Innholdsfortegnelse:

Slik Bytter Du Bakepulver Til Deig I Baking: Slaked Soda Og Andre Alternativer For Kake, Kjeks Og Andre Produkter + Bilder Og Videoer
Slik Bytter Du Bakepulver Til Deig I Baking: Slaked Soda Og Andre Alternativer For Kake, Kjeks Og Andre Produkter + Bilder Og Videoer

Video: Slik Bytter Du Bakepulver Til Deig I Baking: Slaked Soda Og Andre Alternativer For Kake, Kjeks Og Andre Produkter + Bilder Og Videoer

Video: Slik Bytter Du Bakepulver Til Deig I Baking: Slaked Soda Og Andre Alternativer For Kake, Kjeks Og Andre Produkter + Bilder Og Videoer
Video: Sådan monterer/afmonterer du en click-on regulator - ny model 2024, April
Anonim

Lim av denne høyden - hvordan du skifter bakepulver til deigen

Bakepulver
Bakepulver

Husmødrene våre lærte om bakepulver relativt nylig. For å få fluffy, appetittvekkende bakevarer ble brus tilsatt eddik for noen år siden. Nå finnes bakepulver (og dette er bakepulveret) i mange oppskrifter og har blitt en kjent del av deigen. Men det hender at han i rett øyeblikk ikke er for hånden. Hvordan da være? Kan du erstatte den med noe? Det spiller ingen rolle, en erstatning kan enkelt hentes.

Hva er bakepulver og hvordan skiller det seg fra gjær

Bakepulver er et pulver som kan brukes til å lage bakevarer som smelter i munnen. Dette produktet inneholder natron, sitronsyre, stivelse eller mel. Blanding, natron og sitronsyre i deigen inngår en kjemisk reaksjon der karbondioksid frigjøres, og utvider deigen med bobler, noe som gir den prakt.

Bakepulver
Bakepulver

Bakepulver gjør bakevarer mer luftige og appetittvekkende

Bakepulver er lett å lage hjemme. For å gjøre dette trenger du alle de samme produktene: sitronsyre, brus, mel eller stivelse. Alle komponenter må være tørre. Hvis sitronsyre er i krystaller, må den males til et pulver i en mørtel eller rulles i en plastpose med en kjevle. Forholdet per 20 gram bakepulver: brus 5 gram, sitronsyre 3 gram, stivelse eller mel 12 gram. Det er vanskelig å veie en slik mengde, så jeg gir forholdet i teskjeer: 5: 3,75: 12. Hell alt dette i en ren, tørr krukke uten å røre om. Mellom lagene med aktive ingredienser skal det være et lag med fyllstoff - stivelse eller mel. På denne måten lagres improvisert bakepulver lenger, uten å miste egenskapene i det hele tatt. Du kan bruke bakepulver hjemme på samme måte som bakepulver fra fabrikken, det vil ikke variere i kvalitet.

Gjær har de samme løsningsegenskapene. Men i motsetning til bakepulver er det et biologisk syremiddel som består av levende mikroorganismer. Under gunstige forhold begynner de å formere seg og avgir karbondioksid. Men denne prosessen tar tid.

Produkter med oppløsende egenskaper

Men ikke bare en blanding av brus og sitronsyre har løsningsegenskaper. Bakepulver kan erstattes av:

  • stivelse;
  • pisket eggehvite;
  • gelatin;
  • pektin;
  • agar-agar;
  • krem;
  • en blanding av fett og sukker;
  • mineralvann;
  • øl;
  • alkohol;
  • gjær.

Fotogalleri: hva kan tilsettes deigen i stedet for bakepulver

Stivelse
Stivelse
Stivelse fjerner overflødig væske og gjør kjeks tykkere
Piskede proteiner
Piskede proteiner

Luftbobler i de piskede eggehvitene tjener som bakepulver i deigen

Smør med sukker
Smør med sukker
En blanding av sukker og smør avgir damp når den varmes opp
Mineralvann
Mineralvann
Mineralvann inneholder karbondioksid
Gjær
Gjær
Gjær er et biologisk suringsmiddel

Før du tilbereder en deig, sikt melet gjennom en fin sil, helst to ganger. Dette vil fjerne små klumper, berike maten med oksygen og gjøre deigen tykkere.

Hvordan skifte bakepulver i deigen

For å gjøre bakingen ikke bare luftig, men også velsmakende, må du vite den beste måten å erstatte bakepulveret i forskjellige typer deig.

Usøtet deig til hjemmelagde paier, pizza, brød

Industrien produserer nå hurtigvirkende gjær. Det tar veldig lite tid å heve deigen med dem, og i noen oppskrifter kan deigen stekes umiddelbart etter elting.

Gjær fungerer godt som erstatning for bakepulver til salte bakverk: paier, pizza, brød. Forbruk er angitt på posen med gjær, 1 pose kreves for 1 kg mel.

Hvis oppskriften inneholder vann, kan halvparten erstattes med mineralvann, helst sterkt karbonert. En enda bedre effekt oppnås hvis du tilsetter salt med sitronsyre i mineralvannet.

Bakverk til søte bakverk

Bytt ut noe av melet i en slik deig med semulegryn. 2 ss. en skje til 1/2 liter væske vil være nok til å gjøre deigen luftig. Bakepulver, så vel som for usøtet deig, kan erstattes med gjær.

Oppskrift

Oppløs 25 g fersk gjær i 1 kopp varm melk, pisk i 2 egg, bland med 1,5 kopper sukker, 0,5 ts brus og 3 kopper mel. Elt deigen, la den komme opp og stek med en gang. På et varmt sted vil deigen gjøre det på 30-40 minutter.

Hvordan lage deig til paier på kefir - video

Pannekaker og fritters

Hvis du tilsetter godt piskede proteiner, kan det hende at bakepulveret godt blir utelatt. I tillegg til proteiner kan slakt brus spille rollen som bakepulver. Som regel brukes denne ingrediensen når du elter deigen på myse, kefir eller andre sure produkter.

Pannekake
Pannekake

Svampekaker tilberedes uten natron og bakepulver

Kjeks

En klassisk kjeks kan lett klare seg uten bakepulver. De piskede proteinene i den fungerer allerede som et bakepulver på grunn av luftbobler. Det er viktig å slå de hvite separat til de er luftige, og deretter føre dem forsiktig inn i deigen. Etter at du har tilsatt proteiner, må du ikke bruke mikseren, men rør forsiktig med en skje eller gaffel med bevegelser fra bunnen og opp. Hvis du bytter ut 1/3 av melet med potetstivelse, vil kjeksen bli enda mer fantastisk. Du kan også tilsette noen dråper cognac eller likør for å fungere som et bakepulver.

Det er hensiktsmessig å tilsette 3-4 ss øl i deigen for charlotte og strudel

Mørdeigsdeig

Denne typen deig eltes med fett og sukker, som i seg selv er et bakepulver. Under påvirkning av temperatur gir blandingen damp, som hever deigen. Hvis deigen er eltet med rømme, kan du tilsette brus. En teskje bakepulver erstatter 0,5 teskje natron.

Smørkjeks og muffins

Hvis den klassiske kjeksen og smørbrøddeigen kan klare seg uten bakepulver, kan ikke disse produktene. Fettet de inneholder, tillater ikke produktene å heve seg nok, og dette vil påvirke kvaliteten på bakevarer.

Muffins
Muffins

Bakepulver erstatter natron i muffins

Du kan selvfølgelig legge til brus med eddik på gammeldags måte, men denne metoden er ineffektiv. Faktum er at reaksjonen foregår utenfor deigen, og før den kommer inn i den, mister blandingen alt frigjort karbondioksid. Det sparer bare at slakingen gjøres i feil proporsjoner, og en del av brusen kommer inn i kalkdeigen og virker allerede inne. Brus må blandes med tørre ingredienser og eddik med flytende ingredienser, så vil de samhandle i deigen. Det er bedre å ta eplecider eller vineddik; i stedet brukes også sitronsaft og sitronsyre.

Bare natron skal tilsettes i deigen som inneholder sur mat. Sur mat inkluderer kefir, yoghurt, frukt- eller bærjuice, sitronsaft og så videre. Mengden bestemmes empirisk (1 ts brus tilsvarer 2-3 ts pulver).

Hvordan lage mat og hvordan du skifter bakepulver - video

Hva er forskjellen fra brus - video

Bevæpnet med denne informasjonen og din egen erfaring, kan du også finne erstatninger for bakepulver til andre typer deig. Og hjemmelagde kaker vil glede deg med prakt.

Anbefalt: