeovnen Og Hvorfor

Video: Hvilke Matvarer Bør Ikke Varmes Opp I Mikrobølgeovnen Og Hvorfor

Video: Hvilke Matvarer Bør Ikke Varmes Opp I Mikrobølgeovnen Og Hvorfor
Video: Heksen i virkeligheten! Jeg kom for å redde heksekjæresten min! Znak ny serie! 2024, Kan
Anonim

Hvilke matvarer kan ikke varmes opp i mikrobølgeovnen

Mikrobølgeovn mat
Mikrobølgeovn mat

Mikrobølgeovnen gjorde livet mye lettere for folk med utseendet. Men ikke alle produktene er "vennlige" med det - noen mister fordelaktige egenskaper når de varmes opp og kan til og med bli helsefarlige.

Frossent kjøtt

Mange mikrobølgeovner er utstyrt med avrimingsfunksjon. Men det er bedre å ikke teste det på kjøtt. Tining vil vise seg å være ujevn - fra kantene ser kjøttet ut til å være kokt, og i midten vil det være kaldt. Dette vil ikke bare påvirke smaken på det ferdige måltidet, men også helsemessige fordeler. En stor temperaturforskjell er en utmerket grobunn for patogene bakterier, så det er mye lettere å forgifte et slikt produkt enn naturlig tint.

Egg

Kanskje du eller barna dine allerede har eksperimentert med å lage rå egg i mikrobølgeovnen. I så fall vet du godt hvordan det vil ende - skallet vil sprekke under trykk, og hvitt og eggeplomme vil flekker hele mikrobølgeovnkammeret. Men du skal ikke varme opp kokte egg i mikrobølgeovnen heller. Protein endrer strukturen og blir farlig for kroppen vår. Et slikt produkt kan forårsake mild forgiftning med diaré, samt provosere angrep av kroniske tarmsykdommer.

Egg
Egg

Fordelene med eggehvite reduseres betydelig når de mikrobølges

Kylling og sopp

Kylling og sopp, som egg, inneholder mye protein. Som vi allerede har funnet ut, kommer ikke oppvarming i mikrobølgeovnen ham til gode. Derfor forbrukes kylling- eller soppretter best umiddelbart etter tilberedningen. Og hvis det er noe igjen fra i går, lag en kald salat med litt grønnsaker - du får en sunn og lett middag.

Salat greener

Få mennesker trenger kanskje å mikrobølge et salatblad, men det er fortsatt verdt å advare. Spinat og andre salatgrønnsaker mister det meste av vitaminene når de varmes opp i mikrobølgeovnen. Nitratene i bladene blir til giftige stoffer som kan forårsake forgiftning. Og smaken mister friskheten.

Salat greener
Salat greener

Hvis du trenger å varme opp en tallerken som inneholder et salatblad, må du fjerne den på forhånd - dette vil bevare både smaken og fordelene.

Meieriprodukter

Kefir, gjæret bakt melk og yoghurt inneholder mange bifidobakterier og laktobaciller. I normal tilstand er de gode for fordøyelsen. Men under påvirkning av mikrobølgeovnen går de over til ondskapens side og bidrar til rask folding av produktet. Det blir ikke bare smakløst, men også skadelig for kroppen. Det ville knapt tenke deg å drikke sur kefir?

Kefir
Kefir

Etter oppvarming i mikrobølgeovnen dannes ubehagelige tetninger på overflaten av kefir - dette er resultatet av arbeidet med bifidobakterier

Poteter

Potetstivelse endrer også strukturen når den varmes opp i mikrobølgeovnen. Den brytes ned, og når den spises, stimulerer den mer aktiv lagring av fett i kroppen og reduserer forbruket. Derfor bør du ikke varme opp poteter i mikrobølgeovnen, med mindre målet ditt er å få fettmasse raskt.

Stekte poteter
Stekte poteter

Det er bedre å spise favorittpotetene dine kalde enn å varme opp igjen

Honning

Honning blir verdsatt ikke bare for den behagelige søte smaken, men også for de gunstige egenskapene. Men når de varmes opp i mikrobølgeovnen, går de tapt. Bare smaken gjenstår, og den blir tom. Hvis honning har krystallisert seg fra lang lagring, er det bedre å prøve å smelte den i et vannbad.

Honning
Honning

Hvis honning krystalliserer seg over tid, er dette bra - det betyr at produktet er naturlig og sunt

Mikrobølger kan noen ganger alvorlig skade matvarer, ødelegge fordelene og til og med gjøre dem farlige for kroppen. Men nå vet du at det er bedre å ikke varme opp i mikrobølgeovnen.

Anbefalt: