Innholdsfortegnelse:

Hvorfor Hunder Ikke Har Lov Til Svin, Sjokolade, Rørformede Bein Og Annen Mat
Hvorfor Hunder Ikke Har Lov Til Svin, Sjokolade, Rørformede Bein Og Annen Mat

Video: Hvorfor Hunder Ikke Har Lov Til Svin, Sjokolade, Rørformede Bein Og Annen Mat

Video: Hvorfor Hunder Ikke Har Lov Til Svin, Sjokolade, Rørformede Bein Og Annen Mat
Video: Прохождение The Last of Us (Одни из нас) part 1 #1 Начало пути 2024, Kan
Anonim

Hvorfor hunder ikke har lov til svin, sjokolade og annen mat

Hund med sjokolade
Hund med sjokolade

Mange hundeeiere anser at kjæledyrene deres er fulle familiemedlemmer, så de tror de trenger å skjemme dem bort med forskjellige godbiter som sjokolade så ofte som mulig. Men dessverre har de ingen anelse om hvilken skade de gjør for kjæledyrets helse. Hvilke produkter er forbudt, og hvilken fare utgjør de for våre mindre brødre?

Forbudt mat til hunder

Fordøyelsessystemet til hunder er vesentlig forskjellig fra det hos mennesker. Dette betyr at det er veldig motløs å mate kjæledyret ditt fra et felles bord, da dette kan forårsake forskjellige sykdommer, til og med død.

Liste over forbudte matvarer for våre mindre brødre:

  1. Sjokolade. Denne høyt elskede desserten inneholder teobromin, som har giftige effekter på kroppen. Hvis det skilles ut fra menneskekroppen nesten umiddelbart, vil det ta omtrent 17 timer for dyret å rense seg. Naturligvis, i små doser, er sjokolade ikke spesielt farlig, men etter å ha prøvd denne delikatessen en gang, blir kjæledyr dens lojale fans, slik at de trygt kan trekke baren av bordet og spise den. Så, en skive mørk sjokolade er en dødelig dose for dverghunder. I tillegg inneholder sjokolade sukker, hvis vanlig forbruk kan utløse utvikling av diabetes. Fargestoffer, smaksforsterkere, smaker fremkaller allergiske reaksjoner.

    Hund med en sjokoladestang i en tann
    Hund med en sjokoladestang i en tann

    Sjokolade er dødelig for hunder

  2. Rørformede bein. De absorberes ikke og fordøyes ikke av kjæledyrets kropp, men akkumuleres bare i magen og fremkaller forstoppelse. I tillegg kan hunden lide av volvulus.
  3. Svinekjøtt er fett kjøtt, så det fordøyes dårlig i kjæledyrets kropp. Hvis en hund regelmessig bruker svinekjøtt, fungerer nyrene og leveren i en intensiv modus, noe som betyr at kroppen eldes raskt. Dette produktet kan bare gis til kjæledyret ditt i små porsjoner.

    Hund og stykke kjøtt
    Hund og stykke kjøtt

    svinekjøtt fordøyes ikke alltid godt hos hunder, spesielt de som er utsatt for fordøyelsesbesvær

  4. Brød, pasta og poteter er en kilde til raske karbohydrater som øker blodsukkeret, kort metthet, etterfulgt av økt sult. Som er fulle av overspising, noe som betyr fedme. I tillegg inneholder disse matvarene ikke fiber, noe som kan forårsake forstoppelse, men de inneholder mye stivelse, som hundens kropp bare kan fordøye i begrensede mengder.

Video: 10 matvarer forbudt for hunder

Tillatte hundesaker

Hvis du fortsatt vil skjemme bort kjæledyret ditt med en "velsmakende godbit", er det bedre å gi det:

  • søt fersk paprika;
  • gulrot;
  • et eple;
  • spesielle bein fra en dyrebutikk;
  • kjeks til hunder;
  • agurk;
  • banan.

Men alt skal være i moderasjon. Tross alt inneholder frukt sukker og kan i store mengder forårsake diabetes. Når det gjelder kjøpte delikatesser, bør du være oppmerksom på kvaliteten på produktet, dets sammensetning.

Når jeg fikk husky, kjøpte jeg ofte kaker til henne, tørkede haler og ører, spesielle bein. Jeg har aldri tatt produktene fra Kina, da det ikke er noen standarder for produksjon av dyrefôr. Og også tatt hensyn til komposisjonen. Jeg prøvde å ta godbiter med minst mulig smak, konserveringsmidler og andre tilsetningsstoffer.

Spesielle bein for hunder
Spesielle bein for hunder

Sortimentet av snacks og godbiter for hunder som tilbys av butikkene er veldig variert: tannpirkere, treningssnacks, småkaker, pølser, rykkete og tørket kjøtt, haler, hover, ører, tørket kål, biter av lungene

Maten vi er vant til kan bli en virkelig gift for våre mindre brødre. Dette må huskes hver gang det er et ønske om å behandle kjæledyret ditt med noe velsmakende.

Anbefalt: