Innholdsfortegnelse:

7 Nyttige Urter Til Aromatisk Te
7 Nyttige Urter Til Aromatisk Te

Video: 7 Nyttige Urter Til Aromatisk Te

Video: 7 Nyttige Urter Til Aromatisk Te
Video: Это должно быть на вашей кухне обязательно для изобилия и достатка в доме 2024, Kan
Anonim

7 aromatiske urter å legge til te

Image
Image

Aromatisk urtete er ikke bare velsmakende, men også sunn. Det er et stort antall oppskrifter for tilberedning. Det bør imidlertid huskes at enhver urteinfusjon er et sterkt terapeutisk middel, noe som betyr at det har kontraindikasjoner. Derfor bør det brukes i moderasjon, og før det, kontakt lege.

Mynte

Image
Image

En av de vanligste forfriskende urter lagt til te. En smak med drikke med mynte nytes av både voksne og barn. Videre er den rik på medisinske egenskaper.

Fordelene med mynte er å redusere surheten i magesaft, lindre betennelse og smerte, evnen til å forbedre fordøyelseskanalens funksjon og forhindre vasospasme. Og også varme drikker med mynte er bra for forkjølelse, migrene og sykdommer i kardiovaskulærsystemet.

Melissa

Image
Image

Sitronmelisse lager en fantastisk duftende te, og selve urten har mange gunstige egenskaper. En viktig komponent er eterisk olje av sitronmelisse.

Varme drikker med dette anlegget bidrar til å opprettholde et høyt nivå av immunitet, normalisere luftveiene og blodtrykket. Og også te, som inneholder sitronmelisseblader, beroliger og hjelper til med å bekjempe søvnløshet.

Lavendel

Image
Image

En av de mest duftende plantene. Både blomster og løvverk kan brukes til brygging.

I tillegg slapper lavendel av, forbedrer søvnkvaliteten og bekjemper søvnløshet. Og i kombinasjon med kamille har den antibakterielle og antivirale egenskaper.

Monarda

Image
Image

Denne planten har en bergamottaroma. Både blader og blomster er egnet for brygging. Smaken av den resulterende rike rødvarme drikken vil minne mange om den kjente Earl Grey.

Og hvis du har mageproblemer, vil te med monarda være nyttig. Monarda har også gode antiinflammatoriske egenskaper.

Timian

Image
Image

Varme infusjoner med denne urten er veldig velsmakende, så mange mennesker elsker dem. Det antas ofte at å drikke te med timian fjerner dårlig energi fra en person.

Den inneholder essensiell olje, så varme timiandrinker gjør en utmerket jobb med forkjølelse og har antivirale, slimløsende og vanndrivende egenskaper. I tillegg forbedrer te med denne urten stemningen og gir et livlig liv. Timian brukes også til å eliminere svulster og helbrede sår.

Salvie

Image
Image

For brygging kan du ikke bare bruke blader, men også blomster. Sage er preget av antiseptiske og antivirale egenskaper.

Det er imidlertid verdt å huske at det har en tendens til å akkumuleres i kroppen, og ved hyppig bruk kan det oppstå en overdose.

Calendula

Image
Image

En annen plante som er gunstig. Duftende te med disse blomstene hjelper med et helt spekter av sykdommer: gastrointestinale problemer, hjerte- og karsykdommer, nervesykdommer og søvnforstyrrelser.

I tillegg tilberedes salver og infusjoner fra calendula, som brukes til forbrenning, kutt og ved gurgling under forkjølelse.

Anbefalt: