Innholdsfortegnelse:

Skjønnhetshemmeligheter Til Den Egyptiske Dronningen Cleopatra
Skjønnhetshemmeligheter Til Den Egyptiske Dronningen Cleopatra

Video: Skjønnhetshemmeligheter Til Den Egyptiske Dronningen Cleopatra

Video: Skjønnhetshemmeligheter Til Den Egyptiske Dronningen Cleopatra
Video: dronningen der døde. 2024, April
Anonim

11 oppskrifter for Cleopatras ungdommelighet tilgjengelig for alle kvinner

Image
Image

Kosmetikk laget etter egne oppskrifter hjalp Cleopatra med å bevare skjønnheten og ungdommen. De er fortsatt populære blant kvinner, til tross for overflod av industriprodukter.

Melkebad med honning og smør

Image
Image

Dette er hovedhemmeligheten til dronningens skjønnhet. Egyptiske kvinner led av overdreven tørr hud, siden de bodde i varme klimaer. Cleopatra taklet dette problemet med et melkbad.

Hver moderne kvinne kan gjenta en lignende prosedyre, fordi dette bare krever 1 kopp honning og 1 liter varm melk. Disse komponentene må blandes og helles i et bad med varmt vann. Varigheten av vannet er 15 minutter.

Du kan tilsette en liten mengde mandelolje i badekaret hvis ønskelig. Takket være prosedyren blir huden mer fuktig og elastisk, metabolske prosesser og blodsirkulasjon stimuleres.

Havsalt og kremskrubb

Image
Image

Det anbefales å kombinere vanlige melkebad med saltskrubb. Den må påføres før vannbehandlingen. Skrubbingen vil rense huden for døde celler, takket være at de gunstige stoffene fra melk og honning trenger bedre inn i huden. I tillegg kan skrubben være et godt middel for å bekjempe cellulitter.

For å lage en skrubb må du blande 200 g havsalt og en halv kopp tung krem. Det anbefales å bruke den med massasjebevegelser i minst 5 minutter. Skyll av skrubben med varmt vann. Hvis ønskelig, kan du legge til aromatisk olje, for eksempel rose eller appelsin.

Havregryn i stedet for såpe

Image
Image

I dag er det få som bruker såpe til vask. Det er mange forskjellige milde rensemidler tilgjengelig i butikkene. Cleopatra valgte havregryn til dette formålet. De måtte være gjennomsyret av kokende vann og deretter brukes i stedet for såpe.

Dette alternativet renser ikke bare huden godt, men løser også andre problemer, for eksempel flaking, utslett, hudormer, ujevn hudfarge.

Hvit leiremaske

Image
Image

Noen forskere er sikre på at det var hvit leire som hjalp Nildronningen med å holde huden i perfekt stand. Hele hemmeligheten ligger i et spesielt mineral - kaolinitt, som er i stand til å øke hudens elastisitet og fornye den.

Leirmaskeoppskriften er enkel. Du må blande inn 2 ss. l. hvit leire og melk, 1 ss. l. honning, 1 ts. sitronsaft. Rør til det er glatt og legg på uren hud i 10-15 minutter. Skyll av med varmt vann.

Livgivende emulsjon med aloe

Image
Image

Cleopatra forberedte en livgivende emulsjon med aloe i et sølvkar. Moderne kvinner kan bruke keramiske tallerkener for produktet, selv om sølv kan forsterke den aldrende effekten av emulsjonen.

For å forberede emulsjonen, hell 1 kopp filtrert vann i en sølvskål, tilsett 2 ss. l. fersk aloe juice, 1 ts. honning. Lukk beholderen med lokk i 10-12 timer, hvoretter produktet kan brukes.

Ansiktet må smøres med en emulsjon to ganger om dagen, og skylles deretter med varmt vann. Du kan oppbevare produktet i kjøleskapet i ikke mer enn en uke.

Ansiktsfarger for rosenblad

Image
Image

Roseblader finnes i mange moderne kosmetikkprodukter. Og det er ikke forgjeves, fordi de er i stand til å tone huden. Du kan også tilberede dette ansikts tonic selv. For dette er det bedre å bruke selvdyrket, i stedet for kjøpte blomster.

Hell kokende vann over rosenblader, dekk beholderen med lokk i flere timer. Etter det kan du tørke ansiktet med tonic om morgenen og kvelden.

Eggeplomme sjampo

Image
Image

Cleopatras hår var også i god stand. Eggeplommesjampo hjalp henne med å holde henne blank og glatt. De må blandes med varmt vann til det dannes skum.

La den hjemmelagde sjampoen avkjøles litt før du påfører den i håret ditt. Du kan legge til mandelolje og honning i produktet. Denne sjampoen gjør en god jobb med å rense hodebunnen og beskytte hvert hår mot skader.

Eplecidereddik for vakker hud

Image
Image

Eplecidereddik er i stand til å takle aldersflekker og betennelser, noe som er spesielt viktig i perioden med dårlig høstvær, alvorlig vinterfrost og varmt klima.

For å gjøre dette må eddiken blandes med vann i forholdet 1: 3. Fukt en bomullspinne i den resulterende væsken og tørk av ansiktet. Gjenta to ganger om dagen.

Anti-aging vokskrem

Image
Image

Hjemmelaget krem basert på bivoks har anti-aldringsegenskaper. For å gjøre dette må du smelte 2 ss. l. voks, tilsett den samme mengden aloe juice, 4 dråper rose essensiell olje og 1 ss. l. mandel olje. Bland grundig til det er glatt.

Bruk to ganger om dagen etter rengjøring av huden. Du kan oppbevare kremen i kjøleskapet, men ikke mer enn en uke.

Honning hårmaske

Image
Image

Hår i varme klima blir kjedelig og livløs. En nærende maske laget av honning og ricinusolje vil hjelpe dem med å gjenopprette glans og tykkelse.

For å forberede den, må du blande 4 ss. l. flytende honning og 1 ss. l. lakserolje. Rør godt og legg på rent hår. Etter 5-15 minutter, vask av med varmt vann.

Eteriske oljer i stedet for parfyme

Image
Image

Cleopatra var en veldig forførende kvinne. Hun erobret og sjarmerte menn lett. En stor rolle i dette ble spilt av høy intelligens og sensuelle aromaer, som dronningen aktivt brukte, med tanke på dem afrodisiakum.

I esken hennes var essensielle oljer av rose, sypress, neroli, røkelse, myrra. Du kan bruke både mono-aromaer og deres blandinger for å finne den rette duften for deg selv.

Anbefalt: