Innholdsfortegnelse:

Regler For å Forberede En Hage For Vinteren
Regler For å Forberede En Hage For Vinteren

Video: Regler For å Forberede En Hage For Vinteren

Video: Regler For å Forberede En Hage For Vinteren
Video: Агрогороскоп с 24 по 27 августа 2021 года 2024, Kan
Anonim

Slik beskytter du hagen din mot frost: 7 tips for å forberede deg på vinteren

Image
Image

Uerfarne sommerboere mener at det å ta vare på frukttrær og busker ender med høstingen. For å styrke immuniteten til planter og øke motstanden mot kaldt vær, er det imidlertid nødvendig å utføre en hel rekke aktiviteter i hagen om høsten.

Beskjær trær og busker

Denne prosedyren, som hagenes helse i stor grad avhenger av, utføres de første to månedene av høsten.

Først og fremst gjør de sanitærbeskjæring, fjerner gammelt, tørt og skadet av sykdom, skadedyr. Og først da begynner de å danne kronen. Steder for kutt behandles med hagehøyde.

Behandle med soppdrepende midler

For å beskytte trær og busker mot sykdommer og skadelige insekter, med det formål å forebygge, brukes behandling med universelle soppdrepende midler: Fundazol, Skor eller andre.

I dette tilfellet fjernes planterester i nærstammesonen og brennes. Jorda rundt trær (busker) blir også behandlet med disse plantevernmidlene.

Løsne trestamme sirkelen

For ikke å skade plantene, blir jorden rundt trestammer og busker forsiktig løsnet. Dette gjøres slik at skadedyrets larver, en gang på jordoverflaten, ikke kan overvintre.

I tillegg skjer utvekslingsprosesser og oksygenmetning raskere i løs jord.

Vannbrønn

Image
Image

På en varm og tørr høst anbefales det å fukte jorden rikelig under fruktavlingene. Et fuktadet rotsystem utvikler seg bedre og absorberer næringsstoffene planten trenger.

Dette øker immuniteten og frostmotstanden til hageavlinger.

Skjerm fra frost

Trær og busker som er dårlig tilpasset det harde klimaet, bør beskyttes vinteren mot alvorlig frost. For å gjøre dette er rotsonen mulket med sagflis (torv, humus, kompost).

Unge frøplanter på toppen av mulken trenger et grandeksel.

Beskytt hagen din mot gnagere

Om vinteren blir frukthagen utsatt for invasjonen av gnagere - hare og mus, som skader stammen til unge trær. Underholdende sommerboere har kommet på mer enn et dusin måter å beskytte mot improviserte midler på.

Den nedre delen av kofferten er dekket av beskyttende materiale og bundet med hyssing eller tråd. Og snøen i nærstammesirkelen komprimeres nøye for å begrense gnagers tilgang til røtter og unge skudd.

Fjern fallne blader

Image
Image

I løpet av bladene faller ikke bare blader, men også små kvister og frukt fra trær og busker. Hvis du ikke er sikker på at dette "søppelet" vil gjøre godt kompostmateriale, brenn det.

Dette vil redusere risikoen for reproduksjon av skadedyr som akkumuleres i de fallne bladene om vinteren. Og asken som er igjen etter brannen, vil tjene som gjødsel eller et middel for å avgifte jorden.

Anbefalt: