Innholdsfortegnelse:

Hvordan Bylivet Skiller Seg Fra Det Landlige
Hvordan Bylivet Skiller Seg Fra Det Landlige

Video: Hvordan Bylivet Skiller Seg Fra Det Landlige

Video: Hvordan Bylivet Skiller Seg Fra Det Landlige
Video: U.S. Marines In Sangin, Afghanistan 2024, April
Anonim

Hvordan urbane liv skiller seg fra landlige: fordeler og ulemper

Landsby og by
Landsby og by

By og landsby er antonymiske ord, og alle mennesker kan enkelt forklare hvordan den urbane livsstilen skiller seg fra den landlige. Men er denne forklaringen riktig? Ved første øyekast ser det ut til at forskjellen mellom en landsby og en by er åpenbar, men for mange er den basert på stereotyper.

Hvordan bylivet skiller seg fra det landlige

På slutten av 1900-tallet kan man si at det å bo i en landsby er ubehagelig sammenlignet med byen. I dag, takket være moderne teknologi, kan forhold skapes i landlige områder ikke verre enn i byer. Dette krever imidlertid betydelige kostnader, og til nå har livet på landsbygda og byen en rekke alvorlige forskjeller:

  1. Det er ingen storstilt produksjon i landsbyene, mens fabrikker, fabrikker, industrielle og kommersielle anlegg ligger i byene. De eksisterer også utenfor byer, men ikke i landsbyer, men i det minste i bybebyggelser. I landsbyene er det livsopphold. Til tross for bygging av lave bygninger, er det viktigste boligmassen private bygninger med tomt for beplantning.
  2. Hvis landsbyboerne tidligere bare jobbet på landet, jobber de i dag i små bedrifter med forskjellige spesialiseringer. Dette er alle slags verksteder og små verksteder som også er i byen. Forskjellen ligger imidlertid i lønnsnivået - på landsbygda er det flere ganger mindre.
  3. Det er vanskelig å velge en passende spesialitet og få jobb i landsbyene. Det er ingen fremragende arkitekter og ingeniører, akademikere eller flydesignere. Dette skyldes mangel på arbeidsforhold for dyktige landsbyboere.
  4. Byen har en moderne utviklet infrastruktur. Det innebærer tilstedeværelsen av et transportsystem, moderne medisinske institusjoner, skoler, høyere utdanningsinstitusjoner, shoppingfasiliteter, etc. Infrastrukturen i landsbyen overlater mye å være ønsket.
  5. I byen kan alle finne underholdning for enhver smak. Du kan besøke teater, kunstgallerier, sportskamper, konserter. For en byboer er alt dette i rekkefølge, men for en landboer er det en sjelden høytid.
Moskva
Moskva

En av de viktigste fordelene med byen over landsbyen er dens velutviklede infrastruktur.

Den åndelige komponenten tar en viktig plass i landsbyboernes livsstil. Det skiller seg betydelig fra byen en:

  1. Landsbyboerne er veldig vennlige med hverandre. De har sterke familie- og nabolagsforhold. Og i byen kjenner folk ofte ikke de som bor ved siden av dem.
  2. Alle landlige innbyggere har omtrent samme sosiale status. Det er ingen materiell eller kulturell skille mellom medlemmer av samfunnet. Selv leger og lærere på landsbygda er mye nærmere vanlige landsbyboere enn deres urbane kolleger er arbeiderklassen.
  3. Landsbyboere kommuniserer oppriktig med hverandre og streber alltid etter gjensidig hjelp. Innbyggere i byer behandler i sin tur i de fleste tilfeller likegyldighet.
  4. Landlige ungdommer prøver å gå til byen og få fotfeste der, men de elsker sitt lille hjemland og prøver om mulig å besøke sine slektninger. Men når innbyggere i mindre byer flytter til store byer, husker de kanskje ikke barndomsbyen i årevis.
Bestemor
Bestemor

Landbefolkningen er mer vennlig enn den urbane

Fordeler og ulemper med landlig liv

For mange mennesker er livet i landsbyen forbundet med manglende komfort. Imidlertid er det byboere som bevisst flytter til landsbyen, og dette er fordi livet på landsbygda er bra på sin egen måte og har mange fordeler:

  • god økologi. Takket være naturlig natur, ren luft og vann føler landsbyboerne seg god, sunn søvn og utmerket humør;
  • alle innbyggerne i landsbyen har en personlig tomt, derfor har landsbyboerne alltid økologiske rene grønnsaker og frukt på bordet;
  • landsbyboere har råd til å ha husdyr og bruker alltid fersk melk, egg og kjøtt;
  • i landsbyen kjenner alle mennesker hverandre, så du kan enkelt få gode venner der;
  • lave eiendomspriser;
  • en atmosfære av ro hersker i landsbyen: naboer gidder ikke, biler går sjelden forbi og ingen bråker på gaten.
Landsby
Landsby

Den viktigste verdigheten i livet i en landsby er en positiv miljøsituasjon.

Det er også mange ulemper ved livet på landsbygda:

  • lite rom for utvikling. Unge mennesker prøver å få utdannelse i byen og finne arbeid der;
  • det er ingen underholdning i landsbyen. Det er ingen måte å besøke et stort kjøpesenter, gå til en fornøyelsespark, en festival eller en konsert. Det er ikke noe utvalg av barneklubber i landsbyen heller;
  • landsbyboerne må gjøre mye rutinearbeid. De tar seg av tomten og dyrene, og hvis noe går i stykker i huset, må de fikse det selv;
  • landsbyen mangler bekvemmeligheter som er kjent for en byboer. Det er ikke alltid rennende vann, toalettet er ofte ute, og i stedet for en dusj må du varme opp badekaret. Det er også hyppige strømbrudd;
  • landsbyboerne elsker å interessere seg for naboens liv, så det er lite sannsynlig at de vil kunne leve isolert i landsbyen.

Fordeler og ulemper med bylivet

Mange landlige innbyggere, spesielt unge mennesker, har en tendens til å bo i byen, siden det er mange fordeler med bylivet:

  • i byen kan du tilbringe fritiden på en rekke måter;
  • det er lettere å finne en høyt betalte jobb;
  • det er en mulighet til å knytte nyttige kontakter;
  • høyt medisinnivå. I apotek døgnet rundt kan du alltid kjøpe de nødvendige medisinene, og i tillegg til statlige klinikker er det private medisinske institusjoner;
  • mange forskjellige barneklubber, skoler og studioer;
  • byen har mange muligheter for utvikling. Det holdes regelmessig gratis trening og mesterklasser;
  • utviklet transportsystem, gode veier og boliger med alle fasiliteter.
Byboere
Byboere

I noen megabyer er det et hektisk tempo i livet, så det vil være veldig vanskelig for folk som er vant til en målt tilværelse å tilpasse seg det.

Det er også mange ulemper i byen:

  • mange byboere bor i leide leiligheter, og det er grunnen til at boligutgifter og strømregninger kan være halvparten eller mer av budsjettet.
  • på grunn av det raske tempoet i livet, må du spise hurtigmat, som er helseskadelig og fører til fedme;
  • veien til jobb eller skole kan ta flere timer om dagen;
  • dårlig miljø på grunn av det store antallet biler og industriavfall;
  • kostnadene er høyere i byen, ettersom underholdning stort sett betales.

Den landlige livsstilen skiller seg betydelig fra den urbane. Landsbyboere prøver ofte å flytte til byer, men byboere bestemmer seg noen ganger for å flytte til landlige områder. Overalt har sine fordeler og ulemper, så hver person bestemmer selv hvor han vil bo.

Anbefalt: