Innholdsfortegnelse:

Er Det Obligatorisk å Bruke Vinterdekk I Den Kalde årstiden?
Er Det Obligatorisk å Bruke Vinterdekk I Den Kalde årstiden?

Video: Er Det Obligatorisk å Bruke Vinterdekk I Den Kalde årstiden?

Video: Er Det Obligatorisk å Bruke Vinterdekk I Den Kalde årstiden?
Video: 40 nyttige bilprodukter fra Aliexpress som vil komme godt med for en bileier # 4 2024, April
Anonim

5 farlige utsagn om vinterdekk du ikke skal tro

Image
Image

Alle bilentusiaster er godt klar over at vinterdekk garanterer en problemfri og trygg kjøretur i den kalde årstiden. Imidlertid er det mye kontrovers om å bruke penger på piggdekk og hva deres virkelige effektivitet er. La oss se på fem av de vanligste mytene om vinterdekk.

Spikes hjelper bare på tynn is

Dette er en veldig vanlig myte. Tornene fungerer alltid. På slik gummi oppfører bilen seg tilstrekkelig både på snø og på is. Hvis isen er dekket med et lite lag med vann, vil trekkraften være dårligere enn vanlig, men oppførselen til bilen vil være mye mer forutsigbar, og derfor mindre farlig.

Spikes sløve på asfalten

På gode dekk er gummiblandingen, slitebanen og piggene valgt slik at slitasje oppstår samtidig. Og selv om bilen bare kjører på asfalt hele vinteren, vil ingenting skje med piggene. Et annet problem er bremselengden. Med piggdekk øker det virkelig når bremsepedalen trykkes hardt.

Å miste flere pigger vil føre til ubalanse

Den merkede piggen veier omtrent et gram. Produsenter av kjente merkevarer garanterer minimalt tap av pigger under drift. Derfor vil ikke 2-3 pigger som har fløyet ut føre til i det minste en minimal følelse av ubalanse. Denne myten kan bare være sant hvis dekket er dekket med pigger i forskjellige størrelser.

Ubalansen skyldes ikke normal kjøring på asfalt, men fra aggressiv kjøring med glidning eller skarpe svinger, noe som fremkaller dekkdeformasjon.

Det er mulig å installere vinterdekk på den ene akselen

Det verste er når eiere av forhjulsdrevne biler sparer på vinterdekk. Det ser ut til at bilen er kontrollert, farbar. Forhjulene, "skodet" i vinterdekk, gir normal start og bremsing. Men på et glatt hjørne kan bakakselen gli inn i en glidning. Bilen blir ukontrollerbar. Og det er bra hvis du klarer å justere det og ikke skade noen av trafikkdeltakerne.

Hvis torner faller ut, kan de brukes om sommeren

For produksjon av sommerdekk brukes materialer med økt stivhet. Når temperaturen synker, stivner denne gummien og blir glatt. Sammensetningen av vinterdekk er myk og frostbestandig. Dette sikrer godt grep på veibanen. Det er ikke lurt å bruke vinterdekk om sommeren, fordi overdreven mykhet reduserer manøvreringsevnen, og på grunn av "juletrærne" i høy hastighet kan styring gå tapt på veien.

Så bruk av vinterdekk i den kalde årstiden er et helt berettiget tiltak, som til rett tid kan redde sjåføren fra en alvorlig ulykke.

Anbefalt: