Innholdsfortegnelse:

Italiensk Is Hjemme: Gelato Og Semifredo Oppskrifter Med Bilder
Italiensk Is Hjemme: Gelato Og Semifredo Oppskrifter Med Bilder

Video: Italiensk Is Hjemme: Gelato Og Semifredo Oppskrifter Med Bilder

Video: Italiensk Is Hjemme: Gelato Og Semifredo Oppskrifter Med Bilder
Video: Итальянское мороженое - легко и быстро без мороженицы (с субтитрами) 2024, Kan
Anonim

Eksotisk hjemme: lage ekte italiensk iskrem

Skål med italiensk is
Skål med italiensk is

Italia er et fantastisk land, som ikke bare er kjent for sitt varme klima, gode forhold for en turistferie, men også for sitt utmerkede kjøkken. Og ikke det siste stedet er okkupert av desserter, og viktigst av alt - iskrem. Flere oppskrifter på en italiensk dessert har lenge vært kjent for hele verden og er velfortjent populære. Men du og jeg kan enkelt implementere det hjemme.

Gelato: en trinnvis oppskrift

En av de mest populære typene italiensk iskrem er gelato. Dens tilberedning er ikke vanskelig, til tross for dessertens tilsynelatende eksotisme.

For det trenger du:

  • 250 ml melk 3,5%;
  • 250 ml krem 33%;
  • 160 g Sahara;
  • 4 eggeplommer;
  • 1 ts vaniljeekstrakt.

Du kan bare bruke melk til å lage gelato, men siden den klassiske oppskriften antyder at dette er en veldig fet iskrem, er det bedre å tilsette krem. I tillegg kan du endre forholdet mellom fløte og melk slik du vil. Men det vil ta tid og erfaring å "fylle hånden din" og som et resultat av disse eksperimentene å få virkelig god iskrem. Derfor anbefaler jeg: Hvis du skal tilberede gelato for første gang, ta melk og fløte med ønsket fettinnhold i like store mengder.

  1. Hell melk og fløte i en passende beholder, tilsett halvparten av sukkeret. Legg på middels varme og kok opp blandingen, men ikke la den koke. Så snart det dukker opp bobler på overflaten, må du straks slå av varmen. Når koka starter, tilsett vaniljeekstrakt og rør.

    En blanding av melk, fløte og sukker
    En blanding av melk, fløte og sukker

    Ikke kok opp blandingen, den skal bare være veldig varm.

  2. Bryt eggeplommer og hvite fra hverandre. Tilsett resterende sukker i eggeplommene. Pisk med en mikser til sukkeret er helt oppløst. Kombiner med en blanding av fløte og melk, pisk igjen til det dannes et rikt skum.

    Piskede eggeplommer
    Piskede eggeplommer

    Pisk eggeplommene med sukker til de er glatte og lyse i fargen

  3. Hell den resulterende blandingen i en kjele og legg den i et vannbad på svak varme. Stek i 10-12 minutter, rør hele tiden til blandingen tykner. Kremen skal ikke få koke. Hvis du ser at ting er på vei mot dette, fjern blandingen fra vannbadet i et halvt minutt, og legg den tilbake. Etter at blandingen har tyknet, legg kasserollen i kaldt vann og rør i 2-3 minutter til den er avkjølt.
  4. Bruk en beholder som er egnet til frysing. Hell den tilberedte blandingen i den. Plasser i fryseren i kjøleskapet i 4-6 timer. I løpet av den første halvannen timen må du ikke berøre den fremtidige isen, og rør deretter hver halvtime med en slikkepott. Du kan slå med en mikser for å gjøre isen veldig luftig.

    Pisket iskrem
    Pisket iskrem

    Frys blandingen ved å slå den med en mikser

Gelato-sjokolade

Denne desserten ble veldig populær på 80-tallet i forrige århundre, da den italienske sangeren Pupo sang sangen "Gelato-Chocolato" om den. Kokeprosessen er ikke veldig forskjellig fra den som ble presentert i forrige oppskrift.

Vaser med gelato chocolato
Vaser med gelato chocolato

Gelato-Chocolato oppskrift ble populær over hele verden takket være den berømte sangeren Pupo

Ta disse produktene:

  • 250 g fersk fløte;
  • 150 g melk;
  • 150 g mørk sjokolade;
  • 150 g sukker;
  • 3 eggeplommer;
  • en klype vanilje eller vaniljeessens.

Du trenger også en tykkvegget gryte, et par boller og en mikser.

  1. Ha sjokoladen, brutt i biter i en kjele, smelt, hell i melk og fløte. I en separat bolle, pisk sukker og eggeplommer til det er glatt. Massen skal bli lett.
  2. Hell de bankede eggene i blandingen av sjokolade, melk og fløte, sett på svak varme. Rør grundig til blandingen varmes opp, men koker ikke, ellers krøller eggeplommene seg. Fjern deretter pannen fra ovnen, tilsett vanillin i innholdet og rør godt igjen.
  3. Hell gelato-isemnet i en passende form, sett i kjøleskapet. Etter 4-5 timer, fjern og pisk med en mikser i lav hastighet i 20 minutter. Nå kan du servere gelato på bordet.

Videooppskrift: gelato-chocolato hjemme

Italiensk iskrem semifredo med bærpuré

Denne desserten er litt som gelato, men den er tilberedt med frukt og bær: puré jordbær, rips, bringebær, jordbær, epler, aprikoser, pærer.

Semifredo
Semifredo

Semifredo bruker mynte og puré av bær eller frukt

For denne oppskriften trenger du:

  • 300 g jordbær eller andre bær (frukt);
  • 3 eggeplommer;
  • 120 g sukker;
  • 200 ml kremfløte;
  • noen mynteblader etter smak.

Kokeprosess.

  1. Hakk bær eller frukt i potetmos med en blender. Kombiner dem med sukker og eggeplommer, bland godt med visp eller gaffel.

    Sukker, eggeplommer og bærpuré
    Sukker, eggeplommer og bærpuré

    Bland sukker, eggeplommer og bærpuré

  2. Legg den tilberedte blandingen i et vannbad og bring den til varm tilstand, men ikke kokende. Den optimale temperaturen er 72–75 ° C. Den kan måles med et spesielt kulinarisk termometer.
  3. Plasser beholderen der blandingen ble tilberedt, i en bolle med kaldt vann. Pisk med en mikser til det er kult. I en separat bolle, pisk kremen til den er luftig.

    Pisket is i en tallerken
    Pisket is i en tallerken

    Visp blandingen til den er jevn og luftig.

  4. Bland alle massene sammen, tilsett hakket mynte. Legg blandingen i en form og legg den i fryseren i 3-4 timer.

    Semifredo-is
    Semifredo-is

    Frys semifredoen i noen timer og server.

Videooppskrift på bær semifredo

Det er ikke vanskelig å tilberede italiensk is på egen hånd, produktene til den er ganske rimelige for oss. Vi håper oppskriftene våre vil hjelpe deg med å diversifisere dessertbordet ditt og bli elsket av familie og venner. Nyt måltidet!

Anbefalt: