Innholdsfortegnelse:

Datoer: Fordelene Og Skadene For Kroppen Til Kvinner Og Menn Av Tørket Frukt Og Kompott Fra Dem, Anmeldelser
Datoer: Fordelene Og Skadene For Kroppen Til Kvinner Og Menn Av Tørket Frukt Og Kompott Fra Dem, Anmeldelser

Video: Datoer: Fordelene Og Skadene For Kroppen Til Kvinner Og Menn Av Tørket Frukt Og Kompott Fra Dem, Anmeldelser

Video: Datoer: Fordelene Og Skadene For Kroppen Til Kvinner Og Menn Av Tørket Frukt Og Kompott Fra Dem, Anmeldelser
Video: Benefits of dates for women 2024, Kan
Anonim

Søte og saftige datoer: hva er fordelene og skadene ved produktet

datoer
datoer

Datoer er et verdifullt matprodukt som var populært i Mesopotamia for rundt seks tusen år siden. Hvilke egenskaper av denne frukten er kjent for moderne forskere? Vurder fordelene og skadene ved datoer.

Fordelene med datoer

Det er en myte at datoer inneholder alle næringsstoffene en person trenger. Det finnes utbredte moderne legender om yogier som i flere tiår bare spiste tørkede dadler og vann og levde et langt og lykkelig liv. Dessverre er dette ikke sant. Men frukten har en rekke fordelaktige egenskaper:

  • forbedrer tilstanden til hud og negler;
  • hjelper med sykdommer i det kardiovaskulære systemet;
  • forbedrer tilstanden i mage-tarmkanalen, fremmer sunn fordøyelse.

Datoer anbefales for bruk av gravide og ammende mødre på grunn av deres høye kalsiuminnhold. Dette elementet forbedrer tilstanden til bein i et svangerskap, og gjør også morsmelk mer næringsrik og sunn. Selve datoene kan brukes med fordel av barn fra seks år. Frukten gir god beinstruktur og stimulerer kroppens vekst. Men det er bedre å ikke gi datoer til babyer i en tidligere alder - barnets kropp vil sannsynligvis ikke takle fordøyelsen av en slik frukt.

Datoer
Datoer

Datoer har en gunstig effekt på kroppens vekst

Det er en oppfatning at datoer hjelper til med å forbedre det reproduktive systemet for menn - for å øke styrken, øke sædtalene og til og med overvinne infertilitet. Faktisk er dette en myte, og en slik effekt av frukt på kroppen har ikke blitt bevist.

Fordelene med dadler skyldes innholdet av en stor mengde næringsstoffer og vitaminer. Den viktigste av dem:

  • retinol;
  • riboflavin;
  • pantotensyre;
  • vitamin C;
  • kalsium;
  • jern;
  • magnesium;
  • fosfor;
  • kalium.

Skader og kontraindikasjoner

Datoer, som mange andre tørkede frukter, inneholder mye kalorier. I følge forskjellige kilder varierer dette tallet fra 220 til 280 kcal per 100 g produkt. Overvektige skal ikke konsumere store mengder av det. Forskere og ernæringseksperter anbefaler at alle begrenser seg til 5 ting om dagen, men ikke bruker mer enn 300 gram.

Datoer er rekordinnehaverne for den glykemiske indeksen, så personer med diabetes bør ikke bruke dem.

På grunn av overflod av harde fibre er disse fruktene kontraindisert for personer med magesår eller duodenalsår, så vel som for pasienter som lider av tarmlimesykdom. Men de kan bruke kompott basert på datoer.

Anmeldelser av datoer

Datoer er et næringsrikt og sunt produkt som, hvis de konsumeres tilstrekkelig, vil bidra til å holde kroppen i god form. Det viktigste er å ikke spise for mye disse kalorifattige fruktene.

Anbefalt: