Innholdsfortegnelse:

Tørkede Aprikoser: Fordeler Og Skader For Kroppen Til Kvinner Og Menn, Anmeldelser
Tørkede Aprikoser: Fordeler Og Skader For Kroppen Til Kvinner Og Menn, Anmeldelser

Video: Tørkede Aprikoser: Fordeler Og Skader For Kroppen Til Kvinner Og Menn, Anmeldelser

Video: Tørkede Aprikoser: Fordeler Og Skader For Kroppen Til Kvinner Og Menn, Anmeldelser
Video: 50 fødevarer, der er super sunde 2024, April
Anonim

Tørkede aprikoser: hvordan du bruker det med fordeler for kroppen

tørkede aprikoser
tørkede aprikoser

Tørkede aprikoser er en av de mest populære tørkede fruktene. Den spises ryddig, tilsettes bakevarer og dekkes med sjokolade. Hvilke fordeler kan det gi kroppen? La oss finne ut sammensetningen av dette produktet og finne ut.

Fordelene med tørkede aprikoser

Tørkede aprikoser er en av de tørkede fruktene hentet fra aprikos. Den skiller seg fra de andre "brødrene" (for eksempel aprikos eller kaisa) ved at den beholder de fleste næringsstoffene:

  • protein;
  • fiber;
  • sukrose;
  • kalium;
  • kalsium;
  • jern;
  • vitamin B5;
  • fosfor.

Denne sammensetningen gjør at tørkede aprikoser kan være til fordel for muskuloskeletalsystemet. Men den største fordelen med denne tørkede frukten er kampen mot forstoppelse og forbedring av fordøyelseskanalen.

På grunn av innholdet av kalium kan tørkede aprikoser redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer. Det anbefales å bruke det etter hjerteinfarkt og hjerneslag.

Tørkede aprikoser for vekttap

På den ene siden inneholder alle tørkede frukter mye kalorier. I tørkede aprikoser er dette tallet omtrent 240 kcal per 100 g. Imidlertid er tørket frukt samtidig veldig næringsrik mat som raskt metter og tilfredsstiller søtsug. Hvis du er vant til te med søtsaker, så erstatt dem med tørkede aprikoser. Denne tilnærmingen vil hjelpe deg med å bli kvitt de ekstra raske karbohydratene.

Tørkede aprikoser brukes også aktivt til å rense kroppen, noe som bidrar til mykere vekttap. For dette om morgenen på tom mage anbefales det å spise 2-3 ting. Denne metoden vil rense tarmene fra dvelende masser og hjelpe deg med å gå ned i vekt.

Gjennomvåt tørkede aprikoser
Gjennomvåt tørkede aprikoser

Noen ernæringseksperter anbefaler å suge tørkede aprikoser i drikkevann om kvelden for dette - så avføringseffekten vil bli mildere

Tørkede aprikoser skader

Nå er tørkede aprikoser laget med svoveloksid (E220). Dette konserveringsmidlet lar produsenten beholde den attraktive lyse fargen på den tørkede frukten (naturlige tørkede aprikoser er vanligvis lysebrune). Når det konsumeres i overkant, kan svoveloksid forårsake allergi og bygge seg opp i kroppen, noe som fører til pusteproblemer. For å unngå slike ubehagelige konsekvenser, anbefaler leger og ernæringseksperter å begrense deg til 4-5 tørkede frukter per dag for voksne og 2-3 - for barn under 12 år.

Tørkede aprikoser har kontraindikasjoner:

  • magesår eller sår i tolvfingertarmen
  • diabetes;
  • Skjoldbruskkjertelsykdom;
  • allergi.

Anmeldelser

Tørkede aprikoser er et utmerket produkt som er fullt av vitaminer og mineraler. Hvis du bruker det i moderasjon, kan du forbedre fordøyelseskanalen og gå ned i vekt.

Anbefalt: