Innholdsfortegnelse:

Hvorfor Du Ikke Kan Spise Grønne Tomater
Hvorfor Du Ikke Kan Spise Grønne Tomater

Video: Hvorfor Du Ikke Kan Spise Grønne Tomater

Video: Hvorfor Du Ikke Kan Spise Grønne Tomater
Video: Syltede grønne tomater 2024, April
Anonim

Grønne tomater: hvordan du spiser dem og ikke blir forgiftet

grønne tomater
grønne tomater

I ekstreme hagearbeidstilstander må husmødre ofte oppfinne oppskrifter der grønne tomater kan brukes. Noen foretrekker til og med slike tomater fremfor røde, og setter pris på den uvanlige smaken av umodne grønnsaker. La oss finne ut om det er mulig å spise grønne tomater uten å skade helsen.

Farene ved rå grønne tomater

Leger fraråder sterkt å spise umodne tomater. Faktum er at de inneholder solanin og tomat. Dette forklares med det faktum at tomater tilhører familien Solanaceae.

Grønne tomater
Grønne tomater

Når tomaten modner, reduseres mengden giftige stoffer for mennesker betydelig, så moden frukt er helt trygg.

Hvis du spiser fem mellomstore rågrønne tomater, kan du få alvorlig forgiftning. Dens første tegn:

  • hodepine;
  • svakhet;
  • kvalme;
  • anstrengt pust;
  • døsighet.

Dette skyldes det faktum at solanin senker antall røde blodlegemer i blodet og fører til lidelser i nyrene og hjertet. I tilfelle forgiftning med grønne tomater, bør du øyeblikkelig oppsøke lege.

Hermetiserte grønne tomater

Under varmebehandling ødelegges solanin og tomat, noe som gjør det mulig å spise forskjellige ruller med grønne tomater. Syltede, saltede og til og med syltede - disse tomatene er helsefarlige og har en behagelig smak.

Soaking grønne tomater før hermetisering
Soaking grønne tomater før hermetisering

Etter å ha gjennomvåt grønne tomater, tøm vannet du befant deg i, og bruk det under ingen omstendigheter til senere konservering.

Før hermetisering eller salting fyller jeg nødvendigvis grønnsaker med saltvann og lar dem ligge over natten eller til og med i en dag. Jeg tar vanlig salt, ikke jodisert, med en hastighet på 1 ts per liter vann. For sjelefred lager jeg også korsformede kutt på hver tomat slik at alle skadelige stoffer garantert vil passere i vannet.

Ved å følge de enkle reglene for å spise grønne tomater, kan du spise din favorittrett uten å skade helsen din. Husk at riktig håndtering av en umoden grønnsak reduserer risikoen for forgiftning til null.

Anbefalt: